StoryEditorOCM
KošarkaTopić kao Jokić

‘Žuti‘ Božić, košarkaši Splita u stilu Grincha baš i ne mare za blagdane, niti su sami, niti će biti kod kuće

Piše Frane Vulas
19. prosinca 2023. - 22:38

Važnu pobjedu, četvrtu ukupno u regionalnoj ligi (skor 4-8), košarkaši Splita upisali su na Gripama nad Megom (88:73). Zaustavili su ‘žuti‘ u drugom poluvremenu jednog od najvećih talenata Europe Nikolu Topića (18), drugog najboljeg strijelca i asistenta Admiral Bet ABA lige, te stigli do na koncu vrlo uvjerljivog trijumfa.

Realizatorski su Shannon Shorter i Toni Perković s po 20 poena nosili ‘žute‘. Dvojac pod koševima Krešimir Ljubičić i D.J. Funderburk ubacio je po 14, ali jednu od ključnih rola imao je Mate Kalajžić. Borbeni, neumorni Kalajžić umeo je goste iz Srbije u trećoj dionici. U jednom je trenutku u manje od dvije minute izborio tri prekršaja gostiju, a zaštopao je Topića koji je u prvom dijelu pokazao zbog čega je oko njega tako velika pompa. Iz svečane lože nije mogao biti zadovoljan alfa i omega Mege, najpoznatiji menadžer s ovih prostora Miško Ražnatović. Nekad je ovako parketima regionalne lige u dresu Mege nastupao Topićev imenjak najbolji igrač i aktualni MVP finala NBA lige Nikola Jokić. Rano je za toliko daleke prognoze, ali usporedbe ne moraju biti pretjerane.

S ovom pobjedom momčad trenera Slavena Rimca sada je zadnjem Mornaru (1-11) umakla tri, a predzadnjoj Krki (2-10) na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije dvije pobjede. Sve se bližim trenutno 11. Splitu doimlju i pozicije koje vode u play off. Zadar, Derby i Borac koji su od 6. do 8. mjesta imaju po dvije pobjede više. Nije to nemoguća misija. Kao što vjerojatno jest iduće gostovanje u regionalnoj ligi kod euroligaške Crvene zvezde na Badnjak. Međutim, do tog susreta ‘žuti‘ će odigrati još dva susreta, a ukupno četiri u ovom tjednu uoči Božića.

Večeras će Split u domaćem prvenstvu ugostiti Dubrovnik (19 sati), potom je u subotu gost Zaboka u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, a onda u nedjelju na Badnjak (19 sati) gostuju kod Zvezde. Taj susret se po prvotnoj zamisli zbog brojnih obveza Zvezde u Euroligi trebao igrati na katolički Božić, ali nakon prosvjeda kluba s Gripa prebačen je dan ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 06:56