stdClass Object ( [id] => 2017 [title] => Pretučeni sudac: Dok su me cipelarili kašljao sam krv! [alias] => pretuceni-sudac-dok-su-me-cipelarili-kasljao-sam-krv [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Ja se uhvatim za glavu, oni po rebrima, zaklonim rebra, a oni po glavi... - prepričava ‘makljažu’ pomoćni sudac Turica

Pretučeni glavni sudac Damir Čorić / CROPIX
Ono što je trebao biti običan nogometni susret četvrtfinala Županijskog kupa između Janjeva i Dinare u srijedu u Kistanjama, pretvorilo se u opću tuču u kojoj se umjesto lopte nogama udaralo po sucima.

Po završetku susreta napadnut je glavni sudac Damir Čorić, iz Knina, kojem je u pomoć pritrčao pomoćnik Tonko Turica koji je potom “privukao“ napadače, te je jedva izvukao živu glavu.

Drugi pomoćni sudac Dario Kulušić vidio je da je situacija izmakla kontroli, kad su u teren utrčali domaći navijači, te procijenio kako je bolje ostati po strani.

- U 91. minuti domaći igrači tražili su prekršaj, a ja sam procijenio kako nije bio. Bio sam metar od lopte i dobro sam vidio kako je lopta čisto oduzeta. Igrač domaćih Mario Đurić tada me je verbalno napao, psovao sve od reda, pa sam zaustavio igru kako bi mu dao crveni karton - objašnjava glavni sudac spomenutog susreta, Damir Čorić.

- Nekoliko igrača Janjeva skupilo se oko mene i prijetilo mi, crveni karton nisam pokazao nego sam odsvirao kraj. Procijenio sam da je tako najbolje. Par sekundi kasnije Filip Lukić udario me s leđa šakom u glavu i pao sam. Tad je dotrčao pomoćni sudac Turica koji je htio razdvojiti igrače, ali netko ga je udario, on je uzvratio zastavicom, zatim je pao, a nekoliko igrača Janjeva skočilo je na njega. U međuvremenu me netko udario po bradi, nakon čega sam otrčao u svlačionicu. Nekako sam izbjegao utrčale navijače i zaključao se u gostujuću svlačionicu - kazuje Čorić kojega je, s pomoćnicima, nakon susreta ispratila interventna policija koja je došla pomoći ophodnji koja nije mogla obuzdati navijače Janjeva.

- Vozilom Hitne pomoći prebačeni smo u Opću bolnicu Kninu gdje smo pregledani i pušteni doma - priča Čorić dodajući kako u osam godina suđenja nije doživio ništa ni blizu onome što se događalo u Kistanjama. Ipak, opet bi sudio Janjevu, ali pod uvjetom da budu zadovoljen barem minimum sigurnosti.

- Žao mi je što susret nije sniman - zaključuje Čorić koji ipak nema vidljivih ozljeda.

Na pitanje hoće li podići privatnu tužbu protiv napadača uskratio nam je odgovor. Istu reakciju imao je i Šibenčanin Tonko Turica koji je u obračunu prošao kao da je sudjelovao u ultimate fight meču, brutalno je pretučen.

- Dobro sam vidio da je glavnoga suca udario Lukić. Taj isti igrač me napao tvrdeći kako sam mu dao karton, ali dok sam mu pokušao objasniti kako sam ja samo pomoćnik udario me šakom u glavu nakon čega sam pao. Bacio sam zastavicu i pokrio glavu rukama. Skupio sam se i osjetio da me tuku sa svih strana. To je bila prava makljaža. Ja se uhvatim za glavu, oni po rebrima, zaklonim rebra, a oni po glavi - prisjeća se Turica koji je nakon susreta iskašljavao krv, ali u bolnici mu nije konstatirana nikakva teža ozljeda, iako mu predstoji obaviti još neke pretrage.

- Boli me glava, ne mogu niti leći kako me rebra bole, ma sve me boli. Neću više nikad gore suditi. Takvo ponašanje nije za nogomet, agresivni su, napadaju, prijete. Cijeli susret su elektrizirali atmosferu, pogotovo trener Matić - zaključuje 19-godišnji Turica kojemu će ovaj susret ostati doslovce urezan u pamćenje .

 

Dvije verzije priče

Dan poslije nemilih scena s četvrtfinalne utakmice Županijskog kupa između Janjeva i Dinare (1:2), izravni sudionici događaja u Kistanjama, imaju svaki svoju stranu priče.

- Nije točno da sam udario suca Damira Čorića, niti sam uopće sudjelovao u tučnjavi. Kada je sudac odsvirao kraj utakmice ja sam mu istrgnuo pištaljku iz ruku i uz to sam ga neprimjereno vrijeđao za što mu se javno ispričavam - kratko je istaknuo Filip Lukić, igrač NK Janjeva. No, Nikola Matić, trener i tajnik Janjeva, dakle Lukićeva kluba, tvrdi suprotno.

- Ma, može Filip Lukić pričati što kod hoće, ali mora biti svjestan kako je njegova igračka karijera u Janjevu završena. Pa, tko je taj tko može opravdati njegov čin, on je preko ramena svoga kapetana Đurića udario suca Čorića, zar on misli da smo mi svi slijepi. Žalostan sam zbog svega što se dogodilo na našem igralištu, ne opravdavam ama baš nikoga tko je sudjelovao u tučnjavi.Ali, molim vas lijepo, gdje ima da sudac udara zastavicom igrača ?

Upravo to učinio je Tonko Turica, koji nasrnuo na moga igrača Ćibarića. Šteta, jedna prelijepa utakmica, rezultatski neizvjesna, otišla je u krivome smjeru. Ja sam sa svojim igračima u prvom redu Glasnovićem i Blaževićem, koji su ujedno i suci, pokušao smiriti situaciju, ali očito nismo bili svemogući - tužno je konstatirao Nikola Matić Bakero.

- Žao mi je što je nakon utakmice dodijeljen crveni karton Filiću, koji nije sudjelovao u neredu. Žao mi je i još se jednom ispričavam i svim ljudima koji su na bilo koji način povrijeđeni, a napose mojim sportskim prijateljima iz Dinare - zaključio je Matić.

                                                                    a.livaja

Pijani delegat

Suci su doista griješili na našu štetu, prečesto nam se to događa da bi bilo slučajno. Nedopustivo je, također, da delegat utakmice Ivan Perak za vrijeme utakmice ispija pivo u obližnjem dućanu te nam onda na kraju utakmice drži prodike u polupijanome stanju - kazao je trener Janjeva Nikola Matić.

Dvojicu je mlatilo njih 20

Utakmica bez osiguranja i policije nije trebala ni početi. U karijeri sam igrao preko tristo utakmica, ali ovako nešto nisam doživio, to je bio živi cirkus. Na terenu je dvadesetak ljudi mlatilo dva suca, ja to ne mogu prepričati. Moji igrači mirno su se povukli, njih nitko nije dirao. Vidio sam da su neki igrači Janjeva i njihova struka pokušali smiriti situaciju, ali to je bilo nemoguće. Ovo je tragedija za naš nogomet, sucima je malo nedostajalo da izgube glavu - kaže Klaudio Vuković, trener Dinare. A. LIVAJA

Spasili su nas specijalci

Vidio sam kako je Filip Lukić s leđa šakom u glavu udario suca Čorića, nakon čega ga je otvorenim dlanom u vrat udario Mario Đurić. Turica je prišao u pomoć, ali i on je dobio šakom u glavu i pao. Nije nikoga udario koliko sam ja vidio, bacio je zastavicu da bi se zaštitio od udaraca. Nekoliko igrača Janjeva cipelarilo ga je pune dvije minute. Bilo je strašno, udarali su ga nogama u glavu. Dozivao sam u pomoć trenera Janjeva Matića, ali je on laganim hodom skoro dvije minute prelazio 20-ak metara. Nakon što su on i predsjednik Janjeva Palić ipak došli do rulje pomogli su Turici doći do svlačionice - kaže pomoćni sudac Dario Kulušić.

- Delegat susreta zvao je policiju, a u međuvremenu su se navijači naoružali palicama pa smo tek uz pomoć interventne postrojbe otišli. Dok smo čekali policiju trener Matić nas je pošteno izvrijeđao. Prozivani smo invalidima, idiotima, a za to vrijeme pretučeni Turica je iskašljavao krv - priča 22-godišnji Šibenčanin zaključujući kad bi se u Janjevu sudilo strogo po pravilima igre nijedan susret ne bi završio. (JS)

‘Matić je vikao da je on gazda’

 Delegat susreta Ivan Perak potvrdio nam je kako je na teren, nakon što je odsviran kraj, ušlo oko 50 gledatelja, ali da u gužvi nije vidio tko koga udara. Osvrnuo se i na riječi suca Kulušića koji je kazao kako im je domaći trener Matić priuštio više problema nego li pomogao.

- Od tog čovjeka nisam mogao napisati zapisnik. Vikao je kako je on gazda i da neće izaći iz prostorije za suce. Zamolio sam policiju da ga udalji, ali nije pomoglo. (JS)

Sprema se tužba!

Četvrtfinalna utakmica Županijskoga nogometnog akupa između Janjeva i kninske Dinare, igrana u Kistanjama u kojoj su pretučeni suci Damir Čorić i Tonko Turica, ima svoj nastavak, a očito je da će doći i do sudskih tužbi.

Naime, Nikola Matić, trener Janjeva, tvrdi da je delegat utakmice Ivan Perak za vrijeme susreta ispijao piće u susjednom dućanu te zapisnik sastavljao u polupijanom estanju.

- Cijeli život sam u sportu i ova bezočna i lažna izjava Nikole Matića, trenera Janjeva, potpuno me povrijedila kao čovjeka i sportaša - ljut kao ris pričao nam je jučer Ivan Perak.

- Odgovorno tvrdim da sam svoj dio posla odradio više nego korektno. Za vrijeme prvog i drugog poluvremena bio sam na tribini iza pričuvnih klupa, radi boljega pregleda.Na poluvremenu utakmice spustio sam se do svlačionice te razgovarao sa sudačkom trojkom i Antonom Gucićem, predstavnikom domaće momčadi, te smo zajedno upisali u zapisnik rezultat prvoga dijela i izmjene koje su bile napravljene. Od kada sam ušao u krug igrališta i službenih prostorija, ne da nisam ništa popio, već nisam pio ni vodu jer nam domaćini nisu osigurali ni meni ni sucima, a prema propozicijama natjecanja bili su dužni. Ako je neko bio nekorektan onda je to bio Nikola Matić, koji me je ometao pri sastavljanju zapisnika - ogorčeno je zaključio Ivan Perak dodajući kako neće ostati samo na demantiranju lažne izjave, već će pokrenuti privatnu tužbu protiv Nikole Matića.

 

NOGOMETNI_SUCI3-280308.1
Dario Vulušić (lijevo) i Tonko Turica (desno) nogometni suci koji su jučer u Kistanjama pretučeni nakon utakmice između Janjeva i Dinare./ Ante Čizmić / CROPIX



[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ja se uhvatim za glavu, oni po rebrima, zaklonim rebra, a oni po glavi... - prepričava ‘makljažu’ pomoćni sudac Turica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ispovijest sudaca Damira Čorića i Tonka Turice [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-03-28 19:23:34 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-03-29 23:03:50 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-03-28 19:23:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 26 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/03/29/sport/NOGOMETNI00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8369582 Threads: 2 Questions: 1714858711 Slow queries: 5120139 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113239792 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/pretuceni-sudac-dok-su-me-cipelarili-kasljao-sam-krv-2017 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/pretuceni-sudac-dok-su-me-cipelarili-kasljao-sam-krv-2017?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 3641 [name] => damirčorić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damircoric [link] => /tag/damircoric ) [1] => stdClass Object ( [id] => 3642 [name] => tonkoturica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tonkoturica [link] => /tag/tonkoturica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ja se uhvatim za glavu, oni po rebrima, zaklonim rebra, a oni po glavi... - prepričava ‘makljažu’ pomoćni sudac Turica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ispovijest sudaca Damira Čorića i Tonka Turice [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pretučeni sudac: Dok su me cipelarili kašljao sam krv! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-22-04-43-40-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/03/29/sport/NOGOMETNI00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/03/29/sport/NOGOMETNI00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Ja se uhvatim za glavu, oni po rebrima, zaklonim rebra, a oni po glavi... - prepričava ‘makljažu’ pomoćni sudac Turica

Pretučeni glavni sudac Damir Čorić / CROPIX
Ono što je trebao biti običan nogometni susret četvrtfinala Županijskog kupa između Janjeva i Dinare u srijedu u Kistanjama, pretvorilo se u opću tuču u kojoj se umjesto lopte nogama udaralo po sucima.

Po završetku susreta napadnut je glavni sudac Damir Čorić, iz Knina, kojem je u pomoć pritrčao pomoćnik Tonko Turica koji je potom “privukao“ napadače, te je jedva izvukao živu glavu.

Drugi pomoćni sudac Dario Kulušić vidio je da je situacija izmakla kontroli, kad su u teren utrčali domaći navijači, te procijenio kako je bolje ostati po strani.

- U 91. minuti domaći igrači tražili su prekršaj, a ja sam procijenio kako nije bio. Bio sam metar od lopte i dobro sam vidio kako je lopta čisto oduzeta. Igrač domaćih Mario Đurić tada me je verbalno napao, psovao sve od reda, pa sam zaustavio igru kako bi mu dao crveni karton - objašnjava glavni sudac spomenutog susreta, Damir Čorić.

- Nekoliko igrača Janjeva skupilo se oko mene i prijetilo mi, crveni karton nisam pokazao nego sam odsvirao kraj. Procijenio sam da je tako najbolje. Par sekundi kasnije Filip Lukić udario me s leđa šakom u glavu i pao sam. Tad je dotrčao pomoćni sudac Turica koji je htio razdvojiti igrače, ali netko ga je udario, on je uzvratio zastavicom, zatim je pao, a nekoliko igrača Janjeva skočilo je na njega. U međuvremenu me netko udario po bradi, nakon čega sam otrčao u svlačionicu. Nekako sam izbjegao utrčale navijače i zaključao se u gostujuću svlačionicu - kazuje Čorić kojega je, s pomoćnicima, nakon susreta ispratila interventna policija koja je došla pomoći ophodnji koja nije mogla obuzdati navijače Janjeva.

- Vozilom Hitne pomoći prebačeni smo u Opću bolnicu Kninu gdje smo pregledani i pušteni doma - priča Čorić dodajući kako u osam godina suđenja nije doživio ništa ni blizu onome što se događalo u Kistanjama. Ipak, opet bi sudio Janjevu, ali pod uvjetom da budu zadovoljen barem minimum sigurnosti.

- Žao mi je što susret nije sniman - zaključuje Čorić koji ipak nema vidljivih ozljeda.

Na pitanje hoće li podići privatnu tužbu protiv napadača uskratio nam je odgovor. Istu reakciju imao je i Šibenčanin Tonko Turica koji je u obračunu prošao kao da je sudjelovao u ultimate fight meču, brutalno je pretučen.

- Dobro sam vidio da je glavnoga suca udario Lukić. Taj isti igrač me napao tvrdeći kako sam mu dao karton, ali dok sam mu pokušao objasniti kako sam ja samo pomoćnik udario me šakom u glavu nakon čega sam pao. Bacio sam zastavicu i pokrio glavu rukama. Skupio sam se i osjetio da me tuku sa svih strana. To je bila prava makljaža. Ja se uhvatim za glavu, oni po rebrima, zaklonim rebra, a oni po glavi - prisjeća se Turica koji je nakon susreta iskašljavao krv, ali u bolnici mu nije konstatirana nikakva teža ozljeda, iako mu predstoji obaviti još neke pretrage.

- Boli me glava, ne mogu niti leći kako me rebra bole, ma sve me boli. Neću više nikad gore suditi. Takvo ponašanje nije za nogomet, agresivni su, napadaju, prijete. Cijeli susret su elektrizirali atmosferu, pogotovo trener Matić - zaključuje 19-godišnji Turica kojemu će ovaj susret ostati doslovce urezan u pamćenje .

 

Dvije verzije priče

Dan poslije nemilih scena s četvrtfinalne utakmice Županijskog kupa između Janjeva i Dinare (1:2), izravni sudionici događaja u Kistanjama, imaju svaki svoju stranu priče.

- Nije točno da sam udario suca Damira Čorića, niti sam uopće sudjelovao u tučnjavi. Kada je sudac odsvirao kraj utakmice ja sam mu istrgnuo pištaljku iz ruku i uz to sam ga neprimjereno vrijeđao za što mu se javno ispričavam - kratko je istaknuo Filip Lukić, igrač NK Janjeva. No, Nikola Matić, trener i tajnik Janjeva, dakle Lukićeva kluba, tvrdi suprotno.

- Ma, može Filip Lukić pričati što kod hoće, ali mora biti svjestan kako je njegova igračka karijera u Janjevu završena. Pa, tko je taj tko može opravdati njegov čin, on je preko ramena svoga kapetana Đurića udario suca Čorića, zar on misli da smo mi svi slijepi. Žalostan sam zbog svega što se dogodilo na našem igralištu, ne opravdavam ama baš nikoga tko je sudjelovao u tučnjavi.Ali, molim vas lijepo, gdje ima da sudac udara zastavicom igrača ?

Upravo to učinio je Tonko Turica, koji nasrnuo na moga igrača Ćibarića. Šteta, jedna prelijepa utakmica, rezultatski neizvjesna, otišla je u krivome smjeru. Ja sam sa svojim igračima u prvom redu Glasnovićem i Blaževićem, koji su ujedno i suci, pokušao smiriti situaciju, ali očito nismo bili svemogući - tužno je konstatirao Nikola Matić Bakero.

- Žao mi je što je nakon utakmice dodijeljen crveni karton Filiću, koji nije sudjelovao u neredu. Žao mi je i još se jednom ispričavam i svim ljudima koji su na bilo koji način povrijeđeni, a napose mojim sportskim prijateljima iz Dinare - zaključio je Matić.

                                                                    a.livaja

Pijani delegat

Suci su doista griješili na našu štetu, prečesto nam se to događa da bi bilo slučajno. Nedopustivo je, također, da delegat utakmice Ivan Perak za vrijeme utakmice ispija pivo u obližnjem dućanu te nam onda na kraju utakmice drži prodike u polupijanome stanju - kazao je trener Janjeva Nikola Matić.

Dvojicu je mlatilo njih 20

Utakmica bez osiguranja i policije nije trebala ni početi. U karijeri sam igrao preko tristo utakmica, ali ovako nešto nisam doživio, to je bio živi cirkus. Na terenu je dvadesetak ljudi mlatilo dva suca, ja to ne mogu prepričati. Moji igrači mirno su se povukli, njih nitko nije dirao. Vidio sam da su neki igrači Janjeva i njihova struka pokušali smiriti situaciju, ali to je bilo nemoguće. Ovo je tragedija za naš nogomet, sucima je malo nedostajalo da izgube glavu - kaže Klaudio Vuković, trener Dinare. A. LIVAJA

Spasili su nas specijalci

Vidio sam kako je Filip Lukić s leđa šakom u glavu udario suca Čorića, nakon čega ga je otvorenim dlanom u vrat udario Mario Đurić. Turica je prišao u pomoć, ali i on je dobio šakom u glavu i pao. Nije nikoga udario koliko sam ja vidio, bacio je zastavicu da bi se zaštitio od udaraca. Nekoliko igrača Janjeva cipelarilo ga je pune dvije minute. Bilo je strašno, udarali su ga nogama u glavu. Dozivao sam u pomoć trenera Janjeva Matića, ali je on laganim hodom skoro dvije minute prelazio 20-ak metara. Nakon što su on i predsjednik Janjeva Palić ipak došli do rulje pomogli su Turici doći do svlačionice - kaže pomoćni sudac Dario Kulušić.

- Delegat susreta zvao je policiju, a u međuvremenu su se navijači naoružali palicama pa smo tek uz pomoć interventne postrojbe otišli. Dok smo čekali policiju trener Matić nas je pošteno izvrijeđao. Prozivani smo invalidima, idiotima, a za to vrijeme pretučeni Turica je iskašljavao krv - priča 22-godišnji Šibenčanin zaključujući kad bi se u Janjevu sudilo strogo po pravilima igre nijedan susret ne bi završio. (JS)

‘Matić je vikao da je on gazda’

 Delegat susreta Ivan Perak potvrdio nam je kako je na teren, nakon što je odsviran kraj, ušlo oko 50 gledatelja, ali da u gužvi nije vidio tko koga udara. Osvrnuo se i na riječi suca Kulušića koji je kazao kako im je domaći trener Matić priuštio više problema nego li pomogao.

- Od tog čovjeka nisam mogao napisati zapisnik. Vikao je kako je on gazda i da neće izaći iz prostorije za suce. Zamolio sam policiju da ga udalji, ali nije pomoglo. (JS)

Sprema se tužba!

Četvrtfinalna utakmica Županijskoga nogometnog akupa između Janjeva i kninske Dinare, igrana u Kistanjama u kojoj su pretučeni suci Damir Čorić i Tonko Turica, ima svoj nastavak, a očito je da će doći i do sudskih tužbi.

Naime, Nikola Matić, trener Janjeva, tvrdi da je delegat utakmice Ivan Perak za vrijeme susreta ispijao piće u susjednom dućanu te zapisnik sastavljao u polupijanom estanju.

- Cijeli život sam u sportu i ova bezočna i lažna izjava Nikole Matića, trenera Janjeva, potpuno me povrijedila kao čovjeka i sportaša - ljut kao ris pričao nam je jučer Ivan Perak.

- Odgovorno tvrdim da sam svoj dio posla odradio više nego korektno. Za vrijeme prvog i drugog poluvremena bio sam na tribini iza pričuvnih klupa, radi boljega pregleda.Na poluvremenu utakmice spustio sam se do svlačionice te razgovarao sa sudačkom trojkom i Antonom Gucićem, predstavnikom domaće momčadi, te smo zajedno upisali u zapisnik rezultat prvoga dijela i izmjene koje su bile napravljene. Od kada sam ušao u krug igrališta i službenih prostorija, ne da nisam ništa popio, već nisam pio ni vodu jer nam domaćini nisu osigurali ni meni ni sucima, a prema propozicijama natjecanja bili su dužni. Ako je neko bio nekorektan onda je to bio Nikola Matić, koji me je ometao pri sastavljanju zapisnika - ogorčeno je zaključio Ivan Perak dodajući kako neće ostati samo na demantiranju lažne izjave, već će pokrenuti privatnu tužbu protiv Nikole Matića.

 

NOGOMETNI_SUCI3-280308.1
Dario Vulušić (lijevo) i Tonko Turica (desno) nogometni suci koji su jučer u Kistanjama pretučeni nakon utakmice između Janjeva i Dinare./ Ante Čizmić / CROPIX



[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/pretuceni-sudac-dok-su-me-cipelarili-kasljao-sam-krv-2017 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d7b8b078606ba397a5e6928ed8a9e3376159fd24 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pretu%C4%8Deni+sudac%3A+Dok+su+me+cipelarili+ka%C5%A1ljao+sam+krv%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fpretuceni-sudac-dok-su-me-cipelarili-kasljao-sam-krv-2017 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fpretuceni-sudac-dok-su-me-cipelarili-kasljao-sam-krv-2017 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ja se uhvatim za glavu, oni po rebrima, zaklonim rebra, a oni po glavi... - prepričava ‘makljažu’ pomoćni sudac Turica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ispovijest sudaca Damira Čorića i Tonka Turice [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometispovijest sudaca Damira Čorića i Tonka Turice

Pretučeni sudac: Dok su me cipelarili kašljao sam krv!

Piše PSD.
28. ožujka 2008. - 20:23
Ja se uhvatim za glavu, oni po rebrima, zaklonim rebra, a oni po glavi... - prepričava ‘makljažu’ pomoćni sudac Turica

Pretučeni glavni sudac Damir Čorić / CROPIX
Ono što je trebao biti običan nogometni susret četvrtfinala Županijskog kupa između Janjeva i Dinare u srijedu u Kistanjama, pretvorilo se u opću tuču u kojoj se umjesto lopte nogama udaralo po sucima.

Po završetku susreta napadnut je glavni sudac Damir Čorić, iz Knina, kojem je u pomoć pritrčao pomoćnik Tonko Turica koji je potom “privukao“ napadače, te je jedva izvukao živu glavu.

Drugi pomoćni sudac Dario Kulušić vidio je da je situacija izmakla kont...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 06:43