StoryEditorOCM
Strani nogometobrambeni igrač

Igrao je u Hajduku, sada je briljantnim igrama zaslužio poziv u reprezentaciju, čeka se finalna potvrda

Piše SPORT SD
10. svibnja 2024. - 14:36

Nikola Katić je u Hajduk stigao na ljeto 2021. godine, odigrao je jednu sezonu u kojoj je za Bijele nastupio 25 puta. Stigao je na posudbu iz škotskog Rangersa, a nakon Hajduka pronašao je dom u švicarskom Zurichu, gdje je standardni stoper.

Osim za navedene klubove, ranije u karijeri je igrao još za BiH klub Stolac, Neretvanac iz Opuzena te Slaven Belupo, koji ga je u ljeto 2018. prodao Škotima za 2.3 milijuna eura.

Radi se o 27-godišnjem stoperu koji po potrebi može igrati i na poziciji zadnjeg veznog. Rođen je u Ljubuškome te ima hrvatsko i BiH državljanstvo. Ove je sezone je nastupio 31 put i postigao tri pogotka.

image

Lukas Grgić i Nikola Katić

Bozidar Vukicevic/Cropix

Sportsport.ba sada tvrdi da bi novo ime u reprezentaciji Bosne i Hercegovine mogao biti upravo Nikola Katić. Iako ima jedan nastup za Vatrene, to je bilo u svibnju 2017. godine u prijateljskoj utakmici, tako da to ne bi trebala biti prepreka za promjenu sportskog državljanstva.

Isti medij je ranije pisao da BiH izbornik Barbarez razmišlja o pozivanju stopera Rijeke Stjepana Radeljića (26). Radeljić ima i hrvatsku putovnicu, a u Rijeci je od lipnja prošle godine. 

Reprezentacija BiH nije se kvalificirala na Europsko prvenstvo, odigrat će u lipnju nekoliko prijateljskih susreta. Protivnici će biti Engleska i Italija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 16:39