StoryEditorOCM
Hranasjajni recepti

Sedam tradicionalnih srpskih jela koja svakako morate isprobati

23. travnja 2016. - 12:03
shutterstock_354451454

Donosimo recepte za sedam tradicionalnih jela iz Srbije po izboru splitske Prosvjete

Čorba jajaruša

Na vatri uzavreti litru mlijeka, sa strane umutiti tri jaja, dodati im tri žlice kukuruznog brašna, pa smjesu sipati u mlijeko. Po želji dodati sol. Čorba se jede za doručak uz turšiju.

Šopska salata

Po pola kg zrelih rajčica i krastavaca, te dvije velike paprike isjeći na kockice, dva crna luka na kolutove, posoliti, blago izmiješati, preliti maslinovim uljem. 100 gr feta sira izgratati na krupno, posuti po povrću. Za pikantnost dodati sitno isjeckanu ljutu papriku i papar. Ponuditi ohlađenu kao prilog ili samostalno jelo.

Pihtije (hladetina)

Očistiti i oprati 3 do 4 svježe svinjske nogice, 1 do 2 svinjska uha, 1 suhi svinjski but, ubaciti ih u veliki lonac, dodati vode dva puta ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:17