StoryEditorOCM
Zdravlje'SOFTWARE' U TANJURU

Omega 3 i vitamini grupe B poboljšavaju pamćenje, evo što trebate jesti...

Piše PSD.
22. siječnja 2016. - 15:11

 

 

Međunarodni tim znanstvenika nedavno je dokazao da koktel omega 3 masnih kiselina i vitamina grupe B kod pacijenata treće životne dobi utječe na poboljšanje njihova pamćenja i kognitivnih funkcija.

I ovo istraživanje pokazuje da je prehrana važan čimbenik u održavanju zdravlja mozga i njegovih funkcija.

Ranije studije pokazale su dobrobit vitamina grupe B u procesu usporavanja starenja mozga i sprečavanju slabljenja pamćenja, a novo istraživanje je otkrilo da grupa vitamina B, koje nalazimo u cjelovitim žitaricama, krumpiru, bananama, leći, paprikama, tempehu, grahu, kvascu i melasi pojačava djelovanje omega 3 masnih kiselina, sadržanih u plavoj ribi, uljaricama i uljanoj repici potiče učinak vitamina B, čineći na taj način iznimno koristan 'koktel' za mozak, piše list Le Pari...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:26