Donosimo vam sedam tradicionalnih bosanskih svečanih jela po izboru Seada Čatića. Zašto ne probati?
BUNGUR ČORBA
Juhu skuhati od 20 dag narezanoga suhog mesa ili 30 dag suhih kostiju od suhog mesa ili od kostiju. U juhu dodati 10 dag bungura (žito) i kuhati dok se ne skuha. Začiniti i preliti vrelim maslom.
MISIRAČ PITA
Napraviti jufke (kore) za pitu ili ih kupiti gotove. Kilogram misirače (tikve) oguliti, naribati na krupnu stranu ribeža, dodati 20 dag kajmaka, 20 dag mladog sira (može i travnički), 2 jaja, malo brašna, dl mlijeka i sol. Rasporediti nadjev po jufci i peći 30 minuta na 180 do 190 stupnjeva. Pred kraj politi uzavrelim maslom.
CERVIS
Samljeti 35 dag junećeg mesa, uvaljati ga u 30 dag pšeničnog brašna, formirati loptice veličine oraha. Ispržiti loptice u 12 dag ma...