StoryEditorOCM
Košarkariječ trenera

Jusup: ‘Užitak je gledati spektakularnog Luku‘, Rimac: ‘Momčad je kvalitetnija nego što pokazuje‘

Piše Frane Vulas
17. studenog 2023. - 21:26

U spektakularnoj predstavi Luke Božića na Gripama (28 poena, 14 skokova i 10 asistencija), njegov Zadar slavio je u Admiral Bet ABA ligi 82:75. Ovaj trijumf odveo je Zadrane na skor 4-4, dok su ‘žuti‘ ostali na samo jednom trijumfu u osam kola.

- Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili malo zakočeni, neprecizni u šutu za tri poena, ali kada smo u drugom pogodili neke šuteve krenulo nas je – kazao je na presici nakon susreta trener Zadra Danijel Jusup.

Nakon susreta glavna je tema ipak bio Božić.

- Luka je odigrao maestralno, svugdje ga je bilo, užitak ga je gledati. On je i kao čovjek sjajan, svaki bi ga trener poželio u momčadi – kazao je Jusup.

Na pitanje nada li se još nekom pojačanju, jer je već više puta javno zazivao povratak Juana Davisa, govorio je.

- Tražio sam da se dovede Davis. Ljute se ovi neki moji na mene, ali čim krenem s izmjenama odmah rezultat padne. Zaslužio je nakon lanjske sezone da ovih šest mjeseci provede s nama. Druge igrače i ne gledam – kazao je Jusup.

Zadar je Split ‘izgurao‘ od koša. Nevjerojatno, ali žuti‘ su ispucali više šuteva za tri (11/37) nego za dva poena (18/34). Doduše, Split je pogodio čak sedam trica u drugoj četvrtini, ali kasnije je taj šut stao.

- Tu smo se konačno malo pokrenuli. Zadar često s vanjskih pozicija zatvara reket. Mi smo šutnuli 37 trica. U ofenzivnom skoku imam veliku zamjerku, previše puta su nam skočili i iz drugog napada poentirali. U trećoj četvrtini nismo pogodili dosta otvorenih šuteva. Odmah smo ulazili u neka individualna rješenja u kojima neki igrači nisu svoj dan. Božić je bio jako raspoložen. Čestitam Zadru, bili su bolji – rekao je trener Splita Slaven Rimac.

Na temu čuvanja Božića strateg ‘žutih‘ je naglasio.

- Do neke treće četvrtine na njemu smo uradili solidan posao, na kraju smo pogubili konce. Na kraju je to bila njegova odlična utakmica. Čovjek je uvijek pametniji nakon utakmice i neke bi stvari drugačije uradio. Pokušavali smo neke stvari mijenjati, ali ako ne kazniš protivnikovu ideju onda je problem. Došli su nam novi igrači. Moramo uspostaviti novu rotaciju i hijerarhiju. Ostaje nam da vjerujemo u sebe. Ova momčad ima puno veću kvalitetu nego što to trenutno pokazuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 21:39