StoryEditorOCM

Plazibat nije uspio osvojiti pojas, u prvoj rundi slomio šaku: Ekipa, žao mi je volim vas, je..., moja greška

Piše Frane Vulas
17. lipnja 2023. - 23:22

Antonio Plazibat nije uspio osvojiti privremeni pojas Gloryjevog prvaka u teškoj kategoriji. U dramatičnoj borbi u Rotterdamu pred punom dvoranom mahom hrvatskih navijača solinski kickboksač nije uspio, u završnici zadnje pete runde nokautirao ga je klupski kolega Nigerijac Tariq Osaro. Uz to je Plazibat i borbu završio slomljene ruke, u prvoj rundi mu je slomljena šaka.

Brutalno je Osaro nokautirao našeg borca. Prethodno je Plazibat na kraju druge runde uspio nokautirati jedino suca kada su se Osaro i on nastavili tući i nakon znaka za kraj runde. Sudac se ubacio između njih i ‘popio‘ udarac Plazibata u glavu. Nakon toga mu je bila pružena pomoć i nije mogao nastaviti susret. Krajem pete runde, nakon što je prošlo dvije minute i osam sekundi, ista je sudbina nažalost dočekala i Plazibata.

Plazibat je bio nošen navijanjem brojnih i grlatih navijača koji su u dvorani napravili pravu nogometnu atmosferu, ali ni to nije pomoglo da podigne pojas. Borba klupskih kolega Plazibata i Osara većim dijelom išla je u korist Nigerijca. Pogotovo je Osaro stjecao veću bodovnu prednost kako je borba išla prema kraju. Zato je u zadnjoj rundi Plazibat morao preuzeti veći rizik i na koncu mu se to obilo o glavu.

- Izgubio sam, osjećaj je sranje. ‘Pukla‘ mi je ruka odmah na početku. Hvala svima što ste došli, žao mi je što sam vas razočarao – rekao je Plazibat na engleskom u ringu nakon poraza i čestitao klupskom kolegi koji će sada na megdan Ricu Verhoeveu, aktualnom prvaku koji se nije mogao boriti zbog ozljede koljena.

- Ekipa žao mi je volim vas, jebiga, moja greška – rekao je Plazibat potom hrvatskim navijačima na hrvatskom i svejedno unatoč porazu zaradio ovacije.

Rasprodana je bila Ahoy Arena u Rotterdamu. Oko sedam tisuća navijača stvorilo je odličnu atmosferu, a prije svega mnoštvo hrvatskih navijača na tribinama koji su došli dati podršku Plazibatu u gradu u kojem će u nedjelju navečer nogometna reprezentacija Hrvatske igrati finale Lige nacija sa Španjolskom. ‘Kockica‘ je bila na sve strane, na svim tribinama pa i na parteru oko ringa bilo je i mnoštvo hrvatskih zastava, čak i jedna Dalmacije. Ako je ovakva atmosfera bila na kickboksu, kakva li će tek biti na nogometu na De Kuipu na kojem se očekuje 25 tisuća hrvatskih navijača.

Još i prije nego što je na red kao posljednja, ključna borba večeri došao Plazibat i njegov okršaj s Osarom, hrvatski navijači su potrudili da ih se čuje. Kada je uoči jedne borbe u ring došao Rico Verhoeven, domaći junak, izviždan je usred Rotterdama, u svojoj Nizozemskoj. Izviždali su ga hrvatski navijači zbog toga što kako tvrdi Plazibat izbjegava borbu za pojas s hrvatskim borcem.

A kada je kamera snimila među uzvanicima i na velikim ekranima goste, predsjednika Hrvatskjog nogometnog saveza Marijana Kustića, tehničkog direktora reprezentacije Stipu Pletikosu, pomoćnika izbornika Zlatka Dalića Marija Mandžukića užgale su se tribine.

- Mandžo, Mandžo... - orilo se dvoranom.

U posljednjoj, devetoj borbi večeri u ring je ušao Plazibat.

- Plazo, Plazo... Moja domovina... U boj, u boj za narod svoj... - orilo se dvoranom. Navijalo se tijekom cijele borbe. Međutim, ništa nije pomoglo. Osaro je jednostavno bio bolji.

image
Ante Čizmić/ Cropix
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 10:43