stdClass Object ( [id] => 277429 [title] => Burić o njemačkoj karijeri, razgovorima s Brbićem i Vučevićem, svojoj trenerskoj filozofiji: Obećajem napredak mladih igrača [alias] => buric-o-njemackoj-karijeri-razgovorima-s-brbicem-i-vucevicem-svojoj-trenerskoj-filozofiji-obecajem-napredak-mladih-igraca [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Hajduku obećajem napredak i prosperitet mladih igrača. Momčad ću podignuti fizički, mentalno i taktički! Ne sumnjam u to. Znam i to da je majka svega rezultat, svjestan sam svega, ali se ne plašim. Vidjet ćete iz utakmice u utakmicu da se momčad diže i napreduje – rekao nam je bez uvijanja Damir Burić, trener Hajduka. Što bi se reklo “stranac, a domaći”. Baš kako su u Hajduku, predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević, prije svega, tražili promjenu u kormilaru prve momčadi.

Ne treba ponavljati da se Burić nakon 27 godina Bundeslige, što kao igrač, što kao trener (u pravilu u stožeru Robina Dutta) vratio u svoj grad. Da bi prihvatio poziv Hajduka i dobio prvi samostalni posao.

- Jako smo mlada momčad, mnogi su tek 19-godišnjaci, ali to može biti i prednost. Momci su radoznali, upijaju znanje i njihov motiv da uče, da rade, daje mi vjeru da ćemo uspjeti. Kad Hajduk bude dolazio na gostovanja da protivnici kažu, uh, Hajduk, bit će nam strašno teško, dolazi brza i dinamična momčad! To želim i na tome ću inzistirati.

‘Uvijek sam se htio vratiti kući’

Trenira se obilno, jutrom dva sata, popodne dva sata. To su ozbiljne pripreme. Ne treba trošiti prostor na riječi tipa idealni uvjeti, jer Pohorje to doista i nudi. Nego da zavirimo malo pod kožu dosad tajanstvenog Burića. Kako to da ste se vratili, pitamo ga?

- Ja sam se uvijek htio doma vratit i živit. Uživam u svakom trenutku kad sam u Splitu, u svome okruženju. Život, karijera ostavila me u Njemačkoj, kad sam odlazio prije 27 godina nisam mislio da ću ovoliko ostati... Poziv Hajduka poklopio se s mojim željama. Vraćamo se kući. Super! Djecu sam odgojio da se uvijek žele vratiti kući, u Split, sinovi Dino od 25 i Renco od 20 godina isto su sretni, a za suprugu Draganu da i ne govorim. Sve se poklopilo.

Zadatak lansirati nova imena

Bilo je puno govora Pacult ili vi, kad se prelomilo? Nije li postojala ideja prije par mjeseci da Edy Reja bude šef, a vi uz njega za prvo vrijeme kao pomoćnik?

- Nije bila ideja da budem pomoćnik, kad smo razgovarali bilo je uvijek da budem “chef trener” u Hajduku. A što se tiče pitanja kad sam prelomio, pa baš onih dana kad se pisalo. Ništa prije...

Prvi kontakt?

- S predsjednikom Brbićem, prije godinu dana ili više. Ne znam kako je došao do mene, popričali smo neobavezno. Nije bilo govora da bih preuzimao momčad, nego me želio upoznati.

Smatra se da vas je doveo Goran Vučević, kao svoju želju i viziju?

- Pričali smo, to je točno, ali pogrešno je misliti da smo mi prijatelji, ne, mi smo u istom poslu i onda kad s nekim razgovaraš vidiš je li ti sjeo u razmišljanjima. Tako se dogodilo s Vučevićem i sa mnom. Poklopile su nam se ideje... Inače nemamo privatno dodirnih točaka. Ja sam u Freiburgu imao sličan zadatak kao sad u Hajduku, uz Robina Dutta, da pomladimo momčad, krenemo iznova.

U četiri godine vratili smo Freiburg u prvu ligu, promijenili fizionomiju, mnoge igrače lansirali... Napravili smo dobar posao i u Leverkusenu, ušli duboko u Ligu prvaka, što nije rezultat samo tako... Uvijek je zadatak bio lansirati nova imena, stvoriti perspektivu, podići vrijednost.

‘Radim deset godina na najvišoj stručnoj razini’

Točno što Hajduku treba.

- Pa da. Vidim se sav u tom poslu. To je izazov. U Freiburgu smo podigli igrače i financijski konsolidirali klub koji je bio na koljenima.

Dosad niste radili samostalno?

- Ah, srećem se već s takvim pitanjima. Što to znači... Nisam bio samostalan samo jer sam bio lojalan svome stožeru. Ali, raditi deset godina kao trener, sa svim zadacima kao da si prvi, zar to nije iskustvo?! Deset godina radim na najvišoj stručnoj razini!

Voli razgovore s igračima

Govori se da je uz kondicijske trenere u vašem stožeru najvažniji snimatelj?

- I te kako... (u to je za stol prišao snimatelj Željan Prkić, dodao “chefu” snimku jutrošnjeg treninga).

- Eto vidite – nastavio je Burić. - To se zove profesionalnost. Svaka čast snimatelju. Mnogo polažemo na snimke, analize, da prokomentiramo s igračima sve što je bilo na treningu, da učimo, ispravljamo. Tako se napreduje. Volim i pojedinačne razgovore, puno pričamo.

Navodno ste tražili i posebnu video-opremu?

- Istina. I Vučević se zauzeo da se nabavi tehnologija kakvu upotrebljavaju pravi klubovi. Visoko profesionalne kamere što imaju “zoomove” i široke objektive. To je neophodno u modernim analizama.

Prva utakmica protiv Domžala (3:1) dojmljiva, možda je prerano, ali budi nadu...

- Naše se spoznaje kristaliziraju. Vidite, rezultat mi nije odmah najvažniji, čekaju nas oscilacije, to je normalno. Ali, igrači su radoznali i tjeraju me na dodatni “input”, motiv. S Domžalama su neke stvari bile dobre, neke nisu. Ne bih o tome detaljno...

Fali lijevi bek, te vezni razigravač?

- Zadovoljan sam kadrom kojeg imam. Tko bude dolazio, ako još bude dolazaka, mora biti bolji od igrača koje imamo. To je jedini kriterij!

slaven alfirević
foto: mario todorić / cropix

O svemu pomalo

Šolta - Moj otok, zavičaj, je, sad se završava i kuća u Rogaču... Šoltanin sam po ocu, majka je iz Splita. Tako se davalo nadimke, di si bija mali, na Šolti, evo ga, vratija se sa Šolte i tako ostalo...

RNK Split - To je bila sjajna momčad, za nas tada mali Nottingham Forest, zvali smo sami sebe. Tonći Gabrić, pa Jozo Bogdanović, Mate Plazibat, Goran Pekas, Drago Čakić, Janko Janković, Igor Jelavić... uf, koga sam na brzinu zaboravio.
Mile Viđak Ivićeva škola, učio nas je nogometu u Splita, silno mi je žao što nije najbolje, čitao sam i što je brat mu Paško izjavio o meni, sve istina. Zahvaljujem...

Stanko Poklepović - Sve najbolje, ostavio je dubok trag, Ivić, pa Mile Viđak i on udarili su pečat znanja koji je i na meni ostavio traga, produbio želju da budem trener. Treneri koji su obilježili epohu. Brzo sam upisao fakultet za trenera.

Otpis starijih igrača - To je naprosto bila klupska analiza, ne, nisam poželio svakog osobno pregledati, nego sam dobio klupsku analizu gdje se traži perspektiva. Ne želim gomilu igrača, nego one koji su budućnost. Pa što da imaju 19 godina? Malo jesu premladi kao momčad, ali to gledam kao prednost.

Raspored paklenog srpnja - Ništa ne smeta! Europa, Dinamo, pa šta?! Moramo biti spremni odmah ući u žrvanj. Zato se pripremamo. Znam da ću podignuti momčad i vidim da se sve već “valja” prema tome.

Ždrijeb u Nyonu
- Ne, neću reći samo nemoj Čukarički. Nije me briga. Nego, samo nemoj da moramo na dalek put! Neka bude bilo tko samo da je blizu, da nas put ne ubije! Da imamo vremena za brzu regeneraciju.

Imperativ preskoka prva dva euro-kola - Naravno da moramo uraditi što više, da se od nas očekuje... Ali, u projektu smo stasavanja. Ja ću morati imati strpljenja s momčadi.

Pritisak - Ne osjećam ga. Samo pozitivno. Da nas kako vi kažete pritisak vuče na veći rad i požrtvovnost. Što je pritisak? Neka dolazi publika na utakmice i neka dolaze na treninge. Neka nas navijači guraju naprijed.

Edi Šunjić - Nogometni sudac, moj je najveći prijatelj, iz mladih dana, kum, on je sad najsretniji, godinama mi je govorio Damire, vrati se doma. Evo me sad. Edi i Tomislav Škarica (bivši igrač Splita, op. a.) i Dario Gazzari moji su najbolji prijatelji i sad su došli na svoje.

Prezimenjak Burić -  Da, neobično je da je i trener košarkaša s Gripa isto Burić. Nismo u rodu. Ja Ivicu Burića znam i pamtim samo kao košarkaša najsjajnije generacije “žutih”. Volio bih ga upoznati. I razmijeniti iskustva u treninzima. Uvijek se može nešto naučiti.

Njemački dom -  Freiburg. Tamo stanujem. To vam je kao ovo ovdje, slično kao Pohorje. Ima brda uokolo, uzmem “mountain-bike” i idem. Trčanje, bicikl. To sam ja! Ako nisam ljeti na Šolti...

Ideja vodilja - Da nas uvažavaju, da se ime Hajduk izgovara s poštovanjem, sa znanjem da nastupa brza i dinamična momčad!
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-06-20 17:57:05 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-06-20 21:57:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-06-20 21:55:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 16035 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/06/20/PSD/bur00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38998491 Threads: 4 Questions: 7141421565 Slow queries: 3316236 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609454188 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 43 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/buric-o-njemackoj-karijeri-razgovorima-s-brbicem-i-vucevicem-svojoj-trenerskoj-filozofiji-obecajem-napredak-mladih-igraca-277429 [printLink] => /sport/hajduk/buric-o-njemackoj-karijeri-razgovorima-s-brbicem-i-vucevicem-svojoj-trenerskoj-filozofiji-obecajem-napredak-mladih-igraca-277429?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 225914 [name] => DamirBurić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damirburic [link] => /tag/damirburic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Burić o njemačkoj karijeri, razgovorima s Brbićem i Vučevićem, svojoj trenerskoj filozofiji: Obećajem napredak mladih igrača [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-20-26-51-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/06/20/PSD/bur00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/06/20/PSD/bur00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Hajduku obećajem napredak i prosperitet mladih igrača. Momčad ću podignuti fizički, mentalno i taktički! Ne sumnjam u to. Znam i to da je majka svega rezultat, svjestan sam svega, ali se ne plašim. Vidjet ćete iz utakmice u utakmicu da se momčad diže i napreduje – rekao nam je bez uvijanja Damir Burić, trener Hajduka. Što bi se reklo “stranac, a domaći”. Baš kako su u Hajduku, predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević, prije svega, tražili promjenu u kormilaru prve momčadi.

Ne treba ponavljati da se Burić nakon 27 godina Bundeslige, što kao igrač, što kao trener (u pravilu u stožeru Robina Dutta) vratio u svoj grad. Da bi prihvatio poziv Hajduka i dobio prvi samostalni posao.

- Jako smo mlada momčad, mnogi su tek 19-godišnjaci, ali to može biti i prednost. Momci su radoznali, upijaju znanje i njihov motiv da uče, da rade, daje mi vjeru da ćemo uspjeti. Kad Hajduk bude dolazio na gostovanja da protivnici kažu, uh, Hajduk, bit će nam strašno teško, dolazi brza i dinamična momčad! To želim i na tome ću inzistirati.

‘Uvijek sam se htio vratiti kući’

Trenira se obilno, jutrom dva sata, popodne dva sata. To su ozbiljne pripreme. Ne treba trošiti prostor na riječi tipa idealni uvjeti, jer Pohorje to doista i nudi. Nego da zavirimo malo pod kožu dosad tajanstvenog Burića. Kako to da ste se vratili, pitamo ga?

- Ja sam se uvijek htio doma vratit i živit. Uživam u svakom trenutku kad sam u Splitu, u svome okruženju. Život, karijera ostavila me u Njemačkoj, kad sam odlazio prije 27 godina nisam mislio da ću ovoliko ostati... Poziv Hajduka poklopio se s mojim željama. Vraćamo se kući. Super! Djecu sam odgojio da se uvijek žele vratiti kući, u Split, sinovi Dino od 25 i Renco od 20 godina isto su sretni, a za suprugu Draganu da i ne govorim. Sve se poklopilo.

Zadatak lansirati nova imena

Bilo je puno govora Pacult ili vi, kad se prelomilo? Nije li postojala ideja prije par mjeseci da Edy Reja bude šef, a vi uz njega za prvo vrijeme kao pomoćnik?

- Nije bila ideja da budem pomoćnik, kad smo razgovarali bilo je uvijek da budem “chef trener” u Hajduku. A što se tiče pitanja kad sam prelomio, pa baš onih dana kad se pisalo. Ništa prije...

Prvi kontakt?

- S predsjednikom Brbićem, prije godinu dana ili više. Ne znam kako je došao do mene, popričali smo neobavezno. Nije bilo govora da bih preuzimao momčad, nego me želio upoznati.

Smatra se da vas je doveo Goran Vučević, kao svoju želju i viziju?

- Pričali smo, to je točno, ali pogrešno je misliti da smo mi prijatelji, ne, mi smo u istom poslu i onda kad s nekim razgovaraš vidiš je li ti sjeo u razmišljanjima. Tako se dogodilo s Vučevićem i sa mnom. Poklopile su nam se ideje... Inače nemamo privatno dodirnih točaka. Ja sam u Freiburgu imao sličan zadatak kao sad u Hajduku, uz Robina Dutta, da pomladimo momčad, krenemo iznova.

U četiri godine vratili smo Freiburg u prvu ligu, promijenili fizionomiju, mnoge igrače lansirali... Napravili smo dobar posao i u Leverkusenu, ušli duboko u Ligu prvaka, što nije rezultat samo tako... Uvijek je zadatak bio lansirati nova imena, stvoriti perspektivu, podići vrijednost.

‘Radim deset godina na najvišoj stručnoj razini’

Točno što Hajduku treba.

- Pa da. Vidim se sav u tom poslu. To je izazov. U Freiburgu smo podigli igrače i financijski konsolidirali klub koji je bio na koljenima.

Dosad niste radili samostalno?

- Ah, srećem se već s takvim pitanjima. Što to znači... Nisam bio samostalan samo jer sam bio lojalan svome stožeru. Ali, raditi deset godina kao trener, sa svim zadacima kao da si prvi, zar to nije iskustvo?! Deset godina radim na najvišoj stručnoj razini!

Voli razgovore s igračima

Govori se da je uz kondicijske trenere u vašem stožeru najvažniji snimatelj?

- I te kako... (u to je za stol prišao snimatelj Željan Prkić, dodao “chefu” snimku jutrošnjeg treninga).

- Eto vidite – nastavio je Burić. - To se zove profesionalnost. Svaka čast snimatelju. Mnogo polažemo na snimke, analize, da prokomentiramo s igračima sve što je bilo na treningu, da učimo, ispravljamo. Tako se napreduje. Volim i pojedinačne razgovore, puno pričamo.

Navodno ste tražili i posebnu video-opremu?

- Istina. I Vučević se zauzeo da se nabavi tehnologija kakvu upotrebljavaju pravi klubovi. Visoko profesionalne kamere što imaju “zoomove” i široke objektive. To je neophodno u modernim analizama.

Prva utakmica protiv Domžala (3:1) dojmljiva, možda je prerano, ali budi nadu...

- Naše se spoznaje kristaliziraju. Vidite, rezultat mi nije odmah najvažniji, čekaju nas oscilacije, to je normalno. Ali, igrači su radoznali i tjeraju me na dodatni “input”, motiv. S Domžalama su neke stvari bile dobre, neke nisu. Ne bih o tome detaljno...

Fali lijevi bek, te vezni razigravač?

- Zadovoljan sam kadrom kojeg imam. Tko bude dolazio, ako još bude dolazaka, mora biti bolji od igrača koje imamo. To je jedini kriterij!

slaven alfirević
foto: mario todorić / cropix

O svemu pomalo

Šolta - Moj otok, zavičaj, je, sad se završava i kuća u Rogaču... Šoltanin sam po ocu, majka je iz Splita. Tako se davalo nadimke, di si bija mali, na Šolti, evo ga, vratija se sa Šolte i tako ostalo...

RNK Split - To je bila sjajna momčad, za nas tada mali Nottingham Forest, zvali smo sami sebe. Tonći Gabrić, pa Jozo Bogdanović, Mate Plazibat, Goran Pekas, Drago Čakić, Janko Janković, Igor Jelavić... uf, koga sam na brzinu zaboravio.
Mile Viđak Ivićeva škola, učio nas je nogometu u Splita, silno mi je žao što nije najbolje, čitao sam i što je brat mu Paško izjavio o meni, sve istina. Zahvaljujem...

Stanko Poklepović - Sve najbolje, ostavio je dubok trag, Ivić, pa Mile Viđak i on udarili su pečat znanja koji je i na meni ostavio traga, produbio želju da budem trener. Treneri koji su obilježili epohu. Brzo sam upisao fakultet za trenera.

Otpis starijih igrača - To je naprosto bila klupska analiza, ne, nisam poželio svakog osobno pregledati, nego sam dobio klupsku analizu gdje se traži perspektiva. Ne želim gomilu igrača, nego one koji su budućnost. Pa što da imaju 19 godina? Malo jesu premladi kao momčad, ali to gledam kao prednost.

Raspored paklenog srpnja - Ništa ne smeta! Europa, Dinamo, pa šta?! Moramo biti spremni odmah ući u žrvanj. Zato se pripremamo. Znam da ću podignuti momčad i vidim da se sve već “valja” prema tome.

Ždrijeb u Nyonu
- Ne, neću reći samo nemoj Čukarički. Nije me briga. Nego, samo nemoj da moramo na dalek put! Neka bude bilo tko samo da je blizu, da nas put ne ubije! Da imamo vremena za brzu regeneraciju.

Imperativ preskoka prva dva euro-kola - Naravno da moramo uraditi što više, da se od nas očekuje... Ali, u projektu smo stasavanja. Ja ću morati imati strpljenja s momčadi.

Pritisak - Ne osjećam ga. Samo pozitivno. Da nas kako vi kažete pritisak vuče na veći rad i požrtvovnost. Što je pritisak? Neka dolazi publika na utakmice i neka dolaze na treninge. Neka nas navijači guraju naprijed.

Edi Šunjić - Nogometni sudac, moj je najveći prijatelj, iz mladih dana, kum, on je sad najsretniji, godinama mi je govorio Damire, vrati se doma. Evo me sad. Edi i Tomislav Škarica (bivši igrač Splita, op. a.) i Dario Gazzari moji su najbolji prijatelji i sad su došli na svoje.

Prezimenjak Burić -  Da, neobično je da je i trener košarkaša s Gripa isto Burić. Nismo u rodu. Ja Ivicu Burića znam i pamtim samo kao košarkaša najsjajnije generacije “žutih”. Volio bih ga upoznati. I razmijeniti iskustva u treninzima. Uvijek se može nešto naučiti.

Njemački dom -  Freiburg. Tamo stanujem. To vam je kao ovo ovdje, slično kao Pohorje. Ima brda uokolo, uzmem “mountain-bike” i idem. Trčanje, bicikl. To sam ja! Ako nisam ljeti na Šolti...

Ideja vodilja - Da nas uvažavaju, da se ime Hajduk izgovara s poštovanjem, sa znanjem da nastupa brza i dinamična momčad!
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/buric-o-njemackoj-karijeri-razgovorima-s-brbicem-i-vucevicem-svojoj-trenerskoj-filozofiji-obecajem-napredak-mladih-igraca-277429 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2da4fd47ed48db3c0033bc5077f57e53e2a7505f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Buri%C4%87+o+njema%C4%8Dkoj+karijeri%2C+razgovorima+s+Brbi%C4%87em+i+Vu%C4%8Devi%C4%87em%2C+svojoj+trenerskoj+filozofiji%3A+Obe%C4%87ajem+napredak+mladih+igra%C4%8Da&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fburic-o-njemackoj-karijeri-razgovorima-s-brbicem-i-vucevicem-svojoj-trenerskoj-filozofiji-obecajem-napredak-mladih-igraca-277429 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fburic-o-njemackoj-karijeri-razgovorima-s-brbicem-i-vucevicem-svojoj-trenerskoj-filozofiji-obecajem-napredak-mladih-igraca-277429 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukintervju

Burić o njemačkoj karijeri, razgovorima s Brbićem i Vučevićem, svojoj trenerskoj filozofiji: Obećajem napredak mladih igrača

Piše PSD.
20. lipnja 2015. - 23:55
Hajduku obećajem napredak i prosperitet mladih igrača. Momčad ću podignuti fizički, mentalno i taktički! Ne sumnjam u to. Znam i to da je majka svega rezultat, svjestan sam svega, ali se ne plašim. Vidjet ćete iz utakmice u utakmicu da se momčad diže i napreduje – rekao nam je bez uvijanja Damir Burić, trener Hajduka. Što bi se reklo “stranac, a domaći”. Baš kako su u Hajduku, predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević, prije svega, tražili promjenu u kormilaru prve momčadi.

Ne treba ponavljati da se Burić nakon 27 godina Bundeslige, što kao igrač, što kao trener (u pravilu u stožeru Robina Dutta) vratio u svoj grad. Da bi prihvatio poziv Hajduka i dobio prvi samostalni posao.

- Jako smo mlada momčad, mnogi su tek 19-godišnjaci, ali to može bit...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 22:26