StoryEditorOCM

Prvi čin bitke za Kup, Modri na Maksimiru dočekuju Rijeku, prijenos je osiguran

Piše F. V.
15. svibnja 2024. - 07:32

Dinamo i Rijeka u srijedu navečer na stadionu u Maksimiru igraju prvi susret finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa (19 sati, prijenos MaxSport 1, ali i na besplatnom YouTube kanalu iste televizije dostupnom svima). Od ove sezone ponovno se finale igra na dvije utakmice, a vrijedit će i pravilo gola u gostima.

Makar su pravdu u ključnim derbijima SuperSport HNL-a u zadnje vrijeme dijelili strani suci na što su u pravilu bile pozitivne reakcije, odlučeno je ipak da će arbitrirati hrvatski suci. Pravdu će u Zagrebu dijeliti Dario Bel iz Osijeka.

U posljednje dvije sezone trofej Rabuzinovo sunce osvajao je Hajduk koji je u polufinalnom susretu na Poljudu eliminiran od Dinama (0:1). Dinamo koji je proteklog vikenda obranio naslov prvaka Hrvatske je zadnji put kup osvojio 2021., a Rijeka 2020. godine.

Dinamo je dosad od hrvatske samostalnosti 16 puta osvojio kup, Hajduk osam, a Rijeka šest puta. Uzvratna utakmica finala igrat će se u srijedu 22. svibnja na stadionu Rujevica s početkom u 18 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 00:46