StoryEditorOCM
Crna kronikaispravak

Jerko Radić i Ante Varnica nisu pregovarali predaju s pravosudnim policajcima, već su se predali u Zatvor u Splitu

Piše VIJESTI SD
12. srpnja 2023. - 13:15

Obraćam vam se kao punomoćnica podnositelja Zahtjeva, Sportske udruge pravosudnih policajaca -zatvor Split a sve zbog članka objavljenom u digitalnom izdanju Slobodne Dalmacije dana 4. lipnja 2023." Predala se dvojica bjegunaca tražena zbog ranjavanja Josipa Čubelića u Splitu: došli su direktno u zatvor na Bilicama" koji su povrijeđeni čast i ugled moje stranke.

Temeljem članka 40. Zakona o medijima, zahtijevamo da se u prvom sljedećem tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije, bez promjena i dopuna na istom mjestu i na isti način na koji je objavljena informacija na koju se sporni ispravak odnosi, objavi sljedeće:

Nije točno da su pripadnici pravosudne policije održavali malonogometne turnire na terenima Jerka Radića, niti je točno da su pripadnici pravosudne policije zbog dugogodišnjeg korištenja nogometnih terena Jerka Radića s istim u dobrim odnosima. Jerko Radić i Ante Varnica nisu pregovarali predaju s pravosudnim policajcima, već su se predali u Zatvor u Splitu jer je nad istima određen istražni zatvor.

Malonogometni turnir koji organizira SPORTSKA UDRUGA PRAVOSUDNA POLICIJA – ZATVOR SPLIT održava se jednom godišnje. Radi se o memorijalnom malonogometnom turniru "Stanislav Majić - Ćana" u čast prerano preminulog pravosudnog policajca, načelnika službe osiguranja Zatvora u Splitu i hrvatskog branitelja.

Malonogometni turnir se nikada nije održavao na nogometnim terenima Jerka Radića niti je podnositelju Zahtjeva poznato da bi Jerko Radić bio vlasnik nogometnih terena.

Malonogometni turnir je započeo sa održavanjem 2014. godine te se održava na nogometnim terenima na različitim lokacijama.

Na malonogometnim turniru sudjeluju nogometne ekipe Zatvora u Splitu, Zatvora u Gospiću, Zatvora u Zagrebu, Kaznionice u Glini, Kaznionice u Lepoglavi, kao i druge nogometne ekipe.

Na turniru također prisustvuju brojni djelatnici Ministarstva pravosuđa te ostali uzvanici i posjetitelji.

Za Sportsku udrugu pravosudnih policajaca

zatvora Split

po punomoći

Ines Milić, odvjetnica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 01:02