StoryEditorOCM
Hrvatskazagrepčani zabrinuti

Ogromni vepar čeprkao po smeću i šokirao građane, sada stigla nova snimka: ‘To je mutant‘

Piše Vijesti SD
18. svibnja 2024. - 17:40

Nakon što se društvenim mrežama proširila snimka vepra snimljenog na zagrebačkom Sljemenu, a čija je veličina iznenadila mnoge građane, osvanuo je novi video na kojem je, pretpostavlja se, riječ o istoj jedinki.

"Isti vepar? Moguće, ogroman je i čudno je ponaša", stoji u objavi na Facebook stranici Hrvatski lovački portal-Forum, na kojoj je dan ranije objavljena prva snimka vepra u noćnoj akciji. Ovoga je puta vepar snimljen nedaleko od nečijeg vrta i bez previše osvrtanja na ono što se događa oko njega, uživa u zelenoj travi.

Predsjednik lovačkog saveza Zagreba Miljenko Kruc kaže kako nije neobično da se tamo našao.

"Neuobičajena je pojava ono smeće pred ulazom. Vepru je tamo stanište, to nije neuobičajena pojava", poručio je Kruc za Večernji list.

"Medvednica je okružena s dva lovišta, od Ivanca kod Zaprešića pa skroz gore do Igrišća spada pod Zagrebačku županiju. Iza, od Igrišća pa skroz do Marije Bistrice, lovišta su Krapinsko-zagorske županije. Ovaj dio Medvednice, kojim se građani Zagreba koriste, to je nelovna površina", objašnjava stručnjak dodajući kako vepar izgleda sasvim normalno i procjenjuje da vjerojatno nema više od 150 ili 160 kilograma.

"Vepar je vrlo inteligentan. Tko je u prirodi jači i inteligentniji, on ostaje. Ovo je nekoliko godina star vepar, on ne pokazuje nikakvu agresivnost. Mirisi su ga povukli, divljač ide na mirise. Ako ne nađe hranu, onda se odmakne od toga. Uvijek će divljači biti. Nije to ništa neuobičajeno", objašnjava Kruc koji uvjerava da se građani nemaju čega plašiti.

No, priznaje da još nije imao priliku sresti takvog vepra u 44 godine otkako je lovac.

Prvu snimku sa Sljemena pogledajte u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 12:09