StoryEditorOCM
Hranagužva u frižideru

A što napraviti s ostacima hrane nakon blagdana?

Piše PSD.
31. prosinca 2015. - 14:19
Božić je tek prošao, po hladioniku se još uvijek "vuku" ostaci blagdanske trpeze, no unatoč tome, kreće bjesomučna opskrba za novogodišnje praznike. Po sistemu "da ne pofali", standardno gomilamo količinu kupljenih namirnica koje će završiti u smeću.

Gotovo 50 posto Hrvata, kako je pokazalo posljednje istraživanje, baca hranu, a ta je loša navika još više izražena tijekom ovakvih dana. Kako stati tomu nakraj, odnosno smanjiti količinu hrane koja se baca i obaviti racionalnu blagdansku kupovinu, pitali smo stručnjake iz Hrvatske agencije za hranu (HAH).

Gljive čuvajte u papiru, s jabukama u podrum

Iz HAH-a poručuju potrošačima kako se rok uporabe kod voća i povrća uglavnom može zanemariti. Dokle god ono, naime,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:51