stdClass Object ( [id] => 215985 [title] => Pupovac poručio Šeksu: Trebaš u mirovinu, počeo si zaboravljati!; Sabor jednoglasno ukinuo mandat Sabi, i on sam bio za [alias] => pupovac-porucio-seksu-trebas-u-mirovinu-poceo-si-zaboravljati-sabor-jednoglasno-ukinuo-mandat-sabi-i-on-sam-bio-za [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => NAJNOVIJE

SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac izvrijeđao je danas HDZ-ovaVladimira Šeksa, poručivši mu da bi trebao otići u mirovinu jer jepočeo zaboravljati što je radio prije dva dana, te da više nije dovoljnoskoncentriran za praćenje rasprava u kojima i sam sudjeluje.

"Slušajući ovu raspravu proteklih nekoliko dana, ja sam siguran, da ćuse, kad počnem zaboravljati što sam činio, prije dva dana recimo, ilikad zapazim da nedovoljno pažljivo mogu pratiti rasprave u kojimasudjelujem, odlučiti da idem u mirovinu", rekao je Pupovac na saborskojsjednici.

Time je reagirao na Šeksovu tvrdnju da Odbor za Ustav nijeutvrdio prijedlog odluke da se pristupi ustavnim promjenama kojima SDPpredlaže nezastarijevanje politički motiviranih ubojstava, nego da jetek predsjedniku Sabora poslao izvješće o raspravi na sjednici Odboraodržanoj u srijedu.

Šeks je podsjetio da je osobno sudjelovao u svim dosadašnjimpromjenama Ustava i da je ovo prvi puta da se mimoilazi uobičajena i,kako tvrdi, Poslovnikom propisana procedura.

"To znači da ćemo se držati one glasovite sentence Josipa BrozaTita koji je 1972., nakon loma u Karađorđevu i pokrenutih brojnihkaznenih postupaka protiv pripadnika Hrvatskog proljeća, rekao javnimtužiteljima, 'nemojte se držati paragrafa kao pijan plota'. Mi setrebamo držati paragrafa, itekako", rekao je Šeks.

"Kad ne budem dovoljno skoncentriran da mogu pratiti rasprave ukojima sam sudjelujem, a koje su bile prije svega dva dana, otići ću umirovinu", uzvratio je Pupovac Šeksu.

Tvrdi da je Odbor za Ustav na sjednici prije dva danajednoglasno donio zaključke koji sadržavaju i odluku o pristupanjuustavnim promjenama.

"Ako netko to želi drugačije interpretirati i ako netko pijanomplotu, s kojim ja nemam previše iskustva doduše, želi dati prednost uodnosu prema paragrafima i prema vlastitom odlučivanju, to je drugapriča. Ali ovaj Sabor se ne bi trebao opterećivati time", rekao jePupovac.

"Kolega Pupovac me s omalovažavanjem vrijeđa, ja sam u tomeprepoznao sebe", rekao je Šeks, a njegove su riječi zastupnici vladajućevećine popratili glasnim smijehom.

"Vama je to smiješno", uzvratio im je Šeks, prozvavši Pupovca dai inače "svojim konfabulacijama i izmišljanjima vrijeđa druge, a naposezastupnike HDZ-a". "Takvo uvredljivo ponašanje, uvrede i klevete kad -tad će vam se vratiti", poručio je Pupovcu.

Kako predsjednik Sabora Josip Leko Pupovcu nije dao opomenu, dioHDZ-ovih zastupnika zatražio je stanku, nakon koje je Davorin Mlakar(HDZ) Pupovca prozvao za diskriminaciju zastupnika po dobi.

Pupovac, koji je u javnosti poznat kao zastupnik manjina,odnosno osjetljivih skupina, dozvolio si je u Hrvatskom saboru počinitiprekršaj zakona o zabrani diskriminiranja vrijeđajući naše starijekolege, rekao je Mlakar.

Pupovac ne zna a trebao bi, da je diskriminirajući nastup kad senekoga vrijeđa zbog vjere, spola, ali i zbog dobi, precizirao je Mlakardodavši kako ne može dozvoliti da Pupovac bude zaštitnik osjetljivihskupina kad to njemu odgovara.

Predsjedniku Sabora Josipu Leki, koji nije reagirao na Pupovčeveriječi, Mlakar je poručio kako je u tim riječima prepoznao i njega(Leku).

Sve ovo je posljedica postupka koji se vodi oko promjene Ustava,krše se uvriježena pravila ponašanja, HDZ na to neće pristati, poručujeMlakar. Vladajuće je pozvao da odustanu od "nasilja u proceduri" i dase Ustav i sve vezano uz promjene odradi na najbolji način.

HDZ-ovci su nakon toga napustili sabornicu, a većina jeizglasala odluku da se pristupi ustavnim promjenama, uz potporu HDSSB-a,dok su laburisti ostali suzdržani.


RANIJE

Sabor je danas jednoglasno i bez rasprave ukinuo zastupnički mandat SDP-ovu zastupniku i vukovarkom gradonačelniku Željku Sabi.

Time je odobreno pokretanje kaznenog postupka protiv Sabe, kojega USKOKtereti za pokušaj podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika u Vukovaru.

Sumnjiči ga se da je s 50.000 kuna pokušao podmititi MarijuBudimir (HDZ) kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu uGradskom vijeću.

Radivoja Đurića, također vijećnika u vukovarskom gradskomvijeću, navodno je pokušao podmititi tako što je nudio mjesto glavnesestre u vukovarskoj bolnici njegovoj supruzi Ružici, a mjesto direktorana Hrvatskom radiju Vukovar njegovu sinu.

H

Sabor donio Zakon o strateškim investicijskim projektima

Hrvatski sabor donio je danas Zakon o strateškim investicijskim projektima koji bi trebao stvoriti preduvjete za pokretanje investicijskog ciklusa, omogućiti brže izdavanje dokumentacije za ostvarivanje javnih i privatnih projekata od strateškog interesa.

Zakon propisuje kriterije za utvrđivanje strateških investicija i raspolaganje nekretninama u vlasništvu države, davanje koncesija, obveze investitora i dinamiku njihova izvršavanja te obveze upravnih tijela.

Sva ulaganja veća od 150 milijuna kuna koja zadovolje dio od ukupno 12 uvjeta navedenih u zakonu, dobit će status strateških ulaganja i pravo na ubrzanu proceduru.

Strateškim će se smatrati i projekti koji se ostvaruju na područjima od posebne državne skrbi, odnosno na otocima, a vrijednost kapitalnih troškova ulaganja je najmanje 20 milijuna kuna.

Zahvaljujući amandmanu Petra Baranovića (HNS) oznaku strateškog nosit će i projekti u području poljoprivrede i ribarstva čiji su ukupni kapitalni troškovi ulaganja najmanje 20 milijuna kuna.

Većina je odbila amandman IDS-a da se prije proglašavanja nekog projekta strateškim zatraži mišljenje predstavničkih tijela županija, gradova i općina na čijem se području projekt namjerava realizirati.

Sabor je donio Strategiju razvoja poduzetništva do 2020.

Izmijenjen je Zakon o mirovinskom osiguranju, što bi, po tumačenju Vlade, trebalo onemogućiti manipulacije invalidskim mirovinama.

U drugo čitanje poslano je više zakona, među kojima i izmjene Zakona o kaznenom postupku.

Jednoglasnu potporu dobila su izvješća o radu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i ravnopravnost spolova.

Viceguvernerom Hrvatske narodne banke Sabor je imenovao Nevena Barbošu.

Sabor je odglasovao i niz preslagivanja u radnim tijelima, a predsjednik odbora za ljudska prava Furio Radin to je 'iskoristio' kako bi upozorio da taj odbor već mjesecima nema potpredsjednika.

Zasjedanje će se nastaviti u ponedjeljak poslijepodne.

Donešena odluka o promjeni Ustava

Saborska je većina danas, uz potporu HDSSB-a, donijela odluku da se pristupi promjenama Ustava na temelju prijedloga 46 zastupnika SDP-a, koji traže da se Ustavom propiše nezastarijevanje kaznenih djela teškog ubojstva počinjenog iz političkih pobuda.

Na taj je prijedlog ranije mišljenje dala i Vlada, koja predlaže da se nezastarijevanje propiše za sva teška ubojstva, s čim su se u ranijim raspravama suglasili svi klubovi, no HDZ traži da se, uz to, posebno propiše i nezastarijevanje ubojstava počinjenih u ime jugoslavenskog komunističkog režima.

Pokretanje ustavnih promjena izglasano je bez zastupnika HDZ-a, koji su ranije napustili sabornicu, tvrdeći da odluka nije donesena u skladu s procedurom.

Hrvatski laburisti u glasovanju su ostali suzdržani pa je odluka donesena s 89 glasova 'za' i četiri glasa 'protiv'.

Osnovano Istražno povjerenstvo za ubojstvo Đurekovića

Sabor je u petak osnovano Istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi sve okolnosti vezane uz ubojstvo hrvatskoga političkog emigranta Stjepana Đurekovića. HDZ je i zbog toga negodovao.

- Jučer je u raspravi o osnivanju tog povjerenstva SDP-ov potpredsjednik Sabora kazao da se istražna povjerenstva osnivaju kad institucije ne rade svoj posao. Institucije rade svoj posao i navedene osobe će, zahvaljujući europskom uhidbenom nalogu biti izvedene pred lice pravde – pobunio se Gordan Jandroković (HDZ) koji je uvjeren da cilj osnivanja povjerenstva "nije razbistriti, nego zamutiti vodu". 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Goran Mehkek / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vruće na markovu trgu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-10-25 10:55:46 [created_by] => 36 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-10-25 17:46:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-10-25 10:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4910 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/10/25/seks.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x535" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15786867 Threads: 2 Questions: 3238076511 Slow queries: 7338939 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236725046 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/pupovac-porucio-seksu-trebas-u-mirovinu-poceo-si-zaboravljati-sabor-jednoglasno-ukinuo-mandat-sabi-i-on-sam-bio-za-215985 [printLink] => /vijesti/hrvatska/pupovac-porucio-seksu-trebas-u-mirovinu-poceo-si-zaboravljati-sabor-jednoglasno-ukinuo-mandat-sabi-i-on-sam-bio-za-215985?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 231257 [name] => željkosabo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljkosabo [link] => /tag/zeljkosabo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 506196 [name] => miloradpupovac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => miloradpupovac [link] => /tag/miloradpupovac ) [2] => stdClass Object ( [id] => 233786 [name] => vladimiršeks [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vladimirseks [link] => /tag/vladimirseks ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Goran Mehkek / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vruće na markovu trgu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pupovac poručio Šeksu: Trebaš u mirovinu, počeo si zaboravljati!; Sabor jednoglasno ukinuo mandat Sabi, i on sam bio za [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-22-02-25-22-36 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/10/25/seks.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/10/25/seks.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}NAJNOVIJE

SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac izvrijeđao je danas HDZ-ovaVladimira Šeksa, poručivši mu da bi trebao otići u mirovinu jer jepočeo zaboravljati što je radio prije dva dana, te da više nije dovoljnoskoncentriran za praćenje rasprava u kojima i sam sudjeluje.

"Slušajući ovu raspravu proteklih nekoliko dana, ja sam siguran, da ćuse, kad počnem zaboravljati što sam činio, prije dva dana recimo, ilikad zapazim da nedovoljno pažljivo mogu pratiti rasprave u kojimasudjelujem, odlučiti da idem u mirovinu", rekao je Pupovac na saborskojsjednici.

Time je reagirao na Šeksovu tvrdnju da Odbor za Ustav nijeutvrdio prijedlog odluke da se pristupi ustavnim promjenama kojima SDPpredlaže nezastarijevanje politički motiviranih ubojstava, nego da jetek predsjedniku Sabora poslao izvješće o raspravi na sjednici Odboraodržanoj u srijedu.

Šeks je podsjetio da je osobno sudjelovao u svim dosadašnjimpromjenama Ustava i da je ovo prvi puta da se mimoilazi uobičajena i,kako tvrdi, Poslovnikom propisana procedura.

"To znači da ćemo se držati one glasovite sentence Josipa BrozaTita koji je 1972., nakon loma u Karađorđevu i pokrenutih brojnihkaznenih postupaka protiv pripadnika Hrvatskog proljeća, rekao javnimtužiteljima, 'nemojte se držati paragrafa kao pijan plota'. Mi setrebamo držati paragrafa, itekako", rekao je Šeks.

"Kad ne budem dovoljno skoncentriran da mogu pratiti rasprave ukojima sam sudjelujem, a koje su bile prije svega dva dana, otići ću umirovinu", uzvratio je Pupovac Šeksu.

Tvrdi da je Odbor za Ustav na sjednici prije dva danajednoglasno donio zaključke koji sadržavaju i odluku o pristupanjuustavnim promjenama.

"Ako netko to želi drugačije interpretirati i ako netko pijanomplotu, s kojim ja nemam previše iskustva doduše, želi dati prednost uodnosu prema paragrafima i prema vlastitom odlučivanju, to je drugapriča. Ali ovaj Sabor se ne bi trebao opterećivati time", rekao jePupovac.

"Kolega Pupovac me s omalovažavanjem vrijeđa, ja sam u tomeprepoznao sebe", rekao je Šeks, a njegove su riječi zastupnici vladajućevećine popratili glasnim smijehom.

"Vama je to smiješno", uzvratio im je Šeks, prozvavši Pupovca dai inače "svojim konfabulacijama i izmišljanjima vrijeđa druge, a naposezastupnike HDZ-a". "Takvo uvredljivo ponašanje, uvrede i klevete kad -tad će vam se vratiti", poručio je Pupovcu.

Kako predsjednik Sabora Josip Leko Pupovcu nije dao opomenu, dioHDZ-ovih zastupnika zatražio je stanku, nakon koje je Davorin Mlakar(HDZ) Pupovca prozvao za diskriminaciju zastupnika po dobi.

Pupovac, koji je u javnosti poznat kao zastupnik manjina,odnosno osjetljivih skupina, dozvolio si je u Hrvatskom saboru počinitiprekršaj zakona o zabrani diskriminiranja vrijeđajući naše starijekolege, rekao je Mlakar.

Pupovac ne zna a trebao bi, da je diskriminirajući nastup kad senekoga vrijeđa zbog vjere, spola, ali i zbog dobi, precizirao je Mlakardodavši kako ne može dozvoliti da Pupovac bude zaštitnik osjetljivihskupina kad to njemu odgovara.

Predsjedniku Sabora Josipu Leki, koji nije reagirao na Pupovčeveriječi, Mlakar je poručio kako je u tim riječima prepoznao i njega(Leku).

Sve ovo je posljedica postupka koji se vodi oko promjene Ustava,krše se uvriježena pravila ponašanja, HDZ na to neće pristati, poručujeMlakar. Vladajuće je pozvao da odustanu od "nasilja u proceduri" i dase Ustav i sve vezano uz promjene odradi na najbolji način.

HDZ-ovci su nakon toga napustili sabornicu, a većina jeizglasala odluku da se pristupi ustavnim promjenama, uz potporu HDSSB-a,dok su laburisti ostali suzdržani.


RANIJE

Sabor je danas jednoglasno i bez rasprave ukinuo zastupnički mandat SDP-ovu zastupniku i vukovarkom gradonačelniku Željku Sabi.

Time je odobreno pokretanje kaznenog postupka protiv Sabe, kojega USKOKtereti za pokušaj podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika u Vukovaru.

Sumnjiči ga se da je s 50.000 kuna pokušao podmititi MarijuBudimir (HDZ) kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu uGradskom vijeću.

Radivoja Đurića, također vijećnika u vukovarskom gradskomvijeću, navodno je pokušao podmititi tako što je nudio mjesto glavnesestre u vukovarskoj bolnici njegovoj supruzi Ružici, a mjesto direktorana Hrvatskom radiju Vukovar njegovu sinu.

H

Sabor donio Zakon o strateškim investicijskim projektima

Hrvatski sabor donio je danas Zakon o strateškim investicijskim projektima koji bi trebao stvoriti preduvjete za pokretanje investicijskog ciklusa, omogućiti brže izdavanje dokumentacije za ostvarivanje javnih i privatnih projekata od strateškog interesa.

Zakon propisuje kriterije za utvrđivanje strateških investicija i raspolaganje nekretninama u vlasništvu države, davanje koncesija, obveze investitora i dinamiku njihova izvršavanja te obveze upravnih tijela.

Sva ulaganja veća od 150 milijuna kuna koja zadovolje dio od ukupno 12 uvjeta navedenih u zakonu, dobit će status strateških ulaganja i pravo na ubrzanu proceduru.

Strateškim će se smatrati i projekti koji se ostvaruju na područjima od posebne državne skrbi, odnosno na otocima, a vrijednost kapitalnih troškova ulaganja je najmanje 20 milijuna kuna.

Zahvaljujući amandmanu Petra Baranovića (HNS) oznaku strateškog nosit će i projekti u području poljoprivrede i ribarstva čiji su ukupni kapitalni troškovi ulaganja najmanje 20 milijuna kuna.

Većina je odbila amandman IDS-a da se prije proglašavanja nekog projekta strateškim zatraži mišljenje predstavničkih tijela županija, gradova i općina na čijem se području projekt namjerava realizirati.

Sabor je donio Strategiju razvoja poduzetništva do 2020.

Izmijenjen je Zakon o mirovinskom osiguranju, što bi, po tumačenju Vlade, trebalo onemogućiti manipulacije invalidskim mirovinama.

U drugo čitanje poslano je više zakona, među kojima i izmjene Zakona o kaznenom postupku.

Jednoglasnu potporu dobila su izvješća o radu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i ravnopravnost spolova.

Viceguvernerom Hrvatske narodne banke Sabor je imenovao Nevena Barbošu.

Sabor je odglasovao i niz preslagivanja u radnim tijelima, a predsjednik odbora za ljudska prava Furio Radin to je 'iskoristio' kako bi upozorio da taj odbor već mjesecima nema potpredsjednika.

Zasjedanje će se nastaviti u ponedjeljak poslijepodne.

Donešena odluka o promjeni Ustava

Saborska je većina danas, uz potporu HDSSB-a, donijela odluku da se pristupi promjenama Ustava na temelju prijedloga 46 zastupnika SDP-a, koji traže da se Ustavom propiše nezastarijevanje kaznenih djela teškog ubojstva počinjenog iz političkih pobuda.

Na taj je prijedlog ranije mišljenje dala i Vlada, koja predlaže da se nezastarijevanje propiše za sva teška ubojstva, s čim su se u ranijim raspravama suglasili svi klubovi, no HDZ traži da se, uz to, posebno propiše i nezastarijevanje ubojstava počinjenih u ime jugoslavenskog komunističkog režima.

Pokretanje ustavnih promjena izglasano je bez zastupnika HDZ-a, koji su ranije napustili sabornicu, tvrdeći da odluka nije donesena u skladu s procedurom.

Hrvatski laburisti u glasovanju su ostali suzdržani pa je odluka donesena s 89 glasova 'za' i četiri glasa 'protiv'.

Osnovano Istražno povjerenstvo za ubojstvo Đurekovića

Sabor je u petak osnovano Istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi sve okolnosti vezane uz ubojstvo hrvatskoga političkog emigranta Stjepana Đurekovića. HDZ je i zbog toga negodovao.

- Jučer je u raspravi o osnivanju tog povjerenstva SDP-ov potpredsjednik Sabora kazao da se istražna povjerenstva osnivaju kad institucije ne rade svoj posao. Institucije rade svoj posao i navedene osobe će, zahvaljujući europskom uhidbenom nalogu biti izvedene pred lice pravde – pobunio se Gordan Jandroković (HDZ) koji je uvjeren da cilj osnivanja povjerenstva "nije razbistriti, nego zamutiti vodu". 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/pupovac-porucio-seksu-trebas-u-mirovinu-poceo-si-zaboravljati-sabor-jednoglasno-ukinuo-mandat-sabi-i-on-sam-bio-za-215985 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9bf541e49f148ef0ffd01474c6151c9f6abcacbf [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pupovac+poru%C4%8Dio+%C5%A0eksu%3A+Treba%C5%A1+u+mirovinu%2C+po%C4%8Deo+si+zaboravljati%21%3B+Sabor+jednoglasno+ukinuo+mandat+Sabi%2C+i+on+sam+bio+za&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpupovac-porucio-seksu-trebas-u-mirovinu-poceo-si-zaboravljati-sabor-jednoglasno-ukinuo-mandat-sabi-i-on-sam-bio-za-215985 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpupovac-porucio-seksu-trebas-u-mirovinu-poceo-si-zaboravljati-sabor-jednoglasno-ukinuo-mandat-sabi-i-on-sam-bio-za-215985 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Goran Mehkek / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => vruće na markovu trgu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskavruće na markovu trgu

Pupovac poručio Šeksu: Trebaš u mirovinu, počeo si zaboravljati!; Sabor jednoglasno ukinuo mandat Sabi, i on sam bio za

Piše PSD.
25. listopada 2013. - 12:54
NAJNOVIJE

SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac izvrijeđao je danas HDZ-ovaVladimira Šeksa, poručivši mu da bi trebao otići u mirovinu jer jepočeo zaboravljati što je radio prije dva dana, te da više nije dovoljnoskoncentriran za praćenje rasprava u kojima i sam sudjeluje.

"Slušajući ovu raspravu proteklih nekoliko dana, ja sam siguran, da ćuse, kad počnem zaboravljati što sam činio, prije dva dana recimo, ilikad zapazim da nedovoljno pažljivo mogu pratiti rasprave u kojimasudjelujem, odlučiti da idem u mirovinu", rekao je Pupovac na saborskojsjednici.

Time je reagirao na Šeksovu tvrdnju da Odbor za Ustav nijeutvrdio prijedlog odluke da se pristupi ustavnim promjenama kojima SDPpredlaže nezastarijevanje politički motiviranih ubojstava, nego da jetek predsjedniku Sabora posl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 04:25