StoryEditorOCM
Strani nogometsaga se nastavlja

Odluka je već donesena, tvrdi španjolski novinar: ‘Gledamo posljednje Modrićeve utakmice u Realu‘

Piše Sport SD
11. svibnja 2024. - 12:03

"Ove sezone gledamo posljednjih pet utakmica Luke Modrića u dresu Real Madrida". Tim riječima je novinar Radio Marce i Realov insider Ramon Alvarez najavio da Modrić na kraju sezone napušta Kraljevski klub. To su moguće dobre vijesti i za Dinamo koji se nada da će Modrić ponovno zaigrati u plavom dresu - pišu Sportske novosti.

On tvrdi da je odluka o njegovoj sudbini već donesena te da će od iduće sezone desetku preuzeti Kylian Mbappé. Podsjetimo, Francuz je jučer potvrdio da na kraju sezone napušta PSG. Iako, nije rekao da odlazi u Real Madrid, već je nekoliko mjeseci javna tajna da je tomu tako.

Od 2021. Luka Modrić i Real svakog ljeta obnavljaju ugovor za jednu sezonu. To je poslovna politika "kraljevskog kluba" sa svim igračima iznad 30 godina. Sada je izgledno da će Modrić nakon 12 godina i više od 500 nastupa za Real, napustiti klub.

Modrić i Real su se nedavno plasirali u još jedno finale Lige prvaka. To mu je šesto finale Lige prvaka s Kraljevskim klubom otkada im se priključio u ljeto 2012. Modrić će u finalu protiv Borussije Dortmund imati priliku postati najtrofejniji igrač u povijesti Reala.

image
AFP

Kapetan hrvatske reprezentacije trenutno ima 25 trofeja te je na prvom mjestu izjednačen s Nachom, Benzemom i Marcelom. Osvoji li Real 1. lipnja novi trofej Lige prvaka, Modrić i Nacho će se odvojiti na toj listi s 26 trofeja. Modrić tako ima priliku na najbolji mogući način zaključiti svoju blistavu karijeru u Real Madridu.

Uz to, Modrić je u 34. kolu španjolske La Lige postao najstariji Realov igrač u povijesti španjolskog prvenstva. S 38 godina i 238 dana je prestigao Ferenca Puškaša koji je dosad držao rekord s 38 godina i 233 dana. Modrić je rekord obilježio s asistencijom kod prvog i predasistencijom kod drugog gola Reala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 10:48