StoryEditorOCM
Split16. svibnja 2024.

Konferencija ‘Biram održivost‘ donosi odgovore na pitanja dolaze li konačno u fokus utjecaj na okoliš i društvo - u korporativnom poslovanju

Piše PROMO
14. svibnja 2024. - 11:30

Slobodna Dalmacija u četvrtak 16. svibnja 2024. u 11 sati, u hotelu "Briig", organizira jednodnevnu konferenciju "Biram održivost za sigurniju budućnost". 

 

U sklopu konferencije organizirat će se panel-rasprava o Environmental, social and governance praksama u poslovanju (ESG). Izraz je to koji označava utjecaj na okoliš, društvo i metode upravljanja s ciljem smanjenja ugljičnog otiska i povećanja dobrobiti društva. Razgovarati ćemo o iskustvima velikih poslodavaca u ovom segmentu te izazovima i procedurama koje stoje pred srednjim tvrtkama u narednom razdoblju. Poseban naglasak biti će na konkretnim primjerima i rješenjima zelene tranzicije te novim i kreativnim primjenjivim aktivnostima u području održivosti i zaštite okoliša.

Novi je to izazov za poduzetnike, te Slobodna Dalmacija u suradnji s partnerima koji već imaju dragocjeno iskustvo u ovim procedurama organizira ovaj panel.

Sudionici panel-rasprave:
Marija Šćulac, direktorica Sektora za industriju i održivi razvoj - HGK,
Ilija Dorčić, stručni suradnik tvrtke Griffon Waste Management,
Ivana Filipović, voditeljica poslovnog razvoja Hrvatske pošte,
Merica Pletikosić, voditeljica održivog poslovanja Cemex Hrvatska,
Andrija Polić, direktor Stella Croatica - Muzej masline

 

Moderator konferencije je novinar Slobodne Dalmacije Saša Ljubičić. 


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 20:29