StoryEditorOCM
HajdukSVLAČIONICA

Mislav Karoglan se otvorio, ne skriva očaj: Ovo je veliki korak unatrag, ovu smo utakmicu morali pobijediti

Piše Ivan Renić
24. veljače 2024. - 17:27
Varazdin, 240224. Gradski stadion Varazdin. Nogometna utakmica 24. kola SuperSport HNL-a, NK Varazdin - HNK Hajduk. Na fotografiji: Mislav Karoglan i Nikola Safaric.Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nezadovoljan remijem u Varaždinu bio je trener Hajduka Mislav Karoglan.

- Ovo je veliki korak unatrag. Nismo uspjeli pobijediti utakmicu koju smo morali dobiti. Bio je dobar ulazak u meč, imali smo šanse, nismo ih iskoristili. Pucali smo u obrani, protivnik je izlazio u kontre po desnoj strani. Na vrijeme smo izjednačili u drugom poluvremenu, ali podignuli smo se u krilo napadača i imali smo premalo linija.

Povukao je Karoglan dva poteza odmah na poluvremenu. U svlačionici su ostali Filip Krovinović i Emir Sahiti, a ušli su Leon Dajaku i Dino Mikanović.

- Sigura sam prebacio u vezni red. On je drugačiji profil igrača, htio sam postići nešto drugo. Utakmica je bila nervozna. To je sigurno bila otegotna okolnost. Trebali smo donositi bolje odluke.

Pred kraj utakmice u igru je ušao i ‘zaboravljeni‘ Aleksandar Trajkovski. Dobio je prednost pred Filipom Čuićem.

- Htio sam drugačiji profil u napadu. Trajkovski je igrač s vrhunskim šutem s distance. Odlučio sam ga upariti s Livajom u ostatku utakmice. Da je poentirao bila bi to dobra odluka – zaključio je Karoglan.

Zadovoljniji bodom svakako je trener Varaždina Nikola Šafarić.

- Odradili smo vrhunsku utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme. Šteta što nismo još koji gol zabili. Limitirali smo Hajduk, a to nije lako. Zelenika je odlično branio, zatvarali smo prilaze našem golu. Sretan sam s današnjom utakmicom.

Bilo je to možda i njihovo najbolje poluvrijeme.

- Imamo puno razloga za zadovoljstvo. Da nismo dobili crveni karton bili bi bliže osvajanju tri boda. Mislim da nismo rano zatvorili utakmicu. Morali smo zatvarati njihove visoke lopte. Imali su Livaju naprijed i visoke igrače.

Marko Dabro je za Varaždin, prije svega, pojačanje.

- Desilo se tako. To je normalno. Puno nam znači u igri. Bit će veliko pojačanje. S njim smo puno dobili. Atmosfera je bila sjajna. Drago mi je zbog mladih igrača. Bili su možda i najbolji na terenu. Znamo što radimo, imamo svoj plan. Nije ništa slučajno. Mladi igrači dobivaju šansu kad je pravi trenutak. Na dobrom smo putu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 07:49