StoryEditorOCM
KošarkaČudo neviđeno

Kakav mirakul! Partizan igrača plaća pet puta više nego Split cijelu momčad, a kladionice su Žute unaprijed otpisale

Piše Frane Vulas
6. veljače 2024. - 11:45

Košarkaši Splita su senzacionalno svladali Partizan Mozzart Bet u Beogradu 74:67. Najveća je to senzacija ovosezonske Admiral Bet ABA lige, ali i ukupno prva pobjeda ‘žutih‘ nad Partizanom poslije 27 godina i dva trijumfa u Euroligi na neutralnim terenima u Pesaru i Solunu. No, za razliku od Splita koji već jako dugo uopće ne igra u Europi, Partizan je ravnopravan član Eurolige i danas.

O kakvoj je senzaciji riječ najbolje govore i kvote na kladionicama uoči tog susreta. Na pobjedu Partizana je koeficijent bio 1,05. Dakle, i da su slavili, nije se gotovo niti isplatilo staviti novac na domaćina jer je njihov trijumf smatran kao sigurna stvar. Na pobjedu gostiju iz grada pod Marjanom koeficijent je bio 9,20. A kakvo su čudo napravili igrači trenera Slavena Rimca pokazuju i financije.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Partizan jednog igrača Amerikanca Kevina Puntera prema portalu eurohoops plaća 2,6 milijuna dolara ove sezone (oko 2,4 milijuna eura). Po tome je treći najplaćeniji košarkaš Europe odnosno Eurolige, iza Shane Larkina iz Anadolu Efesa i Kostasa Sloukasa iz Panathinaikosa. Ljetos je Punter bio blizu Barcelone, ali je ostao u beogradskom klubu. Međutim, trener Željko Obradović ostavio ga je na ovoj utakmici na tribini zbog velikog broja utakmica, da ga malo odmori. A cijela momčad Splita košta negdje oko 450.000 - 500.000 eura. Svi igrači. Riječ je o neto iznosu. Dakle, sam Punter je pet puta skuplji od cijele momčadi ‘žutih‘!

image

Kevin Punter

AFP

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović je krajem prošle godine javno kazao kako je budžet kluba u ovoj sezoni, za cijelu organizaciju, oko 20 milijuna eura. To je najveći budžet u povijesti Partizana.

image
Božidar Vukičević/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 23:09