StoryEditorOCM
Splitnećete, razbojnici!

Sramota na jednoj od najljepših splitskih lokacija; škrabotine osvanule na vrijednoj baštini, nadležnima prekipjelo...

Piše Petra Klarić
12. svibnja 2024. - 13:07

Klasicistički glorijet na Sustipanu, inače zaštićen kao kulturno dobro, u četvrtak ujutro osvanuo je išaran grafitima. O cijeloj situaciji oglasili su se iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i rekli da će zbog ovakvih incidenta na cijelo područje Sustipana i Zvončaca postaviti videonadzor.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Nije ovo prvi put da je djelo Vicka Andrića prekriveno grafitima, isto se dogodilo i prije dvije godine. Čini se da su iz Javne ustanove odlučili tome stati na kraj, na cijelom tom području postavit će videonadzor.

Direktor Javne ustanove Marko Pejnović kazao nam je da bi glorijet trebao biti očišćen čim to bude moguće, vjerojatno sljedeći tjedan.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Već smo se stupili u kontakt s jednom firmom koja se bavi takvim čišćenjima, uspjeli su nam pronaći termin za čišćenje idući tjedan. Procedura je takva da se troškovnik i plan radova moraju slati konzervatorima na potvrdu pa se to ponekad zna odužiti. Ne bi trebalo biti problema, namjera nam je očistiti glorijet već idući tjedan - kazao nam je Pejnović.

Eto, čini se da glorijet neće dugo biti išaran, a hoće li videonadzor uroditi plodom i zaustaviti šaranje, ostaje nam za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 15:34