StoryEditorOCM
HrvatskaSTRAVA U ZAPREŠIĆU

Stanar ulice u kojoj je pronađena beba: ‘Nešto prije 23 sata čuo sam plač ženske osobe. Bilo je to teško jecanje‘

Piše HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN/JL
14. svibnja 2024. - 14:25

Plač koji je sinoć oko 23 sata dolazio iz omanje fiksne kante za smeće u jednoj zaprešićkoj ulici, u centru grada, prvi su čula trojica srednjoškolaca. Pogledali su unutra i vidjeli bebu. Malo je reći da su se užasnuli. Dok je jedan ostao s otvorenim kišobranom uz kantu, jer je lijevala kiša, druga dvojica su prestravljeno pohitala po pomoć - piše Jutarnji list.

- Ništa konkretno nismo vidjeli jer je bio mrak. Kraj te zgrade sam prošao oko 20 sati sa psom i moram priznati da se ništa nije čulo. Jedino se, nešto prije 23 sata, u daljini čuo plač ženske osobe. Ali nisam mogao razlučiti je li na otvorenom ili zvuk dolazi iz nekog od stanova. Baš je zvučalo kao teško jecanje. A sat vremena kasnije, oko ponoći, kad sam ponovno pogledao kroz prozor prije odlaska na spavanje, vidio sam plava svjetla. Pretpostavio sam da su policijska. Ako je to doista bilo ono o čemu se priča od jutra, da je netko bacio bebu u kontejner za smeće, šokiran sam i pitam se kuda ovaj svijet vodi, kaže za Jutarnji list stanar zaprešićke ulice u kojoj se u ponedjeljak u kasnim večernjim satima, sudeći prema svemu, odvijao užas.

image
Ivana Grgic/Cropix
image
Ivana Grgic/Cropix
image

Bebu su u ovoj kanti za smeće pronašla trojica tinejdžera koji su prestravljeni otišli po pomoć

Ivana Grgic/Cropix

Druga stanarka ulice kaže kako ona nije uočila ništa osim plavih policijskih svjetala te da je mislila da čsu pijanci. Ne bi bilo prvi puta, kaže, da rade nered.

- Ujutro je to glavna vijest. I svi spominju trojicu tinejdžera koji su se vraćali s treninga. Čuvši zvukove iz kante mislili su prvo da je netko odbacio mačku. A na kraju - strahota, dodaje drugi stanar ulice.

Policijski inspektori sada pred sobom imaju izazovan zadatak otkriti tko je rodilja i koji joj je bio motiv.

Obilaze sve zgrade u okolici. Osim što se raspituju je li netko od stanara okolnih zgrada uočio iŝta sumnjivo, propitkuju i žitelje o ženskim osobama u zoni za koje imaju saznanja da su bile trudne u posljednje vrijeme - piše Jutarnji list.

image

Kanta za smeće u kojoj je pronađena uplakana beba

Ivana Grgic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 03:12