StoryEditorOCM
ZdravljeNovo istraživanje potvrdilo

Maslac u prehrani puno bolji izbor od šećera i škroba

Piše H
30. lipnja 2016. - 17:45
butter__1_

Rezultati opsežnog istraživanja provedenog u 15 zemalja na 6,5 milijuna ljudi pokazali su da umjerena konzumacija maslaca nema izravne veze s obolijevanjem od kardiovaskularnih bolesti te da ovu namirnicu ne treba demonizirati niti je u potpunosti izbaciti iz prehrane. 

Znanstvenici, koji su rezultate studije objavili u časopisu Plos One, kažu da je maslac puno bolji izbor u prehrani od šećera ili škroba. 

Međunarodna grupa stručnjaka je na temelju devet istraživanja u kojima je praćeno zdravstveno stanje 6,5 stanovnika iz 15 zemalja ustanovila da se redovno konzumiranje manje količine maslaca ne može povezati s kardiovaskularnim oboljenjima, moždanim udarom ni dijabetesom, odnosno da ima minimalan utjecaj na mortalitet, razvoj kardiovaskularnih bolesti i razvoj dijabetesa.

U...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:34