StoryEditorOCM
Strani nogometKAKAV POTEZ

Nogomet ovo ne pamti! Na oproštaju od voljenog kluba počastio sve navijače na stadionu, njih 80.000, kakva legenda!

Piše M. Bi.
19. svibnja 2024. - 15:32

Marco Reus je odigrao posljednju utakmicu na Westfalenu. Nakon 12 godina bezuvjetne vjernosti svojoj Borussiji, zbog koje je godinama odbijao izdašne ponude bogatijih klubova, i zbog čega su ga prozvali jednim od posljednjih nogometnih romantika, oprostio se jučer od žutog dresa kojeg je natopio znojem na 427 utakmica, zabio 170 i namjestio 131 gol.

Legednda, ne samo Borussije.

Gdje će Marco nastaviti karijeru nije sigurno, ali se špekulira da bi mogao negdje u MLS ligi američkih i kanadskih klubova, 34 goidne su mu na leđima.

Kako god, protiv Darmstada (4:0) se jučer oprostio od voljenog dresa, i to sa stilom: jedan gol je zabio, jedan namjestio. Kada je izašao iz igre u 81. minuti Westfalen je najprije zanijemio, ipak odlazi legenda, a onda ga je Dortmund ispratio ovacijama i koreografijom u njegovu čast, dresom s brojem 11 preko cijele tribine.

Ovo nije bio njegov zadnji nastup za Borussiju, ali jest na Westfalenu. Ono glavno tek ga čeka: finale Lige prvaka u Londonu na Wembleyju protiv madridskog Reala, prvog dana lipnja...

image

Među navijačima...

Afp

Osim po nogometnim majstorijama i lojalnosti klubu navijači Borussije pamtit će Reusa i po nesvakidašnjem potezu na oproštaju: svaki od 80.000 navijača mogao je na račun Marca popiti pivo u klupskim barovima na stadionu, a uz pivo svaki od njih dobio je i pismenu poruku "Hvala vam svima!".

Naravno, navijači su odmah izračunali koliko je njihov miljenik potrošio za ovu akciju a, kako se navodi, ceh ga je došao više od 120.000 eura.

U svakom slučaju, potez za pamćenje. Odlazak sa stilom.

image
Afp
image

 

Koreografija navijača u čast Marcu Reusu

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 10:03