stdClass Object ( [id] => 287706 [title] => Leo Kovačić: Veliki brat ponovno jaše [alias] => leo-kovacic-veliki-brat-ponovno-jase [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sprdanje s najvećim hrvatskim klubom, njegovim navijačima i zdravim razumom nastavilo se i ove sezone. Potpuno očekivano, rekli bismo, no barem su nam ljubitelji nogometne močvare napokon došli na svoje.

Veliki brat ponovno jaše, i to u velikom stilu. Razmahao se na svim razinama, pa nam je tako za početak uništio jedini pravi derbi u zemlji, a onda u maniri velikog diktatora dokrajčio i do kraja zgadio najbolju nacionalnu selekciju odlukom da odanog mu potrčka Antu Čačića (na užas struke) nagradi vođenjem najnovije Dinamove filijale – reprezentacije Hrvatske.

Uspio je vladar domaćeg nogometa u svom naumu, nitko mu se osim dosadnih "kmečavaca s juga" u tome nije ni usprotivio, čak ni "dobri i pošteni" Damir Mišković, čuvar Volpijevih petrodolara s Kvarnera, dok se bankomati, koje je u međuvremenu stariji Mamić počučao uz pomoć nekolicine "uglednih" reprezentativaca, opet lagano, ali sigurno pune...

Budući da nas "repka" apsolutno više ne zanima, kao ni to tko je zapravo vodi, kome služi i tko za nju navija, u nastavku ćemo se koncentrirati na prvoligašku kaljužu, bivšu nogometnu ligu u kojoj su se nekad davno ravnopravno natjecali ponajbolji hrvatski klubovi.

Naime, još uvijek su svježa sjećanja na prošlogodišnji veliki prosvjed 30 tisuća građana na splitskoj Rivi nakon neodigranog derbija u Maksimiru kada je, podsjetimo, vrhuška Dinama pokušala zaustaviti navijače Hajduka na naplatnim kućicama, proguravši policiji smiješne "crne liste" s imenima nepoćudnih navijača. Bijes puka pokušali su amortizirati sastankom s čelnicima splitskog kluba i bijednim pokušajem da se više od 15 godina ignoriranja najvećeg dalmatinskoga grada prebriše s nekoliko utakmica reprezentacije.

Za taj korak trebalo im je više od pola godine, a kao ruka pomirenja i konačno zatopljavanje odnosa trebao je poslužiti čuveni zagrebački sastanak delegacije Hajduka s Davorom Šukerom i družinom u hotelu "Hilton" zadnjih dana svibnja. Uprava "bijelih" tom je prilikom moćnicima u Nogometnom savezu predala i sedam konkretnih zahtjeva za spas lige koje su oni, smijuljeći se i s figom u džepu, prihvatili na razmatranje.

Naravno, ništa od obećanog nisu ispunili. Dapače, jaz je postao sve veći, a u međuvremenu se toliko toga naopakog izdogađalo da ni pedantni nogometni kroničari ne uspijevaju sve pohvatati: od hapšenja braće Mamić i njihova pulena Damira Vrbanovića, izvršnog predsjednika HNS-a, pod sumnjom da su oštetili državni proračun i pritom iz Dinama isisali gotovo 120 milijuna kuna, činjenice da je Krešimir Vlajčević, inače disciplinski sudac Prve HNL, uzimao pozamašne pozajmice iz kase maksimirskog prvoligaša, izrugivanja s pravilima igre, silovanja zakona, pa zatim nedoslijednim kažnjavanjem za incidente na tribinama i travnjacima, do, normalnim ljudima, neshvatljivog delegiranja sudaca koje je kulminiralo prošlotjednom predstavom Bruna Marića na Poljudu u kojoj je grubo oštetio "bijele", a čiji je javni linč spriječio ni manje ni više nego jedan od Mamićevih plaćenika/legionara Angelo Henriquez, promašivši poklonjeni jedanaesterac u posljednjim minutama derbija.

No, da ne duljimo, evo i kako su nas Šuker i ostali poltroni Velikog brata izigrali. Točku po točku.

Dakle, Hajduk je tražio vraćanje nadležnosti vođenja Prve HNL Udruženju prvoligaša koje je ukinuto početkom prošle sezone, te je zatražio i smjenu te nemogućnost ponovnog izbora za istu funkciju Povjerenika za natjecanje 1. HNL Josipa Breznog, čovjeka poznatog po tome da je "bijele" prijavljivao i za najmanje prijestupe, dok se u slučaju Zdravka Mamića, koji je, primjerice, divljao po poljudskim ložama, pokazivao "bosanski grb navijačima te napadao Hajdukove ikone, proglašavao nenadležnim. Brezni je, kako i znate, i dalje u sedlu i provodi pravdu po nogometnim terenima. Naravno, onako kako mu se reče, a njegova smjena ostala je čista fantazija.

Nadalje, službeni Hajduk zatražio je i smjenu još jednog čudnovatog funkcionera HNS-a, disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića.

On se, pak, proslavio dvostrukim kriterijima kada je u pitanju izricanje kazne članovima Hajduka i Dinama, pa je tako mrtav-hladan za iste prekršaje slao drakonske kazne u Split (najpoznatiji je slučaj "papelitosi" kada je zbog papirića bačenih s krova stadiona kaznio splitski klub najvećom mogućom novčanom kaznom i utakmicom bez gledatelja), dok je prema ljudima iz Maksimira bio neobično blag (za nerede na Dinamovu stadionu u kojem je jedan navijač propucan iz službenog oružja, a policajac izgubio oko, ispostavio je račun od samo nekoliko tisuća kuna).

I on je još uvijek na funkciji, mada je u međuvremenu u javnost dospjela i priča kako je 2009. godine posuđivao novac od Dinamovih čelnika, što nikada nije demantirao. Sada je, doduše, jasno i kako je pozjamicu namjeravao vratiti...

Naivni čelnici "bijelih" zatražili su i rješavanje problema zvanog "Lokomotiva". Naime, HNL se u svijetu proslavio kao jedina liga u kojoj istovremeno igraju matica i filijala (Dinamo i "Lokosi"), o čemu su ispisane na stotine tekstova, a tiskana je čak i knjižica o incestuoznom odnosu dvaju klubova. Naravno, Lokomotiva je i dalje član Prve HNL, ništa im se nije dogodilo, a čitava afera koju su prokužila čak i djeca natjerala je vodstvo momčadi s Kajzerice tek na promjenu službene mail adrese koja je sve donedavno glasila na nklokomotiva@nk-dinamo.hr.

Osim toga, jedan od zahtjeva je bio i da se ograniči broj posuđenih igrača u istom rangu natjecanja, jer je prošle godine prije početka natjecanja to pravilo misteriozno nestalo, pa se Lokomotiva dičila s čak 12 igrača Dinama u prvoj momčadi.

Vrhuška HNS-a udovoljila je zahtjevu "bijelih", pa je ove godine opet ubačeno pravilo da se taj broj ograničava na najviše šest igrača. Ipak, vrijedni ljudi u Maksimiru doskočili su i toj pravnoj zapreci, pa su tako, uz šest posuđenih igrača, na Kajzericu proslijedili još njih osmero kojima su prethodno raskinuli ugovore. Svi oni su promptno potpisali nove s "Lokosima", među njima i nekoliko mladih reprezentativaca, uz dodatak da Dinamo ima pravo njihova prvokupa. Drugim riječima, sprdanje sa zdravim razumom se nastavilo. Ovoga puta još prozirnije.

Ajmo dalje. Hajduk je tražio i reorganizaciju sudačke organizacije, najžilavijeg kraka domaće nogometne mafije, uz mogućnost uvođenja izuzeća sudaca što je bilo moguće čak i u ligi bivše države. Znajući da se "pošteno suđenje" kupuje, o čemu svjedoči i istraga USKOK-a koja je dokazala da nam suci uzimaju mito, mislili smo, kako će barem ovaj zahtjev biti uvažen. No, ćorak.

Isti suci nam i dalje dijele pravdu, a kako to bolesno izgleda najbolje je prošlog vikenda pokazao Bruno Marić, kućni arbitar zagrebačkog kluba koji se ove sezone očito pretplatio na Dinamove utakmice. Zaista, sasvim dovoljno da cijelu ligu, u najmanju ruku, proglasimo neregularnom.

Za kraj, treba reći da su od HNS-a zatražene i izmjene u načinu i sustavu izbora zastupljenosti klubova u tijelima saveza, odnosno ravnopravnu zastupljenost klubova i regija u Izvršnom odboru i Komisijama nogometnog saveza, pozivajući se na bizarnu činjenicu da, primjerice, Dalmacija s trenutno dva prvoligaša i čak četiri drugoligaša ima jednak broj glasova u Skupštini HNS-a kao i Lika koja, s druge strane, nema niti jedan klub u prva dva razreda domaćeg nogometnog natjecanja. Ne treba ni spominjati da ništa, apsolutno ništa nisu napravili ni po ovom pitanju, već su umjesto njih stvar u svoje ruke uzeli navijači Hajduka koji su nedavno preko Sabora progurali izmjene Zakona o sportu.

Ruganje? Hmmm. Ovo već prerasta u dijagnozu...

Leo Kovačić
SNIMA DAMIR KRAJAČ / CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kultna 22. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-09-27 17:38:07 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-09-27 20:37:59 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-09-27 19:42:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8393 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/09/27/Novosti/mamicremetinec00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x471" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8186392 Threads: 7 Questions: 1618291918 Slow queries: 4958799 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113001390 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/leo-kovacic-veliki-brat-ponovno-jase-287706 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/leo-kovacic-veliki-brat-ponovno-jase-287706?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 233789 [name] => leokovačić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => leokovacic [link] => /tag/leokovacic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kultna 22. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Leo Kovačić: Veliki brat ponovno jaše [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-01-15-26-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/09/27/Novosti/mamicremetinec00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/09/27/Novosti/mamicremetinec00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sprdanje s najvećim hrvatskim klubom, njegovim navijačima i zdravim razumom nastavilo se i ove sezone. Potpuno očekivano, rekli bismo, no barem su nam ljubitelji nogometne močvare napokon došli na svoje.

Veliki brat ponovno jaše, i to u velikom stilu. Razmahao se na svim razinama, pa nam je tako za početak uništio jedini pravi derbi u zemlji, a onda u maniri velikog diktatora dokrajčio i do kraja zgadio najbolju nacionalnu selekciju odlukom da odanog mu potrčka Antu Čačića (na užas struke) nagradi vođenjem najnovije Dinamove filijale – reprezentacije Hrvatske.

Uspio je vladar domaćeg nogometa u svom naumu, nitko mu se osim dosadnih "kmečavaca s juga" u tome nije ni usprotivio, čak ni "dobri i pošteni" Damir Mišković, čuvar Volpijevih petrodolara s Kvarnera, dok se bankomati, koje je u međuvremenu stariji Mamić počučao uz pomoć nekolicine "uglednih" reprezentativaca, opet lagano, ali sigurno pune...

Budući da nas "repka" apsolutno više ne zanima, kao ni to tko je zapravo vodi, kome služi i tko za nju navija, u nastavku ćemo se koncentrirati na prvoligašku kaljužu, bivšu nogometnu ligu u kojoj su se nekad davno ravnopravno natjecali ponajbolji hrvatski klubovi.

Naime, još uvijek su svježa sjećanja na prošlogodišnji veliki prosvjed 30 tisuća građana na splitskoj Rivi nakon neodigranog derbija u Maksimiru kada je, podsjetimo, vrhuška Dinama pokušala zaustaviti navijače Hajduka na naplatnim kućicama, proguravši policiji smiješne "crne liste" s imenima nepoćudnih navijača. Bijes puka pokušali su amortizirati sastankom s čelnicima splitskog kluba i bijednim pokušajem da se više od 15 godina ignoriranja najvećeg dalmatinskoga grada prebriše s nekoliko utakmica reprezentacije.

Za taj korak trebalo im je više od pola godine, a kao ruka pomirenja i konačno zatopljavanje odnosa trebao je poslužiti čuveni zagrebački sastanak delegacije Hajduka s Davorom Šukerom i družinom u hotelu "Hilton" zadnjih dana svibnja. Uprava "bijelih" tom je prilikom moćnicima u Nogometnom savezu predala i sedam konkretnih zahtjeva za spas lige koje su oni, smijuljeći se i s figom u džepu, prihvatili na razmatranje.

Naravno, ništa od obećanog nisu ispunili. Dapače, jaz je postao sve veći, a u međuvremenu se toliko toga naopakog izdogađalo da ni pedantni nogometni kroničari ne uspijevaju sve pohvatati: od hapšenja braće Mamić i njihova pulena Damira Vrbanovića, izvršnog predsjednika HNS-a, pod sumnjom da su oštetili državni proračun i pritom iz Dinama isisali gotovo 120 milijuna kuna, činjenice da je Krešimir Vlajčević, inače disciplinski sudac Prve HNL, uzimao pozamašne pozajmice iz kase maksimirskog prvoligaša, izrugivanja s pravilima igre, silovanja zakona, pa zatim nedoslijednim kažnjavanjem za incidente na tribinama i travnjacima, do, normalnim ljudima, neshvatljivog delegiranja sudaca koje je kulminiralo prošlotjednom predstavom Bruna Marića na Poljudu u kojoj je grubo oštetio "bijele", a čiji je javni linč spriječio ni manje ni više nego jedan od Mamićevih plaćenika/legionara Angelo Henriquez, promašivši poklonjeni jedanaesterac u posljednjim minutama derbija.

No, da ne duljimo, evo i kako su nas Šuker i ostali poltroni Velikog brata izigrali. Točku po točku.

Dakle, Hajduk je tražio vraćanje nadležnosti vođenja Prve HNL Udruženju prvoligaša koje je ukinuto početkom prošle sezone, te je zatražio i smjenu te nemogućnost ponovnog izbora za istu funkciju Povjerenika za natjecanje 1. HNL Josipa Breznog, čovjeka poznatog po tome da je "bijele" prijavljivao i za najmanje prijestupe, dok se u slučaju Zdravka Mamića, koji je, primjerice, divljao po poljudskim ložama, pokazivao "bosanski grb navijačima te napadao Hajdukove ikone, proglašavao nenadležnim. Brezni je, kako i znate, i dalje u sedlu i provodi pravdu po nogometnim terenima. Naravno, onako kako mu se reče, a njegova smjena ostala je čista fantazija.

Nadalje, službeni Hajduk zatražio je i smjenu još jednog čudnovatog funkcionera HNS-a, disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića.

On se, pak, proslavio dvostrukim kriterijima kada je u pitanju izricanje kazne članovima Hajduka i Dinama, pa je tako mrtav-hladan za iste prekršaje slao drakonske kazne u Split (najpoznatiji je slučaj "papelitosi" kada je zbog papirića bačenih s krova stadiona kaznio splitski klub najvećom mogućom novčanom kaznom i utakmicom bez gledatelja), dok je prema ljudima iz Maksimira bio neobično blag (za nerede na Dinamovu stadionu u kojem je jedan navijač propucan iz službenog oružja, a policajac izgubio oko, ispostavio je račun od samo nekoliko tisuća kuna).

I on je još uvijek na funkciji, mada je u međuvremenu u javnost dospjela i priča kako je 2009. godine posuđivao novac od Dinamovih čelnika, što nikada nije demantirao. Sada je, doduše, jasno i kako je pozjamicu namjeravao vratiti...

Naivni čelnici "bijelih" zatražili su i rješavanje problema zvanog "Lokomotiva". Naime, HNL se u svijetu proslavio kao jedina liga u kojoj istovremeno igraju matica i filijala (Dinamo i "Lokosi"), o čemu su ispisane na stotine tekstova, a tiskana je čak i knjižica o incestuoznom odnosu dvaju klubova. Naravno, Lokomotiva je i dalje član Prve HNL, ništa im se nije dogodilo, a čitava afera koju su prokužila čak i djeca natjerala je vodstvo momčadi s Kajzerice tek na promjenu službene mail adrese koja je sve donedavno glasila na nklokomotiva@nk-dinamo.hr.

Osim toga, jedan od zahtjeva je bio i da se ograniči broj posuđenih igrača u istom rangu natjecanja, jer je prošle godine prije početka natjecanja to pravilo misteriozno nestalo, pa se Lokomotiva dičila s čak 12 igrača Dinama u prvoj momčadi.

Vrhuška HNS-a udovoljila je zahtjevu "bijelih", pa je ove godine opet ubačeno pravilo da se taj broj ograničava na najviše šest igrača. Ipak, vrijedni ljudi u Maksimiru doskočili su i toj pravnoj zapreci, pa su tako, uz šest posuđenih igrača, na Kajzericu proslijedili još njih osmero kojima su prethodno raskinuli ugovore. Svi oni su promptno potpisali nove s "Lokosima", među njima i nekoliko mladih reprezentativaca, uz dodatak da Dinamo ima pravo njihova prvokupa. Drugim riječima, sprdanje sa zdravim razumom se nastavilo. Ovoga puta još prozirnije.

Ajmo dalje. Hajduk je tražio i reorganizaciju sudačke organizacije, najžilavijeg kraka domaće nogometne mafije, uz mogućnost uvođenja izuzeća sudaca što je bilo moguće čak i u ligi bivše države. Znajući da se "pošteno suđenje" kupuje, o čemu svjedoči i istraga USKOK-a koja je dokazala da nam suci uzimaju mito, mislili smo, kako će barem ovaj zahtjev biti uvažen. No, ćorak.

Isti suci nam i dalje dijele pravdu, a kako to bolesno izgleda najbolje je prošlog vikenda pokazao Bruno Marić, kućni arbitar zagrebačkog kluba koji se ove sezone očito pretplatio na Dinamove utakmice. Zaista, sasvim dovoljno da cijelu ligu, u najmanju ruku, proglasimo neregularnom.

Za kraj, treba reći da su od HNS-a zatražene i izmjene u načinu i sustavu izbora zastupljenosti klubova u tijelima saveza, odnosno ravnopravnu zastupljenost klubova i regija u Izvršnom odboru i Komisijama nogometnog saveza, pozivajući se na bizarnu činjenicu da, primjerice, Dalmacija s trenutno dva prvoligaša i čak četiri drugoligaša ima jednak broj glasova u Skupštini HNS-a kao i Lika koja, s druge strane, nema niti jedan klub u prva dva razreda domaćeg nogometnog natjecanja. Ne treba ni spominjati da ništa, apsolutno ništa nisu napravili ni po ovom pitanju, već su umjesto njih stvar u svoje ruke uzeli navijači Hajduka koji su nedavno preko Sabora progurali izmjene Zakona o sportu.

Ruganje? Hmmm. Ovo već prerasta u dijagnozu...

Leo Kovačić
SNIMA DAMIR KRAJAČ / CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/leo-kovacic-veliki-brat-ponovno-jase-287706 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=922079dbf2ec37beaf53ccf997f3e42e5832fb5d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Leo+Kova%C4%8Di%C4%87%3A+Veliki+brat+ponovno+ja%C5%A1e&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fleo-kovacic-veliki-brat-ponovno-jase-287706 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fleo-kovacic-veliki-brat-ponovno-jase-287706 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kultna 22. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometkultna 22.

Leo Kovačić: Veliki brat ponovno jaše

Piše PSD.
27. rujna 2015. - 21:42

Sprdanje s najvećim hrvatskim klubom, njegovim navijačima i zdravim razumom nastavilo se i ove sezone. Potpuno očekivano, rekli bismo, no barem su nam ljubitelji nogometne močvare napokon došli na svoje.

Veliki brat ponovno jaše, i to u velikom stilu. Razmahao se na svim razinama, pa nam je tako za početak uništio jedini pravi derbi u zemlji, a onda u maniri velikog diktatora dokrajčio i do kraja zgadio najbolju nacionalnu selekciju odlukom da odanog mu potrčka Antu Čačića (na užas struke) nagradi vođenjem najnovije Dinamove filijale – reprezentacije Hrvatske.

Uspio je vladar domaćeg nogometa u svom naumu, nitko mu se osim dosadnih "kmečavaca s juga" u tome nije ni usprotivio, čak ni "dobri i pošteni" Damir Mišković, čuvar Volpijevih petrodolara s Kvarnera, dok se ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 03:15