StoryEditorOCM
Strani nogomettalijanski mediji

Bivši hajdukovac pred transferom karijere, ubrzo pada dogovor?

Piše Sport SD
16. svibnja 2024. - 09:52

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić nije imao sreće sinoć, njegova Atalanta poražena je u finalu talijanskog Kupa, slavio je Juventus u Rimu pogotkom Dušana Vlahovića u 4. minuti.

Otkako je stigao u Atalantu 2018. godine Pašalićeva karijera ide uzlaznom putanjom. Trener Giampiero Gasperini stekao je veliko povjerenje u hrvatskog reprezentativca, moderan je vezni igrač sposoban za razne zadatke na obje strane travnjaka, ali sve su glasnije priče o Pašalićevom odlasku iz Bergama. 

Ugovor mu ističe u ljeto 2025. godine, a talijanski mediji javljaju da je za Pašalića već neko zainteresiran Juventus, uvjereni su da bi do dogovora trebalo doći ubrzo.

Pašalić prema Transfermarktu vrijedi 13 milijuna eura, a navodno Atalanta za njegov transfer traži oko 15 milijuna eura, koliko je platila Chelseaju za otkup njegovog ugovora prije četiri godine.

Rođen u njemačkom Mainzu, Pašalić s obitelji je vrlo rano preselio u Hrvatsku, a nogometom počeo baviti u GOŠK Kaštel Gomilici. 2006. godine je prešao Hajdukovu omladinsku školu te mlađim uzrastima osvojio je naslov prvaka. Sa 17 godina debitirao je u seniorskoj momčadi Hajduka.

Pašalić je 2014. potpisao za Chelsea koji ga odmah šalje na jednogodišnju posudbu u Elche, dok narednu sezonu provodi na posudbi u Monacu. U ljeto 2016. Pašalić seli u redove Milana na jednogodišnju posudbu, da bi idućeg ljeta prešao na posudbu u moskovski Spartak. a 2018. godine prešao je na posudbu u Atalantu koji ga je na kraju otkupila od Chelseaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 10:44