Donosimo vam recept koji je u Slobodnoj Dalmaciji u svojoj rubrici 134 male priče o hrani objavio Veljko Barbieri. Pokojni zaljubljenik u gastronomiju uz recept je dodao objašnjenje da su se tako još u 16. stoljeću spremale u Mletačkoj republici. S obzirom da potječe od tih poznatih bonkulovića, nije ni čudo što zvuči jako dobro!
Evo recepta:
Očistite veće lignje. Utrobu, od koje ste odbacili smeđe dijelove, sitno nasjeckajte s već odvojenim krakovima i glavom kojoj ste izvadili unutrašnji zub, nekoliko režnjeva češnjaka i petrusimula. Tome dodajte žlicu krušnih mrvica i malo papra, te promiješajte dok ne dobijete vezanu smjesu. Tim nadjevom punite tijela liganja, koje, potom, pri vrhu zatvorite čačkalicom.
Posebno u zdjeli, na maslinovu ulju, propirjajte sjeckanu k...
Evo recepta:
Očistite veće lignje. Utrobu, od koje ste odbacili smeđe dijelove, sitno nasjeckajte s već odvojenim krakovima i glavom kojoj ste izvadili unutrašnji zub, nekoliko režnjeva češnjaka i petrusimula. Tome dodajte žlicu krušnih mrvica i malo papra, te promiješajte dok ne dobijete vezanu smjesu. Tim nadjevom punite tijela liganja, koje, potom, pri vrhu zatvorite čačkalicom.
Posebno u zdjeli, na maslinovu ulju, propirjajte sjeckanu k...