StoryEditorOCM
Splitgotov natječaj

‘Plovput‘ obnavlja flotu, a direktor Perišić puca od ponosa: ‘Novu brodicu izgradit će etablirana splitska tvrtka...‘

Piše Snježana Šetka
4. ožujka 2024. - 19:46
Direktor ‘Plovputa‘ Mate Perišić i direktor tvrtke ‘Pakleni otoci‘ Luka Colnago potpisali su ugovor o gradnji brodicePlovput

"Plovput" nastavlja s obnovom flote pa je tako naručena nova brodica za potrebe održavanja pomorske signalizacije. Ugovor o gradnji brodice potpisali su direktor "Plovputa" dr. sc. Mate Perišić i direktor tvrtke "Pakleni otoci" d.o.o. Luka Colnago u ime tvrtke koja će graditi novu brzu brodicu.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 262.500 eura s uključenim PDV-om, a rok za isporuku je najviše deset mjeseci. Dužina brodice je 8,5 m, širina 3,4 m, brzina 30 čvorova, doplov 200 nautičkih milja.

image

Brodica za potrebe održavanja pomorske signalizacije

Plovput

Nastavak je ovo obnove flote ovoga trgovačkog Društva s obzirom na to da je prošle godine potpisan ugovor o gradnji prve, nešto veće brze brodice, čiji završetak gradnje se očekuje u prvim mjesecima 2025. godine.

Javni natječaj

– Izgradnja ove brodice značajno će doprinijeti održavanju objekata pomorske signalizacije na zadarskom području, ali i na cijelom hrvatskom dijelu Jadrana. Plovno područje Zadar najveće je "Plovputovo" plovno područje na Jadranu, koje broji više od 330 objekta pomorske signalizacije, a broj će uskoro biti i povećan, nakon puštanja u promet novog plovnog puta Privlački gaz. Iz tog će razloga ova brza brodica biti raspodijeljena upravo u zadarski arhipelag. Nakon provedenoga javnog natječaja za gradnju je izabrana etablirana splitska tvrtka "Pakleni otoci" d.o.o. te vjerujemo da će ugovor biti realiziran na obostrano zadovoljstvo i u propisanim rokovima – kazao je direktor "Plovputa" Mate Perišić nakon potpisa ugovora.

Sklopljenim poslom bio je zadovoljan i direktor tvrtke "Pakleni otoci" Luka Colnago koji je rekao:

– Nakon uspješno dobivenih poslova na temelju javnih natječaja za šibenski Centar koralja Zlarin i Vodoopskrbe Cres, javili smo se na javni natječaj koji je raspisao splitski Plovput. Specijalizirali smo se za izradu plovila ovog tipa te ćemo, bez sumnje, ispoštovati sve tražene karakteristike i rokove, na zadovoljstvo naručitelja, ali i naše tvrtke – zaključio je direktor Colnago.

image

Direktor ‘Plovputa‘ Mate Perišić i direktor tvrtke ‘Pakleni otoci‘ Luka Colnago potpisali su ugovor o gradnji brodice

Plovput

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 07:19