StoryEditorOCM
HranaZdravlje na tanjuru

Mislite da je samo prilog glavnom jelu, ali zelena čudotvorka je puno više: evo zašto uvrstiti ovu biljku u svakodnevni jelovnik!

Piše M. Majoli
3. travnja 2017. - 00:07

Zbog vrlo niske kalorijske vrijednosti poželjna za obrok u svim situacijama, a odličan je izbor kod skidanja suvišnih kilograma i provođenja restriktivnih dijeta ili kao osvježenje uz glavni obrok. Riječ je dakako o zelenoj salati koja se besprijekorno spaja s najrazličitijim namirnicama - piletinom, ribom, kockicama prepečenog kruha, s orasima i kruškama ili sa sjemenkama kao ukusan samostalan obrok, piše Živim.hr.

Glavni sastojak svih lisnatih salata je voda - čak 90 posto. Ostalo čine vitamini i minerali, a posebno su zastupljeni beta-karoteni, vitamin C i kalij. Beta-karoten potiče staničnu obnovu, vitamin C podupire snagu imuniteta, a kalij je važan za staničnu komunikaciju. Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu dovoljne količine zelene salate imaju pravilnu zastupljen...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:02