StoryEditorOCM
Ostalološa sreća

Tužan dan za najveću nadu hrvatskog sporta: jurila prema zlatu, a onda se dogodio strašan peh

Piše Vedran Božičević/SN
7. kolovoza 2023. - 20:58

Iako je prvi dan Europskog juniorskog prvenstva u Jeruzalemu donio puno sjajnih nastupa i rezultata hrvatskoj atletici, sve je, na žalost, palo u sjenu zbog ozljede i odustajanja naše glavne uzdanice Jane Koščak, pišu Sportske novosti.

Najveća nada hrvatskog sporta, 17-godišnja djevojka iz Varaždina, ozlijedila je stražnju ložu tijekom treće discipline sedmoboja (bacanje kugle), u trenutku kad je bila u očekivanom vodstvu, i to je bio kraj priče. Jeruzalem joj je prošle godine donio veliku radost, tu je osvojila naslov europske mlađejuniorske prvakinje, ali godinu dana kasnije joj je, eto, priuštio i ogromnu tugu.

Snimku pogledajte OVDJE.

S velikim je ambicijama i nadama Jana doputovala u Izrael, ni u jednom trenutku nije skrivala da ide po zlato, što je bilo sasvim normalno nakon svega što je napravila ove godine, nakon svjetskog mlađejuniorskog rekorda u petoboju tijekom zime i nakon najboljeg rezultata u povijesti jedne mlađe juniorke u seniorskom sedmoboju i to sa senzacionalna 6293 boda u debiju u Götzisu. Upravo je na tom mitingu zadobila neugodnu ozljedu pete koja ju je dosta mučila i posljednjih tjedana, ali na kraju ju je zaustavila stražnja loža.

Da ironija bude veća, ista je ozljeda prije dvije godine, na juniorskom EP-u u Tallinnu, stala na put njezinoj starijoj sestri Klari. Srećom, Klara se u međuvremenu oporavila i bolja je nego ikada, a Jana je, eto, završila ovo prvenstvo u suzama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 18:34