StoryEditorOCM
Hranavino iz amfore

'Kabola' oživjela je vinsku filozofiju njegovanu još u antičko doba

Piše PSD
21. svibnja 2016. - 14:52
Marino Markežić 2

Istarska vinarija Kabola, čiji je vlasnik Marino Markežić, prožeta je višestoljetnom tradicijom obitelji Markežić koja je započela proizvodnju vina još davne 1891. godine kad je kamen temeljac vinarije postavio Momjanski Muškat. Od tada do danas, uz veliki trud i njegovanje tradicije, treći naraštaj obitelji Markežić nastavlja vinsku priču svojih predaka kreirajući prepoznatljiv i vrhunski način proizvodnje vina koja se izvoze diljem europskog kontinenta, u Austriju, Njemačku, Italiju, Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku, Norvešku, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sloveniju i Češku.

Vinarija Kabola ujedno je jedina vinarija u Istri koja ima kompletne površine pod ekološkim uzgojem i sva vina imaju eko certifikat. Ekološka proizvodn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:34