stdClass Object ( [id] => 135618 [title] => PRVI SVJETSKI KAMP U MAKARSKOJ Ljeto, more, sunce i - rukomet [alias] => prvi-svjetski-kamp-u-makarskoj-ljeto-more-sunce-i-rukomet [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => S najavama i pripremama je gotovo, Makarska je od danas domaćin Međunarodnom kampu rukometnih vratara, prvom takve vrste u svijetu.

Ideja Dragana Vukovića i Marija Čaljkušića je, evo, postala stvarnost, osamdesetak mladih vratara iz čak dvadeset država sa svih strana svijeta cijeli će sljedeći tjedan u gradu pod Biokovom upijati savjete od najvećih majstora rukometnog i vratarskog “zanata”. I to kakvih majstora!

Našim ljubiteljima rukometa najzvučnije je ime Thierryja Omeyera, Francuza koji nam je tri godine za redom “otimao” zlato u velikim finalima, u Norveškoj, Hrvatskoj i Austriji.

Čovjeka kojemu bi, da se našalimo, trebalo zabraniti ulazak u Hrvatsku, koliko nam je štete napravio...

Morali odbijati zainteresirane

Omeyer stiže sa suprugom, ne sumnjamo da će otkriti sve čari makarskog ljeta, najljepših plaža i specijaliteta dalmatinske kuhinje. A takvi promotori turizma Makarske rivijere su neprocjenjivi.

Za njim će dogodine doći i drugi, dobar glas se, znate već, daleko čuje. A moći će mladi vratari pitati i Danijela Šarića kako je to nedavno s Barcelonom postao prvak Europe, imat će priliku učiti od Dejana Perića i Enida Tahirovića, pa naših Mirka Alilovića, Nikole Blažička i Dragana Jerkovića.

Valter Matošević
je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša uopće, bravure Vladimira Vujovića neće nikada izblijediti, a Mirko Bašić i Abas Arslanagić žive su legende ovoga sporta...

- Teško mi je sad iskazati osjećaje, mislim da ću moći tek kad kamp završi. Do nedavno je sve bila samo ideja, a danas se ona ostvaruje. Kamp je zaživio, sva ta velika imena dolaze u Makarsku – sretan je, kako ne bi bio, Dragan Vuković, idejni začetnik.

Vuković je i sam bio rukometni vratar, danas je trener u Vrgorcu. Uspio je, uz pomoć prijatelja Marija Čaljkušića iz Splita, sve svoje ljubavi spojiti u jedno: rukomet, Makarsku, ljeto i turizam.

U ovaj kamp. Bit će živo ovoga tjedna u Makarskoj, toliko mladih vratara i njihovih trenera, toliko rukometnih veličina, vratarskih i igračkih...

- Najvažnije je da je kamp zaživio, da krećemo. Mogli smo upisati trostruko više djece, toliki je interes bio kad se pročulo tko sve dolazi. Ali, nismo mogli svih primiti. Bit će mjesta dogodine kad krećemo i s vratarkama. Dobro je svake godine kamp unaprijediti i obogatiti s nečim novim – poručuje Vuković.

Tražeći stručno mišljenje o ideji i održavanju samoga kampa i svemu dobrome što će on donijeti mladim vratarima boljeg sugovornika i većeg autoriteta od Mirka Bašića gotovo da nismo mogli imati.

Čovjek je imao svjetsku karijeru, osvojio je sve živo, igrao u najboljim klubovima, ušao u legendu rukometa. I sam će biti predavač u kampu:

- Ideja Dragana Vukovića je izvanredna. Mnogi klubovi, u biti svi osim onih najboljih, nemaju financijskih mogućnosti osigurati trenera vratara, pa im je ovo idealna prilika.

U većini naših klubova vratari su prepušteni sami sebi, a bez kvalitetnih golmana ne možeš napraviti veliki rezultat, što se pokazalo na svim velikim natjecanjima. Vukovićeva inicijativa je sjajna, nadam se da će kamp biti na razini na kojoj je i zamišljen.

Spektakularna humanitarna utakmica u srijedu

Slično iskustvo Mirko je imao prošle godine:

- Sudjelovao sam na seminaru kojega je organizirao rukometni savez Francuske, tri-četiri dana samo radili samo s vratarima. I sam je Bašić bio od velike pomoći Vukoviću u organizaciji kampa tako da je dobro upućen u “stanje stvari”:

- Zadnjih dana imam strašno puno poziva, sad bi svi htjeli svoju djecu ugurati u kamp. Na početku je bilo puno skeptika, malo tko je vjerovao da će se sve organizirati na tako visokoj razini, da će doći sva ta velika rukometna imena. Sad bi svi htjeli, veliki je pritisak, ali na žalost, nema više mjesta. Neka, bit će dogodine, najvažnije je da je krenulo – poručuje Mirko Bašić.

Kamp traje cijeli tjedan, trenirat će se i predavati svako jutro i poslijepodne. U srijedu 22. lipnja će se odigrati i revijalna utakmica s koje će prihod biti uplaćen za djecu sa smetnjama u razvoju iz makarske udruge “Sunce”. Igrat će “Prijatelji kampa” protiv Split All Starsa, Petar Metličić, Patrik Ćavar, Nikša Kaleb i Mirza Džomba samo su neka od imena kojih se ne bi posramilo ni finale Svjetskog prvenstva.

Prvi međunarodni kamp rukometnih vratara prerastao je u pravu feštu rukometa, rijetko se toliko zvijezda može sresti na jednome mjestu i toliko mladih sportaša sa svih strana svijeta.

I zato ne sumnjamo da će “ući u kalendare svih najvećih klubova i reprezentacija” kako je kazao izbornik naših rukometaša Slavko Goluža koji je i sam bio od velike pomoći organizatorima.

Hrvatski rukomet je još jednom ispred ostalih u svijetu, mladi vratari dobili su nesvakidašnju priliku učiti od najboljih, a Makarska kao grad dobila događaj od kojega može imati višestruku korist. Svaka čast Vukoviću i Čaljkušiću na ideji i realizaciji!

MARKO BILIĆ


Party za ekipu

Nakon humanitarne utakmice u srijedu navečer će se upriličiti i party za sudionike i goste kampa na bazenu hotela Park. Novinari i kamere spremni su za lov na celebrityje, bit će to noć za pamćenje u Makarskoj...

Metličić: prvi smo u svijetu

Petar Metličić je bio ‘čovjek za vezu’ za dolazak Thierryja Omeyera, a i on sam će doći u Makarsku igrati dobrotvornu utakmicu za djecu s teškoćama u razvoju.
- Nikad mi nije bio problem odazvati se na humanitarne događaje. Drago mi je da je kamp zaživio, da se sjajna ideja uspjela i realizirati. Kamp je specifičan, prvi put čujem za nešto ovakvo u svijetu. Sad je najvažnije da sve bude na visokoj razini i da ne bude prolazno. Mladi vratari, polaznici kampa, najviše će profitirati...

Ćavar, Kaleb, Džomba...

Dobrotvorna utakmica za djecu iz makarske udruge ‘Sunce’ okupit će u srijedu brojne rukometne zvijezde. Petar Metličić, Patrik Ćavar, Nikša Kaleb, Drago Vuković, Mirza Džomba, Ivan Čupić, Ljubo Vukić, Zlatko Saračević, Goran Šprem, Davor Dominiković, Ivica Obrvan, Neno Boban, Mario Bjeliš, Ive Glavinić, Zoran Mikulić..., svi oni podsjetit će nas u srijedu na dane slave hrvatskog rukometa, sadašnje i prošle.

Koreja, Kuvajt, Katar...

Premijerno izdanje kampa u Makarskoj okupit će mlade vratare iz Južne Koreje, Singapura, Katara, Kuvajta, Cipra, Turske, Italije, Danske, Švedske, Švicarske, Francuske, Makedonije, Slovenije, Srbije...

Omeyer, Šarić, Alilović...

Kamp u Makarskoj je privukao svjetski poznate vratare, sadašnje i bivše, koji su oduševljeni idejom specijaliziranog kampa samo za rukometne golmane od kojih se uvijek očekuje da budu ‘pola momčadi’, a ni približno se toliko ne ulaže u njihove pripreme i usavršavanje. Dolaze: Thierry Omeyer, Danijel Šarić, Dejan Perić, Enid Tahirović, Goran Stojanović, Mirko Alilović, Dragan Jerković, Nikola Blažičko, Vladimir Vujović, Valter Matošević, Abas Arslanagić, Mirko Bašić...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Osamdesetak mladih vratara, iz čak dvadeset država sa svih strana svijeta, upijat će savjete od najvećih majstora rukometnog i vratarskog ‘zanata’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-06-18 19:59:19 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-06-22 00:39:06 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-06-19 09:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5742 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/06/19/sport/POLJSKA_HRVATSKA67-300109.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x523" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7781473 Threads: 1 Questions: 1634933096 Slow queries: 4857621 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111368687 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/prvi-svjetski-kamp-u-makarskoj-ljeto-more-sunce-i-rukomet-135618 [printLink] => /sport/rukomet/prvi-svjetski-kamp-u-makarskoj-ljeto-more-sunce-i-rukomet-135618?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 124463 [name] => thierryomeyer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => thierryomeyer [link] => /tag/thierryomeyer ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Osamdesetak mladih vratara, iz čak dvadeset država sa svih strana svijeta, upijat će savjete od najvećih majstora rukometnog i vratarskog ‘zanata’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => PRVI SVJETSKI KAMP U MAKARSKOJ Ljeto, more, sunce i - rukomet [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-09-21-50-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/19/sport/POLJSKA_HRVATSKA67-300109.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/06/19/sport/POLJSKA_HRVATSKA67-300109.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter} S najavama i pripremama je gotovo, Makarska je od danas domaćin Međunarodnom kampu rukometnih vratara, prvom takve vrste u svijetu.

Ideja Dragana Vukovića i Marija Čaljkušića je, evo, postala stvarnost, osamdesetak mladih vratara iz čak dvadeset država sa svih strana svijeta cijeli će sljedeći tjedan u gradu pod Biokovom upijati savjete od najvećih majstora rukometnog i vratarskog “zanata”. I to kakvih majstora!

Našim ljubiteljima rukometa najzvučnije je ime Thierryja Omeyera, Francuza koji nam je tri godine za redom “otimao” zlato u velikim finalima, u Norveškoj, Hrvatskoj i Austriji.

Čovjeka kojemu bi, da se našalimo, trebalo zabraniti ulazak u Hrvatsku, koliko nam je štete napravio...

Morali odbijati zainteresirane

Omeyer stiže sa suprugom, ne sumnjamo da će otkriti sve čari makarskog ljeta, najljepših plaža i specijaliteta dalmatinske kuhinje. A takvi promotori turizma Makarske rivijere su neprocjenjivi.

Za njim će dogodine doći i drugi, dobar glas se, znate već, daleko čuje. A moći će mladi vratari pitati i Danijela Šarića kako je to nedavno s Barcelonom postao prvak Europe, imat će priliku učiti od Dejana Perića i Enida Tahirovića, pa naših Mirka Alilovića, Nikole Blažička i Dragana Jerkovića.

Valter Matošević
je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša uopće, bravure Vladimira Vujovića neće nikada izblijediti, a Mirko Bašić i Abas Arslanagić žive su legende ovoga sporta...

- Teško mi je sad iskazati osjećaje, mislim da ću moći tek kad kamp završi. Do nedavno je sve bila samo ideja, a danas se ona ostvaruje. Kamp je zaživio, sva ta velika imena dolaze u Makarsku – sretan je, kako ne bi bio, Dragan Vuković, idejni začetnik.

Vuković je i sam bio rukometni vratar, danas je trener u Vrgorcu. Uspio je, uz pomoć prijatelja Marija Čaljkušića iz Splita, sve svoje ljubavi spojiti u jedno: rukomet, Makarsku, ljeto i turizam.

U ovaj kamp. Bit će živo ovoga tjedna u Makarskoj, toliko mladih vratara i njihovih trenera, toliko rukometnih veličina, vratarskih i igračkih...

- Najvažnije je da je kamp zaživio, da krećemo. Mogli smo upisati trostruko više djece, toliki je interes bio kad se pročulo tko sve dolazi. Ali, nismo mogli svih primiti. Bit će mjesta dogodine kad krećemo i s vratarkama. Dobro je svake godine kamp unaprijediti i obogatiti s nečim novim – poručuje Vuković.

Tražeći stručno mišljenje o ideji i održavanju samoga kampa i svemu dobrome što će on donijeti mladim vratarima boljeg sugovornika i većeg autoriteta od Mirka Bašića gotovo da nismo mogli imati.

Čovjek je imao svjetsku karijeru, osvojio je sve živo, igrao u najboljim klubovima, ušao u legendu rukometa. I sam će biti predavač u kampu:

- Ideja Dragana Vukovića je izvanredna. Mnogi klubovi, u biti svi osim onih najboljih, nemaju financijskih mogućnosti osigurati trenera vratara, pa im je ovo idealna prilika.

U većini naših klubova vratari su prepušteni sami sebi, a bez kvalitetnih golmana ne možeš napraviti veliki rezultat, što se pokazalo na svim velikim natjecanjima. Vukovićeva inicijativa je sjajna, nadam se da će kamp biti na razini na kojoj je i zamišljen.

Spektakularna humanitarna utakmica u srijedu

Slično iskustvo Mirko je imao prošle godine:

- Sudjelovao sam na seminaru kojega je organizirao rukometni savez Francuske, tri-četiri dana samo radili samo s vratarima. I sam je Bašić bio od velike pomoći Vukoviću u organizaciji kampa tako da je dobro upućen u “stanje stvari”:

- Zadnjih dana imam strašno puno poziva, sad bi svi htjeli svoju djecu ugurati u kamp. Na početku je bilo puno skeptika, malo tko je vjerovao da će se sve organizirati na tako visokoj razini, da će doći sva ta velika rukometna imena. Sad bi svi htjeli, veliki je pritisak, ali na žalost, nema više mjesta. Neka, bit će dogodine, najvažnije je da je krenulo – poručuje Mirko Bašić.

Kamp traje cijeli tjedan, trenirat će se i predavati svako jutro i poslijepodne. U srijedu 22. lipnja će se odigrati i revijalna utakmica s koje će prihod biti uplaćen za djecu sa smetnjama u razvoju iz makarske udruge “Sunce”. Igrat će “Prijatelji kampa” protiv Split All Starsa, Petar Metličić, Patrik Ćavar, Nikša Kaleb i Mirza Džomba samo su neka od imena kojih se ne bi posramilo ni finale Svjetskog prvenstva.

Prvi međunarodni kamp rukometnih vratara prerastao je u pravu feštu rukometa, rijetko se toliko zvijezda može sresti na jednome mjestu i toliko mladih sportaša sa svih strana svijeta.

I zato ne sumnjamo da će “ući u kalendare svih najvećih klubova i reprezentacija” kako je kazao izbornik naših rukometaša Slavko Goluža koji je i sam bio od velike pomoći organizatorima.

Hrvatski rukomet je još jednom ispred ostalih u svijetu, mladi vratari dobili su nesvakidašnju priliku učiti od najboljih, a Makarska kao grad dobila događaj od kojega može imati višestruku korist. Svaka čast Vukoviću i Čaljkušiću na ideji i realizaciji!

MARKO BILIĆ


Party za ekipu

Nakon humanitarne utakmice u srijedu navečer će se upriličiti i party za sudionike i goste kampa na bazenu hotela Park. Novinari i kamere spremni su za lov na celebrityje, bit će to noć za pamćenje u Makarskoj...

Metličić: prvi smo u svijetu

Petar Metličić je bio ‘čovjek za vezu’ za dolazak Thierryja Omeyera, a i on sam će doći u Makarsku igrati dobrotvornu utakmicu za djecu s teškoćama u razvoju.
- Nikad mi nije bio problem odazvati se na humanitarne događaje. Drago mi je da je kamp zaživio, da se sjajna ideja uspjela i realizirati. Kamp je specifičan, prvi put čujem za nešto ovakvo u svijetu. Sad je najvažnije da sve bude na visokoj razini i da ne bude prolazno. Mladi vratari, polaznici kampa, najviše će profitirati...

Ćavar, Kaleb, Džomba...

Dobrotvorna utakmica za djecu iz makarske udruge ‘Sunce’ okupit će u srijedu brojne rukometne zvijezde. Petar Metličić, Patrik Ćavar, Nikša Kaleb, Drago Vuković, Mirza Džomba, Ivan Čupić, Ljubo Vukić, Zlatko Saračević, Goran Šprem, Davor Dominiković, Ivica Obrvan, Neno Boban, Mario Bjeliš, Ive Glavinić, Zoran Mikulić..., svi oni podsjetit će nas u srijedu na dane slave hrvatskog rukometa, sadašnje i prošle.

Koreja, Kuvajt, Katar...

Premijerno izdanje kampa u Makarskoj okupit će mlade vratare iz Južne Koreje, Singapura, Katara, Kuvajta, Cipra, Turske, Italije, Danske, Švedske, Švicarske, Francuske, Makedonije, Slovenije, Srbije...

Omeyer, Šarić, Alilović...

Kamp u Makarskoj je privukao svjetski poznate vratare, sadašnje i bivše, koji su oduševljeni idejom specijaliziranog kampa samo za rukometne golmane od kojih se uvijek očekuje da budu ‘pola momčadi’, a ni približno se toliko ne ulaže u njihove pripreme i usavršavanje. Dolaze: Thierry Omeyer, Danijel Šarić, Dejan Perić, Enid Tahirović, Goran Stojanović, Mirko Alilović, Dragan Jerković, Nikola Blažičko, Vladimir Vujović, Valter Matošević, Abas Arslanagić, Mirko Bašić...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/prvi-svjetski-kamp-u-makarskoj-ljeto-more-sunce-i-rukomet-135618 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0588f497c08bf1c19245a3f83a7750660a8289d0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=PRVI+SVJETSKI+KAMP+U+MAKARSKOJ+Ljeto%2C+more%2C+sunce+i+-+rukomet&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fprvi-svjetski-kamp-u-makarskoj-ljeto-more-sunce-i-rukomet-135618 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fprvi-svjetski-kamp-u-makarskoj-ljeto-more-sunce-i-rukomet-135618 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Osamdesetak mladih vratara, iz čak dvadeset država sa svih strana svijeta, upijat će savjete od najvećih majstora rukometnog i vratarskog ‘zanata’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

PRVI SVJETSKI KAMP U MAKARSKOJ Ljeto, more, sunce i - rukomet

Piše PSD.
19. lipnja 2011. - 11:32
S najavama i pripremama je gotovo, Makarska je od danas domaćin Međunarodnom kampu rukometnih vratara, prvom takve vrste u svijetu.

Ideja Dragana Vukovića i Marija Čaljkušića je, evo, postala stvarnost, osamdesetak mladih vratara iz čak dvadeset država sa svih strana svijeta cijeli će sljedeći tjedan u gradu pod Biokovom upijati savjete od najvećih majstora rukometnog i vratarskog “zanata”. I to kakvih majstora!


Party za ekipu

Nakon humanitarne utakmice u srijedu navečer će se upriličiti i party za sudionike i goste kampa na bazenu hotela Park. Novinari i kamere spremni su za lov na celebrityje, bit će to noć za pamćenje u Makarskoj...

Metličić: prvi smo u svijetu

Petar Metličić je bio ‘čovjek za v...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 11:21