StoryEditorOCM
Splitsve se praši

Već se vide obrisi novih zgrada na najvećem splitskom gradilištu. Pogledajte fascinantne fotografije iz zraka

Piše SPLIT SD
15. svibnja 2024. - 10:14

Prošlo je nekoliko mjeseci od početka radova na najvećem splitskom gradilištu, a iz dana u dan sve su vidljiviji obrisi objekata koji bi trebali posjetiteljima otvoriti svoja vrata na ljeto iduće godine. Grad Split se na svojim službenim stranicama pohvalio napretkom radova, o čemu smo detaljno izvijestili prije dvadesetak dana.

Obišli smo najveće splitsko gradilište, naziru se već i obrisi amfiteatra za tisuće ljudi: ‘To je najistureniji dio...‘

Tako su popisali kratak presjek i tijek građevinskih zahvata, a istaknuli su kako je počelo betoniranje u novoj fazi uređenja, da je završena zamjena i ojačavanje tla na najvećem dijelu terena te je produbljen trakasti temelj za amfiteatar i ojačano tlo na lokaciji.

image
Grad Split

Također, dovršen je temelj i ojačano tlo za objekt faze 3, gotovi su temelji i priprema za izradu stupova za nadstrešnicu za solare, a započelo je i izvođenje podložnog betona na lokaciji garaže. Zadnje što su istaknuli je da su u tijeku iskopi za kanalizacijske trase uz postavljanje šahtova i cijevi.

image
Grad Split

U svom izvještaju su priložili i fotografije iz zraka koje svjedoče svim navedenim radovima, a možete ih pogledati u galeriji ispod.

image

Radovi na žnjanskom platou

Grad Split
image
Grad Split
image
Grad Split
image
Grad Split
image
Grad Split
image
Grad Split
image
Grad Split
image
Grad Split
image
Grad Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 03:38