StoryEditorOCM
Košarkaveliki derbi

Veliki okršaj na Gripama, Split se ‘loži‘, dolazi Cibona, Rimac: Nema umora, sve pada u drugi plan kada krene ovaj finiš

Piše sport sd
12. svibnja 2024. - 16:43

Na Gripe u nedjelju od 20 sati u prvoj polufinalnoj utakmici prvenstva Hrvatske stiže Cibona. Pred "Žutima" je klasik-derbi, a to što je Cibona u nekim svojim problemima ne umanjuje značaj polufinala.

- Bez obzira na trajanje sezone i broj odigranih utakmica nema umora, sve pada u drugi plan kada krene ovaj finiš koji nosi trofej. Moramo biti maksimalno motivirani, respektirati Cibonu koja ima probleme, ali dobro se drži i želi svima pomrsiti račune - rekao je Splitov trener Slaven Rimac.

Split želi u finale, želi i do titule prvaka koju čeka od 2003. godine. Svjestan je svega toga Rimac i ne želi se opterećivati protivnikom već gleda prema svojoj momčadi.

- Okrenuti smo sebi, vjerujemo u nas, gladni smo trofeja - kazao je Rimac.

"Žuti" u završnici sezone neće biti kompletni.

- Neće biti Tonka Vuke, puknuo mu je prst na utakmici s Dubrovnikom. Takva nam je cijela sezona, ali neću o problemima. Koga nema, bez njega se mora, imamo mi kvalitetu za nadomjestiti igrače kojih nema - kaže Rimac.

Za dvoboj protiv Cibone vlada veliki interes, Gripe će u doigravanju opet biti ona nadaleko poznata tvrđava.

- Bitna nam je podrška s tribina, vjerujem da će navijači doći u što većem broju. Trebaju nam pune tribine - zaključio je Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 06:31