StoryEditorOCM
Politikaskandal u saboru

Zekanović dan nakon atentata na Fica: ‘Grbin je politički zombi, živi mrtvac. Treba ga pogoditi kolcem i metkom u čelo‘

Piše vijesti sd
16. svibnja 2024. - 17:58

Već prvog dana rada novog saziva Hrvatsko sabora dočekali smo teški verbalni incident.

Hrvoje Zekanović, zastupnik vladajuće većine, bivši "suverenist", danas član Hrvatske demokršćanske stranke, u sabornici je branio osnivanje Ministarstva demografije rekavši da tema treba biti oporba, odnosno, "raspad u SDP-u i kaos u Mostu", a ne "najnormalnija koalicija koja će sutra upravljati Hrvatskom". Ali ovaj profesor geografije iz Šibenika nije stao samo na tome, nego je šefa SDP-a Peđu Grbina nazvao zombijem. Dodao je da treba "kolcem u srce ili metkom u čelo"!

Dakle, samo dan nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, dočekali smo poziv na nasilje, i to od sabornika?!

image
Lucija Ocko/Cropix

"Peđa Grbin je trenutno zombi, živi mrtvac. Čovjek koji je izgubio izbore. Izazivam vas. Tko će braniti Peđu Grbina, ajmoo. Pa naravno, tko će braniti Peđu Grbina? Zombija jedino možeš, znate kako... Znate one filmove. Treba ga pogoditi u srce ovim kolcem i metkom u čelo!", rekao je ovaj član saborske većine.

To je izazvalo reakcije drugih zastupnika. Pa se tako SDP-ov veteran Željko Jovanović, koji se u ovom sazivu po šesti put vratio u saborske klupe, javio za povredu poslovnika zbog ovakvog nastupa Zekanovića, ali potpredsjednik sabora Furio Radin opomenu je udijelio - SDP-ovcu. Potom je dao opomenu i SDP-ovom Arsenu Bauku, koji se usprotivio takvom "sudačkom kriteriju".

Lijepo je počelo... Sigurno će sada Zekanović "pojasniti" da je sve to bilo figurativno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 21:15