StoryEditorOCM
Hajdukugodna ćakula

Slučajan susret u Puli: stari je nogometaš Hajduka napokon upoznao svog heroja, dobio je i dar

Piše S. A.
13. svibnja 2024. - 20:33

Bio je to slučajan susret, odnosno nije bio unaprijed dogovoren, ali kad su se već sreli, našli, lako su se sve dogovorili. I ugodno proćakulali.

Damir Maričić, naime, stari je nogometaš Hajduka i već smo ga spominjali i ovom prilikom, Puležan koji živi i radi u Švicarskoj, u Baselu, a kad Hajduk dolazi u Pulu i on nacilja povratak svome domu u srcu Istre. Spoji ugodno s korisnim. Za Hajduk je igrao u generaciji koja je nailazila poslije "zlatne", nastupio je u onoj slavnoj utakmici protiv Hamburgera, to su više-manje sve poznate stvari.

Filip Krovinović pak, vezni je igrač Hajduka u naponu snage i jedan od onih koji je baš po guštu Maričića. Damir je k tome katkad i reporter, povremeno, naš kolega sportski novinar, jer se javlja ponekad pričama i informacijama s nogometnih terena Švicarske, a za zagrebačke Sportske novosti.

Uglavnom, Maričić je poželio upoznati Krovinovića, kad je već tu, doma i kad je za Hajduk kapetansku traku ponio baš Filip.

- Želim mu reći da se mora žešće postaviti kao šef u ekipi, jer on ima ta znanja, treba se nametnuti snažnije. S njim kao šefom u veznom profitirat će još više i Niko Sigur i Rokas Pukštas, siguran sam da bi se u toj konstelaciji snaga super slagali u igri - rekao nam je Maričić. Baš tako je bilo ovom prilikom kad je Filip bio kapetan, pa je snagom funkcije preuzeo donekle i šefovske odlike u momčadi.

Poslije utakmice su se upoznali, Maričić mu je čestitao na dobroj igri, a Krovinović ispunio želju starog hajdukovca i darovao Damiru Hajdukov dres koji će sad Maričić uokviriti u Baselu kao vrijednu uspomenu.

Maričić je pričao:

- Od sredine ide igra i dominacija ekipe, Filip je katkad prefin i tih, korektan prema suigračima, umjesto da podvikne i preuzme žešće konce u svoje ruke. Treba zgrabiti malo više za sebe. Uz inicijativu ide i odgovornost, ali to mu nije problem. I neka češće puca, znam da ima dobar udarac - rekao nam je Maričić kako je savjetovao Krovinovića, svog omiljenog igrača u redovima "bijelih".

Krovinović mu je na te riječi izvanredne darovao dres, a mi smo primopredaju snimili u tri čina i tri slike. Sve do novog susreta, makar opet u Puli.

image
S. A.
image
S. A.
image
S. A.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 22:52