StoryEditorOCM
Hrvatskaposlala zahvale

Udovica omiljenog Šibenčanina i zagrebačkog pedijatra objavila poruku koja slama srca: ‘Rekao mi je: Idem ti ja...‘

Piše Vijesti SD
21. svibnja 2024. - 23:20

Nakon duge i teške bolesti u nedjelju je prerano preminuo omiljeni pedijatar iz zagrebačkog Doma zdravlja u Španskom, dr. Stipe Čular. Kroz njegovu ordinaciju prošle su generacije djece. Od dr. Čulara nitko nije htio otići pa nije bilo neobično da u čekaonici budu novorođenčad, ali i djeca od 12 godina koja su već pet godina trebala biti kod obiteljskog liječnika. Njemu to nije smetalo. I svoj Šibenik volio je svim srcem. 

Preminuo je ugledni pedijatar u Zagrebu. Šibenčanin kojeg su svi cijenili, a njegove dijagnoze bespogovorno slušali!

U utorak se oglasila i supruga preminulog pedijatra, Mirela Čular, koja se u Facebook svima zahvalila na porukama podrške i potpore.

- Ovim putem se želim zahvaliti na svim prekrasnim riječima i porukama koje ste napisali povodom preranog odlaska mojeg predivnog supruga, doktora vaše djece, vašeg susjeda. našega Stipe. Bio je čovjek koji je uvijek više mislio na druge nego na sebe, nesebično se davao i nikad mu nije bilo teško pomoći ili izaći u susret onima koji su ga trebali. Pomogao je djeci, obitelji, prijateljima, susjedima, ljudima koje nije znao, a telefonski su trebali savjet, svojim kolegama, čak i pesekima koji su imali neki zdravstveni problem… Uvijek je bio tu za sve nas.

Meni je bio oslonac i moja stijena, moj život. Dok se nije razbolio od ponedjeljka do petka je radio u ambulanti, a onda za vikend dežurao u bolnici Nova Gradiška i tako bez prestanka… To je bilo nešto njemu posve normalno, napisala je.

image

Pedijatar Stipe Čular

Facebook
 

Ona manje poznata strana njegovog života je bila da je bio strastveni biljarist, ljubitelj nogometa i brzine, volio je slušati Led Zeppelin, Deep Purple, Queen… Volio je svoj Šibenik i svoje more, svoj gliser… Znao je napamet sve vale i pričao priče gdje se kupao kao mali, gdje se družio s prijateljima, kako je bježao iz vrtića, vozio biciklu, verao se po zidinama Staroga grada, bio jako dobar sportaš i jako dobar učenik, ministrant u crkvu i sl...

Medicinu je završio u Rijeci, a onda ga je život doveo u Zagreb. Za vrijeme rata radio je u ratnoj bolnici Nova Gradiška i tamo je stekao najviše iskustva na području medicine. Jako je volio životinje, naročito svoje peseke, Terija, Cvitu i Mašu…. Svako jutro se budio jako rano, skuhao kavu, zapalio svoju cigaretu, sjeo za komp i odgovarao na mailove zabrinutih mama. Njegov se život vrtio oko njegovih malih pacijenata.

Kad se razbolio mislili smo da ćemo pobijediti bolest… Stipe je bio veliki borac, ali bolest je bila jača. Dijagnostičar kakav je bio znao je što ga čeka, ali je do zadnjeg trena bio miran i priseban. Želio je umrijeti u svom domu, u svom krevetu... Držali smo se za ruke do zadnje sekunde, a onda je rekao ‘Idem ti ja’… Otišao je prerano i svima je ostavio duboku prazninu i bol, ali me tješi činjenica da ga više ništa ne boli i da je njegovim patnjama kraj. Sada plovi nekim drugim morima na nebeskoj lađi. Čuvali te anđeli, ljubavi moja - poručila je na Facebooku Mirela Čular.

Ispraćaj Stipe Čulara bit će u srijedu 22. svibnja, na krematoriju u 12.00 sati, a Sveta Misa zadušnica u 18.30 u Crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 01:16