StoryEditorOCM
SplitKOMUNALCI PRIJAVILI

Šta je ovim ljudima?! Policija kazneno goni muškarca koji je po centru Splita šetao sa zaštićenom životinjom u ruksaku!

Piše Split sd
20. svibnja 2024. - 11:16

Splitska policija je izvijestila da je u petak, 17. svibnja, u kasnim poslijepodnevnim satima zaprimila informaciju da muškarac u centru grada Splita u ruksaku drži pticu koja je zaštićena vrsta. S informacijom je upoznat Državni inspektorat, a na teren su upućeni policijski službenici kako bi obavili potrebne provjere.

- Na mjesto događaja su izašli i djelatnici Državnog inspektorata koji su utvrdili da ovakav način držanja ove životinje istu ugrožava. Strani državljanin je uhićen i nad njim je provedeno istraživanje, a ptica je privremeno oduzeta i predana djelatnici skloništa za napuštene životinje. Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnji državljanin Ukrajine ostvario obilježja kaznenih djela Ubijanje ili mučenje životinja i Uništavanje zaštićenih dijelova prirode radi čega je će biti kazneno prijavljen nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske. 

O ovom slučaju izvijestio je na Facebooku i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević

- U centru Splita zatečen je stranac sa strogo zaštićenom životinjom u ruksaku koju je koristio suprotno Zakonu o zaštiti životinja, a s obzirom na način držanja životinje moguće da se radi i o ozbiljnijem kaznenom djelu, a ne samo prekršaju što će utvrditi nadležne institucije. Ovom prilikom zahvalio bi djelatnicima PU SD na brzoj reakciji, Državnom inspektoratu čiji su se zaposlenici odazvali na prijavu i van njihovog redovnog radnog vremena te komunalnim redarima koji su bili logistička podrška - poručio je Ivošević, uz poruku ‘čuvajmo naše beštije‘.

Podsjetimo, ovo je drugi takav slučaj zablilježen u Splitu. Dogradonačelnik Bojan Ivošević i prije tjedan dana na svom Facebook profilu je upozorio da je komunalno redarstvo dobilo prijavu da osoba Ispod ure drži divlju životinju koju iskorištava za stjecanje zarade od turista.

Splitski komunalci svega su se nagledali, ali ovo... Pogledajte što muškarac drži vezano na konopcu, pozvana i policija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 15:58