StoryEditorOCM
Crna kronikaLOŠA PROCJENA

Dvojica u Smartu bježala preko Visoke splitskoj policiji: jedan izbacio drogu kroz prozor, obojica se opirala uhićenju

13. srpnja 2023. - 11:57

Nakon potjere ulicama Splita za Smartom, uz uporabu sredstva prisile pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije uhitili su 37-godišnjaka i 25-godišnjaka. Jedan je prijavljen za dilanje, a drugi zbog više prekršaja.

U četvrtak oko 17.30 sati na predjelu Visoke policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split pokušali su zaustaviti vozača osobnog vozila Smart koristeći zvučne i svjetlosne signale. Ovaj se odbio zaustaviti te je nastavio vožnju, a tijekom bijega je suvozač kroz prozor odbacio PVC vrećicu.

image

Kod bjegunaca je nađen ketaminketamin split

PU SD

Nedugo nakon toga policijski službenici su sustigli i zaustavili, a dvije osobe koje su se nalazile u vozilu uhićene su uz uporabu sredstava prisile. Obojici su im stavljene lisice,s  tim da su jednog morali savladati tjelesnom snagom.

Pronađena je i odbačena PVC vrećica, te je utvrđeno da se unutar iste nalazi 57 grama droge ketamin. Nad 25-godišnjim vozačem osobnog vozila dovršeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prijavljen je zbog: upravljanja osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola nevažeća-poništena zbog bodova, odbijanja vađenje krvi i urina i ne zaustavljanja na zahtjev policijskih službenika. Uz optužni prijedlog je priveden na općinski prekršajni sud koji mu je odredio zadržavanje od četiri dana.

Protiv 37-godišnjaka koji je bio suvozač u osobnom vozilu slijedi podnošenje kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i prometa drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 00:57