StoryEditorOCM
HranaLIJEPA, TALENTIRANA I KUHA

Usudite li se kušati lazanje Osječanke Donne Vekić?

17. siječnja 2018. - 13:46

Osječka tenisačica, dok čega dvoboj drugog kola na Australian Openu protiv Njemice Anguelique Kerber, za ESPN je otkrila koji je njezin omiljeni recept. Pa evo, ukoliko želite kušati lazanje ala Donna, kuhajte.

Recept:
1 kilogram mljevene govedine
700 grama pasirane rajčice
500 grama tjestenine od lasagne
Emmental sir (dovoljno da ugrijemo na vrh)

Za umak od bešamela:
5 žlica maslaca
4 žlice brašna
4 šalice mlijeka
2 žličice soli
1/2 čajne žličice svježe ribanog muškatnog oraščića

Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva. Kuhajte mljevenu govedinu, posolite solju i paprom i ocijedite. Umiješajte u umak od rajčice.

Napravite umak od bešamela: Zagrijte maslac na srednje nisku toplinu dok se ne rastopi. Dodajte brašno i promiješajte dok ne postane glatko. Na srednjoj temperaturi kuhajt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:30