StoryEditorOCM

Senzacionalan posao: iz hrvatskog drugoligaša mladi se branič seli u redove Barcelone za čak pet milijuna eura!?

Piše Tomislav Dragobratović/SN
11. lipnja 2023. - 22:10

Na pomolu je veliki transfer u Supersport Prvoj nogometnoj ligi. Kako javlja poznati stručnjak za transfere Fabrizio Romano, Barcelona je dogovorila transfer Mikayila Fayea (18) iz NK Kustošije!

Faye je 2004. godište, a prije transfera ga se povezivalo s Chelseajem i Borussijom Dortmund. Romano javlja kako bi konačna cijena za mladog talenta trebala iznositi 5 milijuna eura, uz mogućnost dodatnih bonusa, pišu Sportske novosti.

Faye je u Kustošiju stigao 2. veljače ove godine iz senegalskog Daimbarsa. U ovoj polusezoni je u 14 nastupa upisao pogodak i asistenciju kroz 1140 minuta igre.

Bio je standardan kadetski reprezentativac Senegala, a za U17 selekciju svoje države upisao je deset nastupa.

- Takvu zrelost ja nisam nikad vidio kod igrača njegovih godina, zapravo, nikad nisam vidio veći talent. Odgovorno tvrdim da je on najbolji lijevi branič ne samo u Prvoj nogometnoj ligi nego u cijeloj državi. Pogledajte samo najjače klubove, Dinamu lijevog beka igra Ljubičić kojemu to nije prirodna pozicija, Hajduk ima Melnjaka, Rijeka Vukčevića, Osijek Leovca, ali ovaj mali je bolji od svih na toj poziciji - govorio je o njemu trener Samir Toplak.

Senegalac je po vokaciji središnji branič, ali se vrlo brzo adaptirao na poziciji lijevog braniča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 07:58