StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Skupo će platiti pogrešku koja je pokopala Bayern, Poljak ostaje bez ogromnog novca novca i prestiža

Piše Sport SD
12. svibnja 2024. - 10:33

Finale Uefinog superkupa između Reala i Atletica 2018., finale Svjetskog prvenstva u Katru 2022., finale lanjske Lige prvaka i finale lanjskog svjetskog klupskog prvenstva. Sve te utakmice imaju nešto zajedničko, a to je da je u njima dijelio pravdu Simon Marciniak - pišu Sportske novosti.

Poljski sudac jako visoko kotira u organizacijama za delegiranje nogometnih sudaca, štoviše na glasu je najboljeg svjetskog suca, međutim propust u samoj završnici utakmice između Bayerna i Reala u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka ozbiljno je naštetio njegovoj reputaciji i statusu kod Fife i Uefe.

Podsjetimo, poljski suci propustili su pustiti prednost kod dvojbene situacije iz koje je Bayern zabio izjednačujući pogodak za 2:2 koji nije priznat, a situacija nije mogla biti ni pregledana putem VAR-a zato što su Bavarci zatresli mrežu nakon sučeva zvižduka.

image
AFP

Nekoliko dana nakon utakmice stižu vijesti kako će Simon Marciniak i njegovi pomoćnici itekako skupo platiti pogrešku s tog dvoboja.

Naime, prema informacijama pojedinih uglednih novinara, Marciniak je prvotno delegiran za utakmicu otvaranja Eura u Njemačkoj, između domaćina i Škotske, ali Uefa ga sad navodno planira poslati na hlađenje.

Osim što će ostati bez ogromnog novca, Uefa će vrlo vjerojatno dodijeliti i finale nekom drugom sucu, premda je Marciniak praktički do jučer bio daleko najveći favorit za dijeljenje pravde u toj utakmici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 15:03