StoryEditorOCM
Više od sportaŠta je sad ovo?

Šokadija i nevjerica! Potpuni kaos na utakmici Druge županijske lige, maskirani huligani se tukli i gađali bakljama

Piše Sport SD
14. svibnja 2024. - 16:03

Nisu sukobi navijača rezervirani samo za elitu, nema mira niti u najnižim rangovima natjecanja. Derbi utakmica 2. ŽNL Đakovo između Omladinca Đakovački Selci i Šokadije iz Strizivojne završila je pobjedom gostiju 2:1 nakon preokreta, ali ostat će upamćena i po navijačkim incidentima nakon završetka susreta.

Omladinac je poveo golom Leonarda Turića u 19. minuti, ali početkom nastavka uslijedio je preokret. Od početka dominantniji gosti golovima Ante Andijevića u 52. i Pavla Kitanovića u 59. minuti su preokrenuli rezultat. To se pak nije baš svidjelo domaćim navijačima pa je nastao kaos.

Prema izvješću u zapisniku susreta, ali i snimkama koje kolaju društvenim mrežama, na kraju utakmice domaći navijači pokušali su se obračunati s gostujućima. Gađali su se navijači i bakljama, maskirali su se fantomkama. Izgledalo je na momente brutalno, opasno, kao da su u pitanju huligani iz neke od Liga petice, a ne Druga županijska liga Đakovo! Sve skupa potrajalo je nekoliko minuta. Na kraju je redarska služba uspjela ipak nekako spriječiti daljnju eskalaciju incidenta.

Za one koji žele znati više, dva kola prije kraja prvenstva Šokadija vodi sa 57 bodova, Polet je osvojio 52, a Omladinac 50. Prvak će u kvalifikacije za popunu 1. Županijske lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 21:14