stdClass Object ( [id] => 218948 [title] => Novi dokaz u slučaju djevojke preminule na stepeništu u Splitu: MMS dviju crta kokaina i poruka - 'svakom jedna' [alias] => novi-dokaz-u-slucaju-djevojke-preminule-na-stepenistu-u-splitu-mms-dviju-crta-kokaina-i-poruka-svakom-jedna [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Na ekranu mobitela je fotografija dviju uredno razvučenih lajni kokaina pokraj kojih je zarolana novčanica od jednog dolara i poruka: “Svakom jedna”.

Taj je MMS pronađen u mobitelu Barbare Radečić, 28-godišnje Zagrepčanke za čiju je smrt iz nehaja osumnjičen Stefan Šarić (44), strojar iz Radinca (Srbija) koji sa suprugom, odvjetnicom, živi u Rogoznici. Barbara je krajem kolovoza pronađena predozirana na stubištu zgrade u Splitu. Jedva je davala znakove života. Prebačena je u bolnicu, ali tijelo nije izdržalo. Šarića se sumnjiči da ju je odvezao do zgrade, ubacio u lift i otišao.

Novi dokaz - MMS poruka - stigao je u tužiteljstvo, a zbog nje bi Šarić mogao kazneno odgovarati i da je Barbari omogućio uživanje u opijatima. Sporna poruka datira od 13. srpnja, a u slučaju da mu se dokaže krivnja, za oba djela prijeti mu do 15 godina zatvora. Nakon što su saslušani svi svjedoci, Stefan je pušten iz pritvora. Zgrozilo je to Barbarine roditelje, ali i inspektora koji radi na slučaju.

Neutješne roditelje još više je uznemirilo to što ih je tužitelj pitao žele li uopće da se Šarića kazneno goni. Šarić je Barbaru upoznao prije tri godine dok je konobarila u kafiću Passcuci njegova prijatelja Ante, a koji mu je kobnog 27. kolovoza rekao da je Barbi u depresiji jer ju je ostavio dečko, sugeriravši mu da je oraspoloži. S obzirom na sadržaj njezina mobitela u kojem je vidljiva učestala komunikacija, Radečićevima nikako ne sjeda njegova tvrdnja da do tada nisu imali kontakt.

- Ante mi je dao njezin broj. Nazvao sam je i predložio da provedemo večer zajedno. Došao sam po Barbi oko 19 sati svojim BMW-om. Krenuli smo u Rogoznicu u Zmajevo oko mog prijatelja Svete. Tijekom vožnje pričali smo o svemu, ali Barbi je potencirala razgovor o bivšem dečku Mariju koji ju je ostavio.

U lokalu je popila tri votke od borovnice, nakon čega smo otišli do trgovine Benetton, a kako ništa od odjeće nije našla, vratili smo se u kafić, u društvo, i naručili hranu iz restorana Ilirija. Pojeo sam teleće medaljone i popio sok, a Barbara crveni rižot od škampa koji je zalila s tri bočice graševine. Naglo je pojela veliku porciju pa joj je pozlilo.

Otišla je u WC povratiti, a potom je nastavila piti koktele Orgazam - ispričao je Šarić istražiteljima i naglasio da ju je želio odvesti na Hitnu, a kako nije htjela, otpratio ju je do stana u Splitu. U autu je, tvrdi Stefan, pisala poruke na mobitel i čak razgovarala s prijateljicom kojoj je govorila da će uzeti neke tablete i da će njezin bivši vidjeti što je izgubio. Dolaskom do zgrade, tvrdi, rekla mu je da je ne prati gore kako ga ne bi vidjela prijateljica kojoj je na nekoliko sati ustupila stan.

- Otpratio sam Barbaru do lifta i otišao. Tek sam preksutra saznao da je završila u bolnici, i to od prijatelja koji je pročitao vijest. Ne znam je li uzimala amfetamin ili kokain, ali ja joj ništa nisam dao, kao ni prijatelji koji su bili s nama u društvu - opravdavao se Stefan ujedno rekavši da je Barbari neposredno prije odlaska kući posudio 2000 kuna za stanarinu.

Snimke nadzornih kamera sa susjedne zgrade svjedoče suprotno, baš kao i pronađeni predmeti, pa i novac jer je u Barbarinu novčaniku bilo 840 kuna. Na snimci je vidljivo kako Barbaru na rukama iznosi iz auta i unosi u ulaz. Utrpao ju je u lift, pritisnuo 4. kat i pobjegao.

Jedva je ispuzala iz lifta i poslala poruke prijateljici te nesuđenoj ljubavi Mariju. Nakon punih 16 sati, u bljuvotini i lokvi krvi, na stubištu zgrade udaljene 100 metara od bolnice Firule pronašao ju je susjed koji je prvo pomislio da je pretučena. Uz nju su bile uredno složene cipele i torbica.

Barbarina i Stefanova ulaska u Zmajevo oko sjeća se i koktel-majstor Matej M. (26) jer mu je, onako zgodna, zapela za oko. No, još upečatljivija mu je bila njihova očita razlika u godinama.

- Nakon što su pojeli, požalila se da je boli stomak i ponavljala da joj je loše iako je popila najmanje dva shootersa. Složio sam joj Orgazam koji često naručuju cure, a sastoji se od likera od breskve, Baileysa i sirupa od šipka. Prvi put sam je tada vidio. Bila je zgodna, kraće plave kose i atraktivno odjevena. A Stefan? On je dobar prijatelj moga gazde. Njega je teško ne upoznati. Ostavljao je dobre napojnice, a po dolasku u kafić obično se raspitivao o djevojkama. Konzumirao je alkohol u normalnim količinama, često je pio votku s crnim ribizom. Kobne večeri tu je curu odvezao kući i oko dva sata nakon ponoći vratio se u lokal.

Sjeo je za isti stol dok smo mi čistili - ispričao je Matej.

Sveti, vlasniku Zmajeva oka, Stefan je ispričao kako je “načuo da je Barbi pala niz stepenice, udarila glavom o pod i zadobila krvarenje, ali i da su joj pronašli pun drob tableta”.

Taksist Mario Jerčić bivši je Barbarin dečko i posljednji je kojem je 28. kolovoza odaslala četiri SMS poruke dok ju je Stefan, umjesto na Hitnu u Rogoznici vozio u Split.

Ponoć: “Ljubavi, upravo me vode u bolnicu, predozirala sam se i ako mi se išta desi znaj da sam te voljela. Imam fibru 40 i umrijet ću. U jako sam lošem stanju, vidjet ćeš”.

00.03: “Ne izmišljam, tablete sam uzela, znoj me oblijeva i znaj da sam te voljela. Voze me, a ja zadnjim snagama tebi pišem”.

00.11: “Voze me u Primošten na Hitnu. Bila sam u Rogoznici, javi se ako te netko bude zvao. Možda doktor s moga broja”.

00.13: “Ipak me voze doma pa ću na Firule na Hitnu. Molim te dođi po mene ako ostanem u bolnici. Dat ću tvoj broj na Hitnoj. Umrijet ću”.

Stefan ni u Splitu nije Barbaru odvezao na hitnu nego ju je istovario u lift i pobjegao.

Barbara je zvala i prijateljicu Snježanu kojoj je rekla da se “ne osjeća dobro, da je uzela kokain i da je on ne želi vozit na Hitnu u Primošten jer ga tamo svi znaju”. Barbarinu poznaniku Davoru B. (41) ostala je u sjećanju njezina impresioniranost Beograđaninom Stefanom. Povjerila mu se da je “tip lud, oženjen, da ima kuću u Rogoznici i da se kod njega može nabavit droga za čvaknit te da je jednom u društvu u restoranu povukla kokain koji joj je dao”.

Roditelji se ne mogu načuditi da Stefan njihovo dijete “barem nije mogao ostaviti na cesti, na kolniku”.

- Da ju je ostavio na ulici, sigurno bi bila živa. To je prometna dionica u blizini bolnice, gdje vozila Hitne prolaze svakih pet minuta. Ali taj bezdušni čovjek, koji je stalno nasrtao na nju unatoč činjenici da je oženjen i mator, presudio joj je. I ako joj je dao 2000 kuna, gdje je onda taj novac? Netko ga štiti! Uhićen je u kamp-kućici dosta vremena poslije jer policija njezinoj smrti nije pridavala pažnju.

I znate što mi je inspektor na kraju rekao? Da ne zna što još mora donijeti sudu da ga se zadrži u pritvoru. Kći mi je predstavljena kao mala koja je poput neke štrace došla konobariti na more, a zapravo je lokalu dovodila pjevače i organizirala glazbene večeri - ističe Barbarin otac Miroslav Radečić, uvjeren da joj je amfetamin pronađen obdukcijom podmetnut u tanjur tijekom večere. Nakon šokantnog pronalaska njihove princeze, riječi koje im je liječnik govorio toga dana ostale su im urezane u pamćenje - mozak mrtav, zjenice ne reagiraju, krvarenje, koma...

Hajdi Karakaš Jakubin
FOTO: Tomislav Kristo / CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => poruka u mobitelu preminule [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-11-26 22:41:36 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-11-27 11:39:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-11-26 22:40:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 16868 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/11/26/rade_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x350" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15775628 Threads: 2 Questions: 3237210707 Slow queries: 7336113 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236706049 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/novi-dokaz-u-slucaju-djevojke-preminule-na-stepenistu-u-splitu-mms-dviju-crta-kokaina-i-poruka-svakom-jedna-218948 [printLink] => /vijesti/hrvatska/novi-dokaz-u-slucaju-djevojke-preminule-na-stepenistu-u-splitu-mms-dviju-crta-kokaina-i-poruka-svakom-jedna-218948?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 190064 [name] => barbararadečić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => barbararadecic [link] => /tag/barbararadecic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => poruka u mobitelu preminule [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Novi dokaz u slučaju djevojke preminule na stepeništu u Splitu: MMS dviju crta kokaina i poruka - 'svakom jedna' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-23-18-03-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/11/26/rade_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/11/26/rade_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Na ekranu mobitela je fotografija dviju uredno razvučenih lajni kokaina pokraj kojih je zarolana novčanica od jednog dolara i poruka: “Svakom jedna”.

Taj je MMS pronađen u mobitelu Barbare Radečić, 28-godišnje Zagrepčanke za čiju je smrt iz nehaja osumnjičen Stefan Šarić (44), strojar iz Radinca (Srbija) koji sa suprugom, odvjetnicom, živi u Rogoznici. Barbara je krajem kolovoza pronađena predozirana na stubištu zgrade u Splitu. Jedva je davala znakove života. Prebačena je u bolnicu, ali tijelo nije izdržalo. Šarića se sumnjiči da ju je odvezao do zgrade, ubacio u lift i otišao.

Novi dokaz - MMS poruka - stigao je u tužiteljstvo, a zbog nje bi Šarić mogao kazneno odgovarati i da je Barbari omogućio uživanje u opijatima. Sporna poruka datira od 13. srpnja, a u slučaju da mu se dokaže krivnja, za oba djela prijeti mu do 15 godina zatvora. Nakon što su saslušani svi svjedoci, Stefan je pušten iz pritvora. Zgrozilo je to Barbarine roditelje, ali i inspektora koji radi na slučaju.

Neutješne roditelje još više je uznemirilo to što ih je tužitelj pitao žele li uopće da se Šarića kazneno goni. Šarić je Barbaru upoznao prije tri godine dok je konobarila u kafiću Passcuci njegova prijatelja Ante, a koji mu je kobnog 27. kolovoza rekao da je Barbi u depresiji jer ju je ostavio dečko, sugeriravši mu da je oraspoloži. S obzirom na sadržaj njezina mobitela u kojem je vidljiva učestala komunikacija, Radečićevima nikako ne sjeda njegova tvrdnja da do tada nisu imali kontakt.

- Ante mi je dao njezin broj. Nazvao sam je i predložio da provedemo večer zajedno. Došao sam po Barbi oko 19 sati svojim BMW-om. Krenuli smo u Rogoznicu u Zmajevo oko mog prijatelja Svete. Tijekom vožnje pričali smo o svemu, ali Barbi je potencirala razgovor o bivšem dečku Mariju koji ju je ostavio.

U lokalu je popila tri votke od borovnice, nakon čega smo otišli do trgovine Benetton, a kako ništa od odjeće nije našla, vratili smo se u kafić, u društvo, i naručili hranu iz restorana Ilirija. Pojeo sam teleće medaljone i popio sok, a Barbara crveni rižot od škampa koji je zalila s tri bočice graševine. Naglo je pojela veliku porciju pa joj je pozlilo.

Otišla je u WC povratiti, a potom je nastavila piti koktele Orgazam - ispričao je Šarić istražiteljima i naglasio da ju je želio odvesti na Hitnu, a kako nije htjela, otpratio ju je do stana u Splitu. U autu je, tvrdi Stefan, pisala poruke na mobitel i čak razgovarala s prijateljicom kojoj je govorila da će uzeti neke tablete i da će njezin bivši vidjeti što je izgubio. Dolaskom do zgrade, tvrdi, rekla mu je da je ne prati gore kako ga ne bi vidjela prijateljica kojoj je na nekoliko sati ustupila stan.

- Otpratio sam Barbaru do lifta i otišao. Tek sam preksutra saznao da je završila u bolnici, i to od prijatelja koji je pročitao vijest. Ne znam je li uzimala amfetamin ili kokain, ali ja joj ništa nisam dao, kao ni prijatelji koji su bili s nama u društvu - opravdavao se Stefan ujedno rekavši da je Barbari neposredno prije odlaska kući posudio 2000 kuna za stanarinu.

Snimke nadzornih kamera sa susjedne zgrade svjedoče suprotno, baš kao i pronađeni predmeti, pa i novac jer je u Barbarinu novčaniku bilo 840 kuna. Na snimci je vidljivo kako Barbaru na rukama iznosi iz auta i unosi u ulaz. Utrpao ju je u lift, pritisnuo 4. kat i pobjegao.

Jedva je ispuzala iz lifta i poslala poruke prijateljici te nesuđenoj ljubavi Mariju. Nakon punih 16 sati, u bljuvotini i lokvi krvi, na stubištu zgrade udaljene 100 metara od bolnice Firule pronašao ju je susjed koji je prvo pomislio da je pretučena. Uz nju su bile uredno složene cipele i torbica.

Barbarina i Stefanova ulaska u Zmajevo oko sjeća se i koktel-majstor Matej M. (26) jer mu je, onako zgodna, zapela za oko. No, još upečatljivija mu je bila njihova očita razlika u godinama.

- Nakon što su pojeli, požalila se da je boli stomak i ponavljala da joj je loše iako je popila najmanje dva shootersa. Složio sam joj Orgazam koji često naručuju cure, a sastoji se od likera od breskve, Baileysa i sirupa od šipka. Prvi put sam je tada vidio. Bila je zgodna, kraće plave kose i atraktivno odjevena. A Stefan? On je dobar prijatelj moga gazde. Njega je teško ne upoznati. Ostavljao je dobre napojnice, a po dolasku u kafić obično se raspitivao o djevojkama. Konzumirao je alkohol u normalnim količinama, često je pio votku s crnim ribizom. Kobne večeri tu je curu odvezao kući i oko dva sata nakon ponoći vratio se u lokal.

Sjeo je za isti stol dok smo mi čistili - ispričao je Matej.

Sveti, vlasniku Zmajeva oka, Stefan je ispričao kako je “načuo da je Barbi pala niz stepenice, udarila glavom o pod i zadobila krvarenje, ali i da su joj pronašli pun drob tableta”.

Taksist Mario Jerčić bivši je Barbarin dečko i posljednji je kojem je 28. kolovoza odaslala četiri SMS poruke dok ju je Stefan, umjesto na Hitnu u Rogoznici vozio u Split.

Ponoć: “Ljubavi, upravo me vode u bolnicu, predozirala sam se i ako mi se išta desi znaj da sam te voljela. Imam fibru 40 i umrijet ću. U jako sam lošem stanju, vidjet ćeš”.

00.03: “Ne izmišljam, tablete sam uzela, znoj me oblijeva i znaj da sam te voljela. Voze me, a ja zadnjim snagama tebi pišem”.

00.11: “Voze me u Primošten na Hitnu. Bila sam u Rogoznici, javi se ako te netko bude zvao. Možda doktor s moga broja”.

00.13: “Ipak me voze doma pa ću na Firule na Hitnu. Molim te dođi po mene ako ostanem u bolnici. Dat ću tvoj broj na Hitnoj. Umrijet ću”.

Stefan ni u Splitu nije Barbaru odvezao na hitnu nego ju je istovario u lift i pobjegao.

Barbara je zvala i prijateljicu Snježanu kojoj je rekla da se “ne osjeća dobro, da je uzela kokain i da je on ne želi vozit na Hitnu u Primošten jer ga tamo svi znaju”. Barbarinu poznaniku Davoru B. (41) ostala je u sjećanju njezina impresioniranost Beograđaninom Stefanom. Povjerila mu se da je “tip lud, oženjen, da ima kuću u Rogoznici i da se kod njega može nabavit droga za čvaknit te da je jednom u društvu u restoranu povukla kokain koji joj je dao”.

Roditelji se ne mogu načuditi da Stefan njihovo dijete “barem nije mogao ostaviti na cesti, na kolniku”.

- Da ju je ostavio na ulici, sigurno bi bila živa. To je prometna dionica u blizini bolnice, gdje vozila Hitne prolaze svakih pet minuta. Ali taj bezdušni čovjek, koji je stalno nasrtao na nju unatoč činjenici da je oženjen i mator, presudio joj je. I ako joj je dao 2000 kuna, gdje je onda taj novac? Netko ga štiti! Uhićen je u kamp-kućici dosta vremena poslije jer policija njezinoj smrti nije pridavala pažnju.

I znate što mi je inspektor na kraju rekao? Da ne zna što još mora donijeti sudu da ga se zadrži u pritvoru. Kći mi je predstavljena kao mala koja je poput neke štrace došla konobariti na more, a zapravo je lokalu dovodila pjevače i organizirala glazbene večeri - ističe Barbarin otac Miroslav Radečić, uvjeren da joj je amfetamin pronađen obdukcijom podmetnut u tanjur tijekom večere. Nakon šokantnog pronalaska njihove princeze, riječi koje im je liječnik govorio toga dana ostale su im urezane u pamćenje - mozak mrtav, zjenice ne reagiraju, krvarenje, koma...

Hajdi Karakaš Jakubin
FOTO: Tomislav Kristo / CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/novi-dokaz-u-slucaju-djevojke-preminule-na-stepenistu-u-splitu-mms-dviju-crta-kokaina-i-poruka-svakom-jedna-218948 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c332fbe7963c48c9e56f0f395a843c72032609ac [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Novi+dokaz+u+slu%C4%8Daju+djevojke+preminule+na+stepeni%C5%A1tu+u+Splitu%3A+MMS+dviju+crta+kokaina+i+poruka+-+%26%23039%3Bsvakom+jedna%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fnovi-dokaz-u-slucaju-djevojke-preminule-na-stepenistu-u-splitu-mms-dviju-crta-kokaina-i-poruka-svakom-jedna-218948 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fnovi-dokaz-u-slucaju-djevojke-preminule-na-stepenistu-u-splitu-mms-dviju-crta-kokaina-i-poruka-svakom-jedna-218948 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => poruka u mobitelu preminule [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskaporuka u mobitelu preminule

Novi dokaz u slučaju djevojke preminule na stepeništu u Splitu: MMS dviju crta kokaina i poruka - 'svakom jedna'

Piše PSD.
26. studenog 2013. - 23:40
Na ekranu mobitela je fotografija dviju uredno razvučenih lajni kokaina pokraj kojih je zarolana novčanica od jednog dolara i poruka: “Svakom jedna”.

Taj je MMS pronađen u mobitelu Barbare Radečić, 28-godišnje Zagrepčanke za čiju je smrt iz nehaja osumnjičen Stefan Šarić (44), strojar iz Radinca (Srbija) koji sa suprugom, odvjetnicom, živi u Rogoznici. Barbara je krajem kolovoza pronađena predozirana na stubištu zgrade u Splitu. Jedva je davala znakove života. Prebačena je u bolnicu, ali tijelo nije izdržalo. Šarića se sumnjiči da ju je odvezao do zgrade, ubacio u lift i otišao.

Novi dokaz - MMS poruka - stigao je u tužiteljstvo, a zbog nje bi Šarić mogao kazneno odgovarati i da je Barbari omogućio uživanje u opijatima. Sporna poruka datira od 13. srpnja, a u sluč...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 01:18