StoryEditorOCM
Hajduktalijanska priča

Alen Bokšić nam otkrio, više ne skrbi o Hajdukovom megatalentu: ‘Mate traži svoj put, pitajte ljude koji ga vode...‘

Piše Slaven Alfirević
27. srpnja 2023. - 16:19

Mate Antunović (19), daroviti napadač juniora Hajduka našao se u žarištu interesa pojedinih klubova i time talijanskih specijaliziranih portala. Najprije je plasirana vijest da ga želi Monza, potpisao je to Gianluca Di Marzio jedan od nekolicine talijanskih velikana praćenja tržišta nogu, što bi se reklo insajdera, a onda je Tuttomercato poentirao da bi Antunovića želio i Wolfsburg, ali i još "neki nizozemski klubovi”.

Zasad je poznato da je Antunović odbio ponudu Monze, ali postaje jasno i to da nije potpisao produžetak ugovora s "bijelima”.

Grupa traži grupu

Nije se našao u skupini koju je Hajduk objavio kad su ugovore produžili Roko Brajković, Borna Buljan, Jere Vrcić, Mateo Jurić Petrašilo, Niko Đolonga, Šimun Hrgović... Nisu se još dogovorili.

Antunoviću ugovor istječe tek na ljeto 2024. godine i ima vremena i za dogovor s "bijelima” glede eventualnog produžetka ugovora, međutim čini se da je intencija nogometaša da se okuša vani.

Podsjetimo, Antunović je u Ligi mladih UEFA zabio golove Manchester Cityju i Borussiji Dortmund, ušao u žarište interesa...

Dosad, nije se smjestio ni na neku od destinacija posudbe gdje je Hajduk plasirao nekolicinu juniora (Široki Brijeg, Solin) i stanje je – stand by. Ponudu Monze Antunović je odbio.

Boka istine

Alen Bokšić je bio njegov savjetnik, vodio je računa o njemu. Što je s Antunovićem, pitali smo Bokšića, a on nam je odgovorio na način da je otkrio kako već neko vrijeme nisu zajedno:

- Ne mogu pričat o stvarima s kojima nisam upoznat, Mate Antunović traži svoj put, najpametnije je pitat njega i ljude koji vode o njemu računa. Nadam se da će ispast sve najbolje i za Hajduk i za njega – objasnio nam je Alen Bokšić.

Antunović je sada pod okriljem agencije "Team Raiola” koja nastavlja rad nakon preminulog poznatog menadžera Mina Raiole. Antunović je na njihovoj stranici nominiran u društvu igrača kao što su Gianluigi Donnarumma, Ryan Gravenberch, Ismael Bennacer, Mario Balotelli..., tu je i Zlatan Ibrahimović.

Hoće li Antunović dobiti vrijednu ponudu, otići u inozemstvo, hoće li se dogovoriti s Hajdukom, ostaje nam vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 00:19