StoryEditorOCM
Domaći nogometfinale kupa

Sopić: Nadam se da ćemo igrati nikako, a pobijediti; Jakirović: Ovo je najrealniji rezultat

Piše sport sd
15. svibnja 2024. - 21:37

Malo odgovora ponudio nam je prvi derbi Dinama i Rijeke u finalu Hrvatskog kupa. Dvoboj na Maksimiru završio je bez golova, najbliže je kod Modrih bio Hoxha pogodivši gredu u prvom dijelu, a kod gostiju Fruk, kojeg je u drugom dijelu spriječila vratnica. Dinamo može biti nešto zadovoljniji jer nije primio gol kod kuće, a na Rujevici će im svaki vrijediti duplo...

Trener Rijeke Željko Sopić ponudio je komentar za Maxsport nakon susreta i sažeo prve dojmove.

- Iskreno, moram reći da nije bila neka posebno kvalitetna utakmica. Došli smo postići pogodak, mislim da smo prvo poluvrijeme morali bolje. Dinamo se, pa ne mogu reći nudio, ali nisu bili na razini kao zadnjih 10 utakmica. Skidam kapu svojim igračima, nije lako nakon tri poraza,. Ljudi misle da je to kao na malom nogometu, sad češ ti pred zgradu i nekoga pobijediti. Nije to tako.

- Nije bilo jednostavno. Mislim da smo imali par situacija di sm mogli bolje reagirati. Imamo finale Kupa na dvije utakmice i go u gostima, ne znam koje još tu varijable treba uzeti... Možda ima i zlatnog gola, samo mi treba javiti u međuvremenu. Uglavnom, šanse na Rujevici su 50 50, mi smo sretni.

- Nisam previše računao na gol u gostima. Stvarno smo htjeli po svaku cijenu zabiti gol. No, Dinamo na Maksimiru, i njih se nešto pita. Možda pričam gluposti, ali mislim da smo imali nelošu šansu na kraju utakmice, moram još jednom pogledati.

Dilaver je čitav dvoboj bio na klupi, ali kao da je bio u ulozi Sopićevog pomoćnika.

- Igrao je u Varaždinu, a nakon toga na ledu u Gorici. Morali smo imati dva stopera na klupi, uz Dilavera. Naravno da on daje mladim dečkima jedan poticaj. Skidam čovjeku kapu, pije neke tablete koje su loše za zdravlje...

Kako ocjenjuje Ivanovića i Marića?

- Ivanović nam je trebao za visoki presing, nije bio njegov dan. Dao je sve od sebe, bespoštedni je borac koji daje sve od sebe. Nije bio njegov najsretniji dan, ali svaka mu čast na borbi. Probali smo s Marićem u međulinijama jer smo vidjeli da tu ima dosta prostora. Neke stvari smo mogli bolje, ali nije jednostavno igrati na Maksimiru. Kad kao gost dođeš ovdje, imaš jednu-dvije prilike, ako ih ne zabiješ, 0:0 je dobar rezultat.

Komunikacija s Jakirovićem uz aut-liniju?

- Najvažnije da se držimo fair playa, svatko navija za svoje i vidi situaciju na svoj način. Kad si s nekim prijatelj, nema veze što smo na suprotnoj strani.

Najava uzvrata?

- Iskreno se nadam da ćemo igrati nikako, a pobijediti utakmicu.

Pred kamere Max Sporta nakon utakmice je stao trener Dinama Sergej Jakirović.

- Malo mi je žao što nismo iskoristi dobar početak. Kasnije smo igrali oprezno, pogotovo mi zbog gola u gostima. Nije bilo nekih događanja, Rijeka se dobro branila, Fruk je pogodio stativu. Ovo je najrealniji rezultat.

Kako je na pripremu utakmice utjecalo pravilo o golu u gostima?

- Naravno da je bitno, znamo da je Rijeka opasna, važno je da nismo primili gol. Ovo je jako aktivan rezultat za nas.

Najava uzvrata?

- Utakmica kao utakmica. Pripremit ćemo se dobro, igramo za trofej. Rijeka ima nabrijanu publiku koja daje posebnu energiju, dat ćemo sve da osvojimo trofej.

Petković je zaigrao u napadu, Kulenović ušao, a Brodić nije bio ni na klupi?

- To je tako, nije mi jasno zašto je u prvenstvu zapisnik od 23 igrača, a u Kupu od 20 igrača. Ostali će igrati u subotu, tako smo razmišljali.

Odnos s trenerom Sopićem, "porječkali" ste se par puta?

- Željko i ja se jako dobro poznajemo, nema tu nikakve zle krvi, malo podbadanja, ali u dobroj atmosferi.

Svoje mišljenje dao je i Stefan Ristovski.

- Prava "fight" utakmica, obostrana. Bili smo dobro otvorili, stali smo kasnije u blok. Ipak, mislim da je Rijeka odličan protivnik, na kraju zasluženo remi. Idemo dalje, izgenerirati se i otići po pobjedu.

Žalite li što niste zabili gol?

- Naravno, kad je već to pravilo takvo, nije tako loš rezultat. Ići ćemo i tamo otvoreno, puni samopouzdanja.

Vama je uvijek posebno igrat i na Rujevici, kako se pripremate?

- Ne pripremam se nikako. Idemo po to što smo ciljali od početka sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 11:32