Ovaj je recept otkriće Hervéa Thisa, francuskog kuhara kojeg nazivaju i ocem molekularne gastronomije, a s nama ga je, kao jedan od svojih omiljenih čokoladnih recepata, podijelila poznata gastro blogerica Ana-Marija Bujić koja stoji iza bloga Da mi je nešto slatko.
'Izmislio sam ovaj recept, ali toliko je jednostavan da me je sram!' rekao je u jednom intervjuu Herve This o svom receptu koji donosi čisti čokoladni okus bez ikakvih primjesa.
Sastojci (za dvije osobe):
- 100 g tamne čokolade
- 80 ml vode
Priprema:
Napunite posudu ledom. U drugi lončić stavite čokoladu i vodu i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Stalno miješajte i pazite da ne provri.
Kad se čokolada rastopi, stavite lonac u kojem se kuhala u pripremljenu ledenu kupelj pa neprestano miksajte sve dok...
'Izmislio sam ovaj recept, ali toliko je jednostavan da me je sram!' rekao je u jednom intervjuu Herve This o svom receptu koji donosi čisti čokoladni okus bez ikakvih primjesa.
Sastojci (za dvije osobe):
- 100 g tamne čokolade
- 80 ml vode
Priprema:
Napunite posudu ledom. U drugi lončić stavite čokoladu i vodu i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Stalno miješajte i pazite da ne provri.
Kad se čokolada rastopi, stavite lonac u kojem se kuhala u pripremljenu ledenu kupelj pa neprestano miksajte sve dok...