StoryEditorOCM
Više od sportapotpuno blista

Njen život nije bio kao iz bajke: zavirite u luksuz Marije Šarapove, evo kako izgleda njena nova vila u Kaliforniji

Piše R. R.
8. svibnja 2024. - 21:21

Marija Šarapova ljepša je nego ikad prije, zasjenila je sve na Met Gala 2024. u New Yorku. Umirovljena teniska zvijezda bila je inspirirana svojim sportom jer je svima bila upadljiva u neonskoj žutoj haljini, bojama teniske lopte. Marija je sama prošetala crvenih tepihom bez zaručnika Alexandera Gilkesa s kojim ima dvogodišnjeg sina.

Početkom godine, Marija je zaključila veliki posao s nekretninama kupivši kuću u Kaliforniji vrijednu nešto više od deset milijuna eura. Iako je Šarapova rođena u Rusiji, živi u SAD-u od pete godine. Njeno bogatstvo se procjenjuje na oko 200 milijuna eura, zarađenih od teniskih turnira i sponzorskih ugovora.

Njena nova rezidencija prostire se na 3,3 hektara brdskog zemljišta u Montecitu u Kaliforniji, poznatoj po tome što je dom mnogih poznatih ličnosti iz show-businessa. Marija se može pohvaliti panoramskim pogledom na ocean i planine, a oko nje se prostiru bujni vrtovi i travnjaci.

Život nekadašnje teniske zvijezde inače nije bio tako bajan, njeni roditelji Jurij i Jelena su pobjegli iz Černobilja nakon velike katastrofe, pa su se preselili u Sibir. Tamo je rođena Marija Šarapova 1987. godine, koja je uvijek važila za problematično dijete. Sa samo tri godine je poče-la igrati tenis, a kada je napunila šest godina s ocem Jurijem preselila se na Floridu, kako bi učila od najboljih trenera na svijetu. 

Zbog manjka novca, dvije godine su živjeli bez Jelene, pa je Marija odrastala i krenula u školu bez prisustva majke. Otac joj je bio čudan čovjek, s obzirom na to da mu je u glavi bio samo novac i u Mariji je vidio "zlatnu koku", pa je tjerao da trenira po cijeli dan, iako više nije mogla držati reket od žuljeva na rukama. 

Kada je osvojila juniorski Wimbledon, stigao je i novac, pa je njen otac prodao malu kuću na Floridi i kupio vilu, kao i automobile, markiranu odjeću najboljih dizajnera... On je bio menadžer Mariji i uzimao je sav novac od nje, zbog čega se Jelena razvela od njega, nakon čega su kružile priče da se Marija odrekla majke.

image
Jamie Mccarthy/Getty Images Via AFP
image
Carl Court/AFP
image
Juan Pablo Rico/AFP
image
Massimo Valicchia/Nurphoto Via AFP
image
Michael Tran/AFP
image
Angela Weiss/AFP
image
Michael Tran/AFP
image
Angela Weiss/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 20:02