StoryEditorOCM
Hajduksusret s hajdukovcem

Raport iz Medulina uoči Hajdukove utakmice: ‘Bio sam uvjeren da ćemo u Puli već slaviti, tri kola prije kraja...‘

Piše slaven alfirević
11. svibnja 2024. - 21:57

Hajduk je u Medulinu i tu čeka okršaj protiv Istre 1961 u Puli (nedjelja u 19.10 sati), a sve protječe u znaku žala za propuštenom prilikom sezone i činjenicom što ova utakmica ne znači objektivno ništa, a trebala je biti itekako značajna i zanimljiva.

Pula bi gorjela... Stiglo bi tko zna koliko navijača Hajduka da napune "Drosinu" do vrha i nadmu jedra "bijelima".

- Bili brode diži sidro, Torcida je tvoje jidro!

Ovako, bit će navijača Hajduka, nije da neće, ali što to vrijede kad se igra "za brokve" i za prestiž, a titula se iz Maksimira nije preselila.

Žal ne može skriti niti Puležan Damir Maričić, bivši nogometaš Hajduka koji sad živi u Švicarskoj i relativno ga često spominjemo u ovim prigodama susreta Istre i Hajduka

Maričić je sebi namjestio godišnji odmor ovog proljeća samo da baš ovih dana bude u Puli kad igraju Istra i Hajduk. Ciljao je i on na - šampionsku atmosferu. I naručio odavna u Istri ulaznice za svoje splitske prijatelje, nekolicinu najboljih prijatelja s kojima se druži još otkako je prije više od 45 godina iz Istre došao u Hajduk kao izrazio talentirana "desetka".

Znate Maričića, izvodio je onaj posljednji korner protiv Hamburgera u jugozapadnom kantunu kad mu je Tomislav Ivić trčao ususret s papirićem u ruci i dovikivao mu "Boru pogodi, Boru pogodi..." Trebao je naciljati Primorca pa da bude 4:2 i Hajduk ode u polufinale Kupa prvaka, no to se nije dogodilo, Primorac nije dohvatio balun, a ostala je legenda o zatrčalom Iviću koji je na korner doletio ne bi li dao posljednje upute Maričiću... Danas nam Maričić priča:

- Bio sam uvjeren da će ova utakmica biti fešta, da će se okupiti masu navijača Hajduka i da će u ovom času Hajduk možda već matematički postati prvak. Da ćemo u Puli već slaviti, tri kola prije kraja. Tako mi je sve izgledalo u trenutku kad je Hajduk postao jesenski prvak. Karte sam naručio za svoje Splićane, namjestio da na godišnji odmor dođem baš sada iz Basela. Sređujem ja poslove oko obiteljske kuće u Puli, imam posla i nije godišnji odmor do kraja propao, ali Hajduk nije stigao na sastanak s titulom. Šteta, možda dogodine bude, treba se uvijek nadati. Rekao mi je i moj Boro Primorac da će doći u Pulu na utakmicu i da ćemo se vidjeti, a evo još uvijek čekam da Boru da mi se javi, dolazi li, zna li se išta?! - priča nam i pita nas Maričić.

I to oslikava ozračje promašenih očekivanja oko ove utakmice, ali nema druge, u nedjelju u 19.10 treba istrčati na travnjak "Drosine" i hajdučki smanjiti štetu nastalu u katastrofalnom finišu prvenstva.

Takva je situacija da je Puležanima puno zanimljivija završnica Eurovizije, nego gostovanje Hajduka u susretu bez osobita značaja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:36