StoryEditorOCM
TenisDAN ZA PAMĆENJE

Bravo Duje! Splitski tenisač ostvario uspjeh karijere, na putu do slavlja nije ga zaustavilo ni olujno nevrijeme...

Piše Marko Bilić
5. kolovoza 2023. - 18:29

Bravo, Duje! Splićanin Duje Ajduković ostvario je uspjeh karijere osvojivši 118.000 eura vrijedan challenger u njemačkom Lüdenscheidu. U finalu je sa 7:5, 6:4 nadigrao Huga Delliena iz Bolivije i skupio hrpu bodova koji će ga podići na otprilike 216. mjesto ATP liste (do ovog turnira bio je 301.).. Uspjeh karijere prati i ranking karijere, do sada mu je najbolji plasman bila 229. pozicija.

Na putu do trofeja Duju nije zaustavila ni kiša. Finale je, naime, bilo prekinuto zbog nevremena kod vodstva našeg tenisača od 7:5, 4:3. Njegov uspjeh tim je veći što je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije (!), sedam pobjeda na njemačkoj zemlji, dvije "u kvalama" i pet u glavnom turniru, odvele su ga do ovog lijepog uspjeha.

Riječ je o vrlo jakom challengeru, prvi nositelj Mađar Fabian Marozsan je 89. reket svijeta, dok je Dujin protivnik u finalu Dellien prošle sezone bio 64. na listi.

image
Goran Sebelic/Cropix

Duje Ajduković je od početka karijere označen kao veliki talent. Bio je i europski prvak uzrasta do 14 godina. Predviđali su mu veliku karijeru. I krenulo je dobro, mlad je došao na korak do Top 200 društva, međutim onda je - zapelo. Uslijedilo je turbulentno razdoblje koje ga je početkom ove godine spustilo ispod 500. pozicije. Skeptici su sumnjičavalo vrtjeli glavama kada bi se potegao razgovor na temu njegove karijere. Međutim, Duje je prebrodio krizu, od tada igra sve bolje i skuplja bodove.

Nakon trijumfa u Njemačkoj Ajduković će na novoj ATP listi biti četvrti hrvatski reket. Iza Ćorića, Čilića i Goje, preskočit će Dina Prižmića. Kako igra zadnjih mjeseci brzo će on u Top 200. A ima još godina igranja pred sobom, tek su mu 22...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 09:13