StoryEditorOCM
Više od sportaprimjer drugima

Ibrahimovićev život unatoč milijunima nije neki luksuz, Helena i dalje pere suđe i kuha: ‘U školi su samo moja djeca...‘

Piše Sport SD
16. svibnja 2024. - 12:08

Nakon što je okačio kopačke o klin, Zlatan Ibrahimović je našao novi posao u Milanu. U klubu za koji je bio najviše vezan u vrijeme igračkih dana, i to na funkciju operativnog partnera.

- I dalje sam najbolji. Mogao sam nastaviti, ali sam odlučio prestati iz želje da budem s djecom. Da sam nastavio igrati ne bih mogao s njima raditi mnoge stvari - rekao je, između ostalog Ibrahimović nakon kraja karijere.

"Ibra" je po mnogo čemu poseban, a zanimljiv je i njegov život s dugogodišnjom partnericom Helenom Seger, švedskom Beyonce, kako ju neki zovu. U vezi su duže od dva desetljeća i imaju dvojicu sinova, Maximiliana i Vincenta.

Samo čistačica

Unatoč silnim milijunima koje je zaradio, Zlatan je otkrio kako u kući imaju samo čistačicu: 

- Moja mi žena uvijek govori ‘sjeti se tko se brinuo za tebe prije nego što si se ti krenuo brinuti se o obitelji‘. Odrekla se svoje karijere zbog mene. Pratila me u svemu što sam radio, sve mi je dala i sve je ostavila radi mene. Ona preuzima više odgovornosti za neke stvari, a za druge pak je. Neki ljudi misle da smo obitelj koja živi luksuznim životom, ali ona pere suđe i kuha. Jedina pomoć koju imamo je čistačica.

image
Miguel Medina/Afp

Primjer za mnoge

Što većina roditelja dopusti djeci, Ibrahimović je svojoj strogo zabranio: "Ne, dok ih ja odgajam!".

Također kada je u pitanju odgoj sinova, Maximiliana (2006.) i Vincenta (2008.), Ibrahimović ih je učinio poniznim i skromnim umjesto da im od početka omogući luksuz.

- Vodim djecu u školu, pokupim ih s treninga, kao u normalnoj obitelji. U cijeloj školi samo su moja djeca vozila bicikle. Ostale obitelji imale su dadilje koje su pratile i dolazile po djecu ili vozača. To nismo mi...

image
Miguel Medina/Afp
image
Gabriel Bouys/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 03:50