StoryEditorOCM
SplitIskre su frcale

Policija otkrila što je uzrok jučerašnjeg požara na Pjaci, na teren izišli i radnici HEP-a

Piše Božidar Lončar
12. prosinca 2023. - 13:52

Kako su nam odgovorili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, jučer je do požara na Pjaci je najvjerojatnije došlo zbog kratkog spoja. Iz tog su razloga na mjesto događaja izašli djelatnici Hrvatske elektroprivrede. Iz policije su nam telefonski potvrdili kako nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ili prekršaja, a razloga može biti mnogo za kratki spoj. Vrlo vjerojatno je riječ o dotrajalim instalacijama i izolaciji.

image

Požar na Pjaci

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image

Požar na Pjaci

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Da podsjetimo, jučer oko 14 sati došlo je do požara na Pjaci. Od jutra su na Narodnom trgu bili djelatnici ”Parkova i nasada”, Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika te Leona Grgić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne poslove.

Radnici Parkova su taman postavljali jelku kad je izbio požar poviše knjižare Morpurgo. Splićani su sve snimali mobitelom, a neki su scenu nalik onima iz Maloga mista popratili i s podsmjehom i provokacijama upućenim predstavnicima Grada. Jedan od njih je i Baldo Đanović koji je Ivoševića nazvao "herojem" i pitao ga "je li ugasio požar". Ovaj mu nije ostao dužan i uz ljutite riječi "budalo", "idiote" i "majmune" pao na provokaciju i sebi priredio neugodnu situaciju. O tome smo pisali jučer.

Ukratko, mnogo priče i drame za nešto što se, ispostavilo se, dogodilo slučajno.

image
Snimio čitatelj
image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 01:41